Món Esport
Quatre passionals gestos de Dembélé que evidencien el seu canvi d’actitud

Ousmane Dembélé és un altre. Des que Xavi Hernández va aterrar a la banqueta del primer equip masculí blaugrana, s’ha vist la millor versió del francès. Per una banda, en termes de futbol. Dembélé reparteix assistències de gol a dojo. De fet, és ja només a una d’empatar el líder de la Lliga en aquest apartat, Karim Benzema. Per una altra, de forma física. Sorprèn que hagi enllaçat tants partits consecutius no només sense lesionar-se, tal com passava abans, sinó també sense indicis de fatiga. I, finalment, pel seu compromís. L’actitud de Dembélé ha millorat meteòricament, i hi ha quatre gestos, tres d’ells relatius al partit contra el Sevilla, que així ho evidencien.

La celebració d’Ousmane Dembélé després de tallar un contraatac

Per una banda, en matèria de compromís, s’està veient un Dembélé molt solidari. S’està deixant la pell per l’equip. S’està sentint més partícip de l’equip que mai, gràcies al caliu esmentat del seu tècnic. Això es tradueix a fets com els de córrer com mai. Defensar com mai. Ahir, al Camp Nou, mentre el davanter sevillista Lucas Ocampos treia una pilota des del darrere, en la seva banda esquerra, el mosquit el va perseguir com si li anés la vida en allò, es va llançar i va tallar l’intent de contraatac. El que més va sorprendre, però, va ser la celebració que va fer posteriorment. Una celebració quasi digna d’un gol.

https://twitter.com/CulesFansFCB/status/1510960581985112075?s=20&t=SDZuROuj0uilFkU6BbsFOw

L’alegria del francès en la celebració del gol de Pedri

De celebració a celebració. I és que si l’habitual al futbol és que els jugadors celebrin amb molta efusivitat els gols del seu equip, això de vegades no es donava en el cas del protagonista culer. No és que abans no celebrés els gols, és que ara pràcticament es torna boig quan ell o els seus companys en marquen un. Contra l’Athletic, quan va marcar, va dirigir-se a la banqueta amb molta alegria. I sense anar més lluny, ahir, en el golàs de Pedri González, va pujar-se sobre el canari amb molta esma. Somriu com mai ho havia fet.

Dani Alves, Pedri González i Ousmane Dembélé celebren el gol del canari contra el Sevilla | FC Barcelona

El gest del francès amb els seus companys després del gol blaugrana

D’altra banda, ha transcendit un gest del campió del món, posterior al golàs de Pedri que va acabar decantant el partit a favor dels homes de Xavi. Dembélé va fer un gest molt habitual en el futbol per part dels líders dels equips. Tenint en compte la importància dels tres punts, l’ínfima diferència al marcador i que quedaven pocs minuts de matx, Dembélé es va adreçar als seus companys per animar-los i per demanar-los cap. Un gest sovint agraït entre els futbolistes, que els serveix comprometre’s encara més quan els partits agonitzen.

https://twitter.com/CulesFansFCB/status/1510983479768633346?s=20&t=SDZuROuj0uilFkU6BbsFOw

L’activitat a les xarxes socials

Per últim, hi ha un fet que sembla residual però que és molt important. Fins al serial de la no renovació, i els últims mesos, el compte oficial d’Instagram de Dembélé estava força inhòspit. Des de l’estiu només hi havia dues publicacions en clau blaugrana: una dedicada a l’adeu de Leo Messi i una altra relativa al partit del Barça contra el Dinamo de Kíiv, a l’estadi dels ucraïnesos. En canvi, des del moment esmentat, hi ha cinc publicacions relacionades amb enfrontaments del Barça. A més, les dues últimes van acompanyades del text “Força Barça”.

Amb dos gols marcats (contra el Linares i contra l’Athletic Club) i 10 assistències en 22 partits disputats aquesta temporada, l’exfutbolista del Borussia Dortmund està tenint, de lluny, el seu millor curs blaugrana. I és just quan s’acaba el seu contracte. Si bé no va renovar quan la junta directiva va exigir que renovés, ara les coses podrien acabar en bon port: el renascut Dembélé, amb la millor de les actituds i convertit en una peça vital per a Xavi, podria acabar prolongant el seu contracte i no marxar.



Més notícies
Ousmane Dembélé, jugador del Barça, celebra un gol amb el també blaugrana Dani Alves | Europa Press
La foto que demostra que la renovació de Dembélé és a prop
Notícia: La foto que demostra que la renovació de Dembélé és a prop
Comparteix
Enxampen Mateu Alemany a Marràqueix, on és previsiblement per reunir-se amb l'agent del francès
Joan Laporta celebra la Copa amb Messi | Europa Press
Laporta canvia la seva versió sobre un possible retorn de Messi al Barça
Notícia: Laporta canvia la seva versió sobre un possible retorn de Messi al Barça
Comparteix
"Si ell vol parlar amb mi per tornar, jo estaré encantat", ha assegurat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa