El Barça encara la setmana més difícil del curs amb una golejada (4-0)

Després de dos partits que havien aturat la marxa triomfal del Barça de Xavi, l’equip ha tornat a fer xalar la culerada. La victòria per la mínima contra l’Elx i l’empat a cap gol contra el Galatasaray no havien generat grans dubtes sobre el conjunt blaugrana, però sí que havien tallat la sensació de superioritat extrema que existia des del partit contra l’Atlètic de Madrid posterior a la darrera aturada de seleccions. Avui, contra l’Osasuna davant d’un Camp Nou que amb prou feines ha superat la mitja entrada, els aficionats del Barça han tornat a veure una pallissa del seu equip, no només pel marcador, sinó també pel que fa a joc. Ferran Torres s’ha tret moltes espines amb un doblet convincent, mentre que Aubameyang manté la seva bona ratxa golejadora amb una diana. El quart l’ha fet Riqui Puig, que només havia jugat vuit minuts des del 5 de gener (4-0).

L’Osasuna, sotmès pel Barça des del primer minut

Xavi ha presentat un onze més titular que el de l’anada dels vuitens de final de l’Europa League contra el Galatsaray. Només han descansat Frenkie de Jong, Ronald Araujo i Adama Traoré. En qualsevol cas, l’aposta li ha sortit bé des del primer minut, ja que el Barça ha imprès un ritme frenètic des de bon començament. Els blaugranes, com sempre, han dominat la possessió, però aquest cop, a diferència dels dos darrers duels, el domini no ha estat estèril. Amb un Sergio Busquets imperial al mig del camp, l’equip ha utilitzat les passades a l’espai per trencar l’esquena de la defensa navarresa, que, també cal dir-ho, ha contribuït a la victòria blaugrana amb la seva passivitat.

Després de diverses arribades perilloses, el primer gol no ha trigat a caure. Al minut tretze, Busquets ha trobat Gavi a l’interior de l’àrea amb una passada sensacional i el migcampista blaugrana, quan preparava la cama, ha estat abatut clarament amb falta. L’àrbitre ha assenyalat penal i Ferran Torres ha assumit la responsabilitat de xutar-lo. L’ha transformat amb un gran llançament. D’aquesta manera, l’extrem valencià s’ha tret un pes de sobre, el qual encara ha estat molt més gran quan, cinc minuts més tard, ha marcat un golàs per sota les cames de Sergio Herrera després de rebre una gran assistència de Dembélé. L’atacant francès encara generaria un gol més, quan al minut 27 ha regalat al seu bon amic Aubameyang el tercer del partit. Abans de la mitja hora de joc, el Barça ja tenia el duel encarrilat. L’equip ha continuat buscant la porteria rival amb insistència i el quart no ha arribat de miracle

Riqui Puig tanca la festa

Al descans, Xavi ha demanat als seus jugadors que fessin exactament el mateix a la segona part, o com a mínim això han fet. Dembélé ha estat un espectacle per la banda, amb associacions constants amb Aubameyang, totes elles molt perilloses. Pedri també ha estat sensacional amb pilota i sense i quan només havien passat nou minuts del segon temps, Gerard Piqué ha marcat el quart gol. Malauradament per als culers, la diana ha estat invalidada per fora de joc, però, sigui com sigui, el Barça ha deixat clares les seves intencions de no afluixar gens ni mica malgrat el marcador.

La segona part ha anat avançant i l’Osasuna no ha fet cap intenció de retallar distàncies. Ter Stegen ha estat un espectador més durant els noranta minuts. És per això que Xavi ha fet entrar futbolistes amb necessitat de minuts, com Memphis Depay, Óscar Mingueza, Martin Braithwaite o Riqui Puig. Aquest últim, justament, ha rematat el partit. Ha entrat a la gespa amb moltíssimes ganes i ha fet jugades interessants de seguida. Al minut 75 ha marcat un gran gol després de driblar el porter Sergio Herrera i esperar la reacció de la defensa rival amb moltíssima sang freda. És la primera diana de Riqui Puig d’aquesta temporada.

El Barça encara ha tingut més ocasions de marcar i, d’aquesta manera, completar una maneta. Tanmateix, les accions en qüestió no han entrat i els blaugranes han tornat a guanyar amb quatre gols, que sembla que és un número que agrada a l’equip de Xavi Hernández. Tant de bo puguin ser els mateis que hi hagi en els dos pròxims duels: la tornada dels vuitens de final de l’Europa League contra el Galatasaray a Istanbul i el clàssic de Lliga al Santiago Bernabéu contra un Reial Madrid que arriba pletòric després de la remuntada història contra el París Saint-Germain.