Les mesures de seguretat anticovid a les eleccions del Barça

El context sanitari ha obligat al Barça adaptar-se per triar el nou president

Diuen que el Barça és com Catalunya i, com a mínim aquesta vegada, el club ha seguit les petjades del país a l’hora de triar un president. Amb l’ajornament electoral del mes de gener, el Barça va anticipar una sèrie de mesures amb l’objectiu de garantir una votació segura. El vot per correu i la desentralització de seus, amb un total de set centres de votació repartits pel territori, van ser les primeres mesures.

Alguns socis a la sortida del recinte del Camp Nou | Jordi Borràs

Avui, però, s’ha pogut observar de primera mà quin és l’abast total de les mesures de seguretat. Ja de bon matí l’esplanada del Camp Nou s’ha llevat blindada amb vista als comicis: només socis i acreditats poden accedir al recinte. Fins i tot, un cop dins, el desplaçament entre les dues seus de votació – el Palau Blaugrana i el Camp Nou – està controlat. De fet, els periodistes acreditats amb accès a la zona mixta i les diferents carpes, s’han vist obligats a passar un test els dies previs i portar durant el dia d’avui una màscara FFP2.

A l’hora de votar les circumstàncies no canvien: fileres guardant la distància de seguretat a l’exterior, entrada de socis d’un en un per a celebrar la votació, i els delegats de les meses amb protector facial posat amb l’objectiu de garantir un punt més de seguretat. Així i tot, també s’han pogut veure algunes aglomeracions de socis deixant-se portar per l’eufòria i rodejant els candidats pels quals han votat, creant una fotografia de contrast entre tanta seguretat i vigilància.

Més informació

Nou comentari