Món Esport
Votar a les eleccions més estranyes de la història del Barça
  • CA

L’excepcional normalitat que ja fa un any que impregna, i empastifa, gran part de les nostres vides, ha desembocat amb tota la seva cruesa aquest matí a l’esplanada del Camp Nou. Uns 78.987 socis amb dret a vot, sobre un total del cens de 87.479, han pogut apropar-se a les instal·lacions del Barça, o podran fer-ho en el transcurs del dia d’avui, per triar d’entre els tres candidats quin d’ells ostentarà la presidència del club.

De ben lluny o amb els fills

Avui, la pandèmia no ha estat un impediment perquè la rodalia de l’estadi torni a ser la clàssica mescla heterogènia de gent que ja fa massa temps que no pot trobar-se al voltant de la gespa del Camp Nou. Socis de totes les edats, condicions i gènere han gaudit un altre cop, encara que no sigui per veure a Messi jugar, del fet d’apropar-se al seu estadi.

El cas més sonat de tots ells és el d’en Tien Vu, soci francès del Barça i d’origen vietnamita, que ha arribat a Barcelona en cotxe des de Marsella: “Amb un resultat de PCR negativa i un certificat que m’ha fet arribar el club, he viatjat fins a Barcelona sense trobar oposició” confessa sense ser conscient de les restriccions de mobilitat que afecten tot Catalunya.

Alguns socis del Barça, a l’esplanada del Camp Nou | Jordi Borràs

Un altre cas molt vistós ha estat la gent que ha anat a votar acompanyada pels seus fills a pesar de no disposar, en aquestes eleccions, de les clàssiques activitats d’oci orientades als més petits: “No desconfio de les mesures de seguretat, però també és veritat que hem de viure la vida”, i ha matisat: “Tot i no haver-hi activitats per a elles, les nenes m’han volgut acompanyar”.

El Barça per davant l’edat o l’oci

Tot i que podria semblar contraintuïtiu, també s’han pogut veure molts socis d’edat avançada. És el cas de l’Antonio, de 87 anys, i que ha confessat: “No em fa cap por apropar-me a l’estadi per votar” i ha afegit: “Votaré al Laporta perquè l’últim cop ho va fer molt bé, i té aquesta experiència extra que els altres candidats no tenen”.

Destaca el cas del Josep i la Carme, un matrimoni de 81 i 73 anys respectivament, votants de Víctor Font, que han hagut de votar en dues seus diferents: un al Palau i l’altre al Camp Nou. Prenent-s’ho amb certa filosofia han dit: “Així caminem una mica”.

Alguns socis del Barça, a l’esplanada del Camp Nou | Jordi Borràs

També s’han pogut veure socis que han aprofitat un forat entre les seves activitats d’oci per exercir el seu dret. És el cas d’en Manel, corredor aficionat: “Visc a Gràcia i he aprofitat per venir al Camp Nou corrents. Quatre quilòmetres d’anar, votar i quatre més per tornar. Un altre complement que s’ha pogut veure també aquest matí de diumenge a l’estadi, han estat les bosses de paddle a l’esquena d’alguns socis fent cua.

Algunes personalitats de primera hora

A part del soci anònim, també s’han deixat veure algunes personalitats durant les primeres hores de votació. És el cas d’Álex Roca, esportista amb paràlisis cerebral i gran aficionat al Barça: “Me n’adono que tot està ben organitzat i hi ha molt control, sempre amb respecte però sense cap por”, i ha afegit: “Ahir vaig fer la meva primera competició de 5000m en pista i li vaig dedicar la meva marca personal al Jan. Amb ell de president farem coses increïbles pel món de la diversitat”. 

Gerard Gómez del Moral, després de votar | Jordi Borràs

També s’ha pogut veure algun nom propi de la política catalana, com és el cas de Gerard Gómez del Moral. Exdiputat al Parlament de Catalunya i també al Congrés per Esquerra Republicana de Catalunya, s’ha mostrat molt satisfet amb les mesures de seguretat. A part, desacomplexadament, l’exparlamentari ha volgut desvelar el seu vot: “Joan Laporta ens pot tornar on el Barça es mereix. Actualment estem en una situació desastrosa”.



Més notícies
Víctor Font, abans de votar | Jordi Borràs
Els vots dels tres candidats, de ben a prop
Notícia: Els vots dels tres candidats, de ben a prop
Comparteix
Tant Laporta, com Freixa i Font han fet efectiu el seu dret a vot en el transcurs del matí
Leo Messi vota a les eleccions del Barça | FC Barcleona
VÍDEO | Messi vota per primera vegada en unes eleccions del Barça
Notícia: VÍDEO | Messi vota per primera vegada en unes eleccions del Barça
Comparteix
Ho ha fet acompanyat del seu fill gran Thiago

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa