Món Esport
La llegendària jugadora del Barça Melanie Serrano es retira entre llàgrimes

La futbolista andalusa Melanie Serrano, membre del primer equip femení del Futbol Club Barcelona amb el qual va debutar fa divuit temporades, ha anunciat la seva retirada entre llàgrimes a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Ho ha fet acompanyada del president, Joan Laporta, de les seves companyes i de la seva família en un acte molt emotiu. Melanie Serrano ha explicat que ha pres aquesta decisió, ja que creu que “no puc continuar aportant a l’equip tot el que volia aportar”. A la vegada, però, ha anunciat que, malgrat la seva retirada esportiva, continuarà vinculada al club d’una manera diferent a l’actual, si bé és cert que encara no ha transcendit la manera amb la qual es durà a terme aquesta nova relació.

La trajectòria llegendària de Melanie Serrano al Barça

Melanie Serrano, nascuda a Lebrija (Sevilla) fa trenta-dos anys, ha passat més de mitja vida al Barça. Quan tenia catorze anys va rebre una trucada que li canviaria la vida. Feia poc temps que s’havia traslladat a Blanes amb els seus pares i jugant a l’equip de la Selva va cridar l’atenció del Barça, que la va contactar per fitxar-la i ella no s’ho va pensar dues vegades: “Vaig cridar als quatre vents que el Barça m’havia trucat per fitxar-me”.

Aquella mateixa temporada ja va debutar amb el primer equip, cal insistir, amb només catorze anys. Des d’aleshores, Melanie Serrano ha vist de tot com a jugadora. Ha viscut un futbol femení que ja no té res a veure amb l’actual, pretèrit i amb moltíssima falta de desenvolupament i reconeixement, però també ha vist com aquest escenari s’anava transformant a poc a poc: “Puc dir que he viscut en primera persona un futbol femení que no té res a veure amb l’actual”.

Des del seu debut amb el primer equip ha baixat a la Segona Divisió, ha experimentat el procés de recuperació i professionalització del futbol femení al Barça, ha conquerit set Lligues i set Copes des de 2011 i ha culminat aquest procés amb el gran èxit de la UEFA Women’s Champions League de la temporada passada. Aquest curs té l’oportunitat de tornar a celebrar un triplet. De moment, les blaugranes ja han guanyat la Lliga, són a la final de la Lliga de Campions i també a la final four de la Copa. A més a més, compta amb un assoliment personal que encara no hi ha hagut ningú que hagi estat capaç d’igualar: cap futbolista (home o dona) ha estat tantes temporades com ella (18) al primer equip del Barça.



Més notícies
Alèxia Putellas, capitana del Barça | Europa Press
El Barça femení, una qüestió de país
Notícia: El Barça femení, una qüestió de país
Comparteix
Pere Aragonès a la final de la Champions, una pantalla gegant a Barcelona i 10.000 culers a Torí
Aitana Bonmatí celebra un gol contra el Madrid al Camp Nou | Europa Press
Nou partit molt morbós per al Barça femení a la Copa
Notícia: Nou partit molt morbós per al Barça femení a la Copa
Comparteix
Les blaugranes tornaran a jugar contra el Reial Madrid, aquest cop a la semifinal de Copa
Les jugadores del Barça, al Camp Nou | FC Barcelona
El barcelonisme ho torna a fer
Notícia: El barcelonisme ho torna a fer
Comparteix
El Barça tornarà a fer història al Camp Nou, en un partit de futbol femení
Les jugadores del Barça celebren un gol al Camp Nou | @FCBfemeni
Molt més que una maneta a l’etern rival (5-2)
Notícia: Molt més que una maneta a l’etern rival (5-2)
Comparteix
El Barça femení elimina el Madrid i passa a les semifinals de la Champions en una jornada històrica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa