Món Esport
El Barça, obligat a obtenir ingressos i fer fora jugadors imminentment

És sabut per tothom que el Futbol Club Barcelona arrossega greus problemes econòmics. La mala gestió de la junta directiva anterior protagonitza una crisi blaugrana que s’ha recuperat lleument els últims temps. Tot i això, encara queda molt camí per fer. Un camí que cal fer de manera imminent, per no comprometre encara més el club i el seu futur. I és que avui LaLiga ha publicat la taula dels límits salarials dels equips de la Primera Divisió i de la Segona, després del tancament del mercat hivernal de fitxatges. I aquesta evidencia la crua realitat que travessa l’equip català.

El Barça figura a la taula en qüestió com a l’únic club dels quaranta-dos amb números vermells. És a dir, el Barça és l’únic club amb un límit salarial negatiu. Mentre que el Reial Madrid té un límit salarial de 739 milions d’euros, l’Atlètic de Madrid de 161.000 milions d’euros i l‘Espanyol de 79.000 milions d’euros, el Barça el té de -144 milions d’euros.

Després de publicar aquests números, avui ha comparegut Javier Gómez, director general corporatiu de LaLiga. I aquest ha deixat clar que la situació, si bé és greu, no és catastròfica. Segons Gómez, la negativitat en els números “no significa res sobre les contractacions d’aquesta temporada. Significa que el Barça estarà més temps sota l’article 100 i, per tant, estarà més limitat durant les següents temporades, llevat que hi hagi plusvàlues i beneficis”.

Això significa que el club blaugrana està obligat a generar ingressos imminentment. I Gómez calcula que, per això, cal “generar beneficis i treure’s de sobre aquells jugadors que són més pesants des del punt de vista de la càrrega financera. Han de generar plusvàlues i que estiguin recollides en l’exercici d’aquesta temporada”.

“Per exemple, si venen part de l’Espai Barça, generaran uns beneficis que els poden donar més marge de maniobra”, recalca Gómez. Unes plusvàlues que arribarien amb CVC o amb la venda de jugadors per generar ingressos i estalviar diners en fitxatges. “S’ha produït un deteriorament en el patrimoni net, que s’ha d’anar recuperant”, recorda.

La regla 1×4

Llavors, en matèria de fitxatges a curt termini, Gómez no ha descartat el Barça. És a dir, continua existint la possibilitat que la junta directiva de Joan Laporta signi Erling Haaland. Això sí, tant per aquesta possible operació com per les altres que el club pretengui fer l’estiu vinent, Gómez ha recordat que “mentre la situació sigui similar a l’actual, l’única via serà a través de la regla del 1×4″. L’única manera que té el Barça de contractar és per aquesta via, fins que no recuperi tota la capacitat de contractació, generant beneficis”.

I què és la regla 1×4? És una regla que ja va seguir el club durant el passat mercat hivernal, i que li va permetre fer el fitxatge de Ferran Torres per 55 milions d’euros. I és que aquest traspàs, unit als de Pierre-Emerick Aubameyang, Adama Traoré i Dani Alves, que no van suposar cap cost, no va excedir el 25% dels diners que va ingressar o alliberar. I per tant va entrar dins de la legalitat. Mentre el Barça continuï en la situació pèssima en la qual es troba, doncs, haurà de seguir obeint aquesta norma.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
El Barça, a un pas de tancar un acord amb CVC per 270 milions d’euros
Notícia: El Barça, a un pas de tancar un acord amb CVC per 270 milions d’euros
Comparteix
Les condicions del pacte inicial que s'havia plantejat han canviat radicalment
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
La junta de Joan Laporta completa un primer any maratonià
Notícia: La junta de Joan Laporta completa un primer any maratonià
Comparteix
El Món repassa els èxits i les decepcions de la vigent junta blaugrana 365 dies després de les eleccions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa