Món Esport
Laporta: “Un país que fa excepcions per treballar també les ha de fer per votar”
  • CA
agraph -->

Joan Laporta no vol que les eleccions a la presidència del Barça s’ajornin. Ja ho havia deixat molt clar en les seves darreres compareixences, però aquest dimarts, hores després de presentar més de 10.000 signatures per convertir-se en candidat als comicis, ha convocat els mitjans de comunicació per insistir encara més en el seu discurs. Segons el seu parer, “s’han convocat unes eleccions i, per tant, s’han de celebrar en el dia estipulat”. Ni més ni menys.

“El Barça no pot esperar més. No pot estar més temps sense president ni junta directiva. Estem perdent diverses oportunitats d’or. No podem deixar passar el mercat d’hivern i, a més, cal aplicar un pla de xoc per revertir la situació econòmica, que està molt malmesa. Cal solucionar el cas Messi, analitzar altres assumptes com el d’Heurtel i fer una auditoria exhaustiva. El club no ha aprovat el tancament de l’exercici 2019/20 i tampoc ha fet el pressupost del de la temporada 2020/21”, ha començat valorant l’expresident i gran favorit de cara al pròxim 24 de gener. Sobre la reunió del pròxim divendres entre la comissió gestora de Carles Tusquets i les autoritats sanitàries, en la qual es prendrà una decisió definitiva, s’ha mostrat molt contundent: “Les eleccions s’han de celebrar. No hi ha raons objectives per ajornar-les. Tothom ha de tenir clar que aquests comicis s’han de fer amb totes les mesures sanitàries que corresponguin. La gent blaugrana ha d’estar tranquil·la. Hi haurà 10 seus i 12 hores de votació, fet que no havia succeït mai”.

Laporta, a més, també ha enviat un missatge a la Generalitat de Catalunya. “Els poders públics del país van permetre, en un moment en què el pic de la pandèmia era més elevat i preocupant, la celebració del vot de censura. Un país que adopta mesures perquè es pugui anar a treballar també ha de contemplar que es pugui anar a votar. Els poders públics han de fer les excepcions que corresponguin perquè els culers puguin acudir a les urnes. Tothom ho entendria”, ha opinat l’expresident, que creu que les conseqüències de posposar la jornada electoral “podrien arribar a ser irreversibles” i ha proposat la “creació de franges horàries perquè voti la gent gran” o “l’ampliació de la votació a dos o tres dies” per evitar l’endarreriment de l’arribada de la nova directiva.

L’encara precandidat ha considerat, en aquest sentit, que les eleccions al Barça i a la Generalitat de Catalunya “són dos universos diferents”. “No tenen res a veure. Al Barça han votat, tradicionalment, entre 45.000 i 50.000 persones, mentre que a Catalunya uns quatre milions de persones. Són dues qüestions que no es poden comparar. Les del club es poden organitzar perfectament. Hi ha un protocol aprovat perquè els comicis es puguin celebrar amb totes les mesures necessàries per fomentar la participació”, ha considerat.

Rebutja incorporar algun precandidat al seu projecte

Al marge d’aquest assumpte, Laporta també ha valorat altres qüestions. Ha celebrat l’èxit en la recollida de signatures, en la qual “hem demostrat que podem aconseguir qualsevol objectiu que ens proposem”, ha assegurat que afronta la part decisiva del procés democràtic amb “moral guanyadora, optimisme i convenciment”, ha rebutjat parlar de noms propis perquè “ens trobem a mitja temporada” i ara és moment “d’animar tots els equips professionals del club” –encara que ha deixat la porta al retorn de Valdés, ja que “tinc bona relació amb els jugadors que vaig tenir com a president” i “soc partidari del fet que el talent del passat continuï vinculat al club d’alguna forma”–, ha demanat a la comissió gestora “que no s’extralimiti de les seves funcions i es limiti a respectar els estatuts” i ha criticat el Madrid per culpar el temporal Filomena del seu empat al camp de l’Osasuna: “Un cop acceptes jugar, has de donar-ho tot per obtenir un bon resultat. El que no val és disputar un partit i després queixar-se. Si em trobo amb una situació com aquesta en cas que sigui president, jo defensaré fins al final els interessos del Barça”.

A més, també ha rebutjat fitxar algun dels precandidats que no ha passat el tall. “Ja ho he dit força vegades. Nosaltres tenim el nostre programa i el que volem és explicar la nostra proposta. Volem fer els canvis que el club necessita. És important que hi hagi un lideratge fort i que les persones que el presideixen puguin prendre les decisions adequades. Respecto els altres precandidats, però cada proposta té la seva particularitat i la nostra està molt definida. Està dirigida al que considerem que el Barça necessita. No entrem en aquestes històries electorals”, ha justificat. “Tenim moral guanyadora. Estem convençuts que tenim el millor projecte per al moment que viu el club. És un model basat en l’experiència que tenim. Tornarem l’entitat a la primera línia mundial. Ja ho vam fer i ara, amb una proposta renovada, ens tornem a sentir preparats. El nostre programa és molt potent. Tenim moltes ganes de guanyar les eleccions per aplicar-lo. Tornarem a ser una referència”, ha conclòs.



Més notícies
El Camp Nou, abans del clàssic | Europa Press
La possibilitat d’ajornar les eleccions guanya força
Notícia: La possibilitat d’ajornar les eleccions guanya força
Comparteix
La comissió gestora del Barça també treballa en una possible cancel·lació dels comicis
Joan Laporta, president del Barça | Jordi Borràs
Laporta ensenya múscul i presenta 10.272 signatures
Notícia: Laporta ensenya múscul i presenta 10.272 signatures
Comparteix
Demostració de força de l'expresident, que supera amb molta comoditat el tall d'avals necessaris per convertir-se en candidat a les eleccions del 24 de gener

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa