Món Esport
Laporta arrasa en el debat de TV3 i deixa enrere Font i Freixa
  • CA

El darrer debat electoral a la presidència del Barça, acollit per TV3 i Catalunya Ràdio, ha tancat, definitivament, una campanya que s’ha allargat molt, massa, durant més de tres mesos. El candidat Joan Laporta partia com a favorit des de feia mesos, ho ha ratificat en les enquestes i, en un últim debat en el qual ha anat amb tot, ha deixat enrere Víctor Font i Toni Freixa que, per un motiu o per un altre, no li han pogut seguir el ritme.

En aquest debat ens hem trobat davant el Laporta menys políticament correcte de tots, el que molts barcelonistes demanaven des de feia temps i que només s’havia pogut veure en la ja mítica pancarta que va penjar a prop del Santiago Bernabéu. Ha passat a l’atac, ha dominat el ritme, ha tingut més minuts que Freixa i Font durant tota l’estona -malgrat que al final s’ha ajustat- i no ha caigut en alguns dels errors que ha comès durant la campanya.

Per la seva banda, Font ha mantingut el seu to didàctic i clarificador, el qual és molt útil per explicar un projecte, però poc efectiu a l’hora d’enfrontar-se en un cara a cara. Ha estat molt estàtic, molt encarcarat, i li ha faltat la guspira, el carisma, que no ha estat capaç de trobar durant tota la campanya. Val a dir que el seu projecte està molt ben treballat i compta amb professionals i experts molt capacitats, però ell sol no ha pogut aguantar el ritme de Laporta.

Finalment, Freixa no ha acabat de trobar el seu lloc. Ser el candidat continuista després de la nefasta gestió de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu, que va recollir el testimoni de la de Sandro Rosell de la qual ell mateix en va formar part, era molt difícil. Encara més després de la setmana del BarçaGate. Freixa és molt bo en el cos a cos i ho ha demostrat en alguns moments, però tot el projecte renovador que té Font li ha faltat al líder de Fidels al Barça.

La victòria de Laporta queda demostrada en alguns moments cigaleros que ha tingut. Han arribat quan ha preguntat als altres candidats si ajudaran el nou president en cas que no guanyin les eleccions. En primer lloc, ha marcat perfil donant a entendre que ell serà el guanyador, però és que també ha reaccionat amb molta rapidesa a les respostes que li han donat. Freixa ha assegurat que ell ja ho va fer amb Bartomeu i Laporta l’ha desacreditat de seguida: “No ha servit de gaire la teva ajuda, mira com ha acabat”. Després, quan Font ha dit que haurà de ser Laporta qui l’ajudi a ell quan guanyi perquè li agraeix la gestió que va fer al Barça, cosa que semblava una bona resposta, l’expresident ha tingut moltíssima més cintura: “No m’ho agraeixis tant i vota’m”.

El gran problema de Font és que no ha abandonat el seu to pedagògic i no ha pogut entrar a la lluita cos a cos. Laporta se l’ha menjat, fins i tot amb un to massa fatxenda en algunes ocasions, en les quals no ha acabat d’ajustar la frenada. “Quina pena que no et vulgui ningú”, li ha dit, o “com més et coneixen, menys et creuen”. Tanmateix, els punts que pot haver perdut Laporta per collar massa, no han estat tants com els que ha deixat de guanyar Font per no llançar-se al fang. Freixa ha estat més hàbil, però el seu passat el condemna.

Amb tot, Laporta ha culminat la campanya electoral que volia. Sempre ha tingut la lupa posada al damunt per si en deia una de grossa i el seu únic error, garrafal, va ser amb el futbol femení. Tanmateix, ha gestionat amb molta intel·ligència les poques vegades en les quals ha mostrat el seu perfil més canyer i amb la pancarta i el darrer debat, ha equilibrat la balança entre el Laporta seriós que ha volgut vendre i el cigalero que tothom recorda.



Més notícies
Font, Freixa i Laporta, al segon debat electoral | @sialfutur
Xavi i Messi, protagonistes del segon debat electoral
Notícia: Xavi i Messi, protagonistes del segon debat electoral
Comparteix
Víctor Font, Toni Freixa i Joan Laporta han tornat a parlar a tres bandes
Giró, Freixa i Font, durant el debat | Palco23
El més destacat del primer debat amb els tres candidats
Notícia: El més destacat del primer debat amb els tres candidats
Comparteix
Els tres candidats a la presidència del club han debatut al Congrés mundial de penyes a una setmana de les eleccions

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ernst a març 06, 2021 | 01:08
    Ernst març 06, 2021 | 01:08
    El Font ha trobat a faltar l'ajuda del seus del diari ARA, sobretots la del Mortadelo
  2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 06, 2021 | 08:04
    Doctor Strangelove març 06, 2021 | 08:04
    Visca el Moët Chandon! Quin tip de riure ens fotrem amb el Laporta, i recordeu la famosa frase "las segundas partes nunca fueron buenas", i no em digueu que hi ha excepcions, car l'excepció ja la tenim nosaltres amb en Floren. Ho teniu malament xavals, o us torna en Villar i el Platini, o ho teniu magre de veritat. Doc.
    41
    Icona de dislike al comentari de: Doctor Strangelove a març 06, 2021 | 08:04 26
    Respon
    • Icona del comentari de: Paquel a març 07, 2021 | 13:00
      Paquel març 07, 2021 | 13:00
      Un altre dels que viuen sense fotre cop
  3. Icona del comentari de: Juli Muñoz a març 06, 2021 | 08:32
    Juli Muñoz març 06, 2021 | 08:32
    Font, deu meu, qui l'lha fet presentar es un fill del iceta. Quina cosa nes insignificant i creguda, ni pela i mig. Qui vota aixó es un bassetes
    10
    Icona de dislike al comentari de: Juli Muñoz a març 06, 2021 | 08:32 21
    Respon
  4. Icona del comentari de: Eudald a març 06, 2021 | 09:39
    Eudald març 06, 2021 | 09:39
    Al loro que no estamos tan mal!!! Porque muchas críticas vienen de hipócritas, que dicen que son del Barça, y no lo son. Y me están embaucando a algunos de ustedes... y eso es lo que no me gusta... que los embauquen... que los engañen. Eso no me gusta nada. ¡No caigan en la trampa! Que si no hacen ver que son del Barça, no los leería nadie ni los escucharía nadie... o sea que... ¡Al loro!¡Que no estamos tan mal, hombre Visca el Joan Laporta, el Barça i Catalunya??
  5. Icona del comentari de: Joseo a març 06, 2021 | 11:33
    Joseo març 06, 2021 | 11:33
    Ningu parla de la desaparició del Reus, gracies al Jan i el seu amic Oliver. Que vinguin al Baix Camp i preguntin.
    60
    Icona de dislike al comentari de: Joseo a març 06, 2021 | 11:33 50
    Respon
    • Icona del comentari de: Cigaler a març 06, 2021 | 12:09
      Cigaler març 06, 2021 | 12:09
      Mentider !
  6. Icona del comentari de: Riqui a març 06, 2021 | 13:59
    Riqui març 06, 2021 | 13:59
    Ho pots demostra.crec que no, si fos veritat ja hauria sortit, que Oliver ho fes no vol dir que Jan estigués dintre del chanchullo. Resultat mentider
    115
    Icona de dislike al comentari de: Riqui a març 06, 2021 | 13:59 14
    Respon

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa