Món Esport
El més destacat del primer debat amb els tres candidats

El debat d’avui és el primer en el qual participa Joan Laporta, tot i que Víctor Font i Toni Freixa ja n’havien fet els últims dies, avui és el primer amb els tres candidats presents. El debat s’ha dividit en diversos blocs per així desgranar millor les propostes de cada candidat. Ara, repassem el més destacat que ha dit cada candidat.

Economia

Freixa: “Per part nostra volem fugir de plantejaments apocalíptics. Aquest Congrés ha estat un exemple de com el club està viu, demostra que el club té una força immensa. La situació és crítica, però té remei. El model del Barça no és generar ingressos, no som una empresa. Som un club esportiu i el nostre diagnòstic és que cal administrar els nostres recursos i identitat, preservant el nostre model”.

Font: “En l’àrea econòmica no podem mantenir aquest model obsolet, les fonts d’ingrés tradicionals ja no tenen més creixement. En l’àrea social, mai hem estat tractats com a propietaris. Cal fer un club transversal, un club referent i amb una causa”.

Laporta: “El Barça es troba en una situació econòmica delicada, però tenim grans actius. No facin cas als missatges de pànic. Sabem com fer-ho per l’experiència que tenim, és un gran valor. El Barça ha de tornar a guanyar i nosaltres motivarem el nostre entrenador i jugadors per a recuperar aquella història d’èxit entre el Barça i la Champions”.

Espai Barça

Freixa: “El Barça necessita fer aquest projecte, patirem incomoditats i les obres duraran anys, però s’ha de fer sense que haguem de marxar del Camp Nou”.

Font: “Tenim un equip amb dos urbanistes, dos arquitectes i dues persones que tenen coneixements en estadis i instal·lacions, i volem tenir una nova casa pels propers 50-75 anys. Farem un referèndum per poder aprovar la nostra proposta i començar així les obres tan aviat com sigui possible”.

Laporta: “És el projecte més emblemàtic del Club. No el podem fer per fases, s’ha de fer com l’Atlètic ha construït el Wanda. Nosaltres proposem intentar que seguim jugant a l’estadi, però si no podem s’hauran d’avaluar les alternatives”.

Entrades, abonaments i socis

Freixa: “No volem que el soci pagui més pels abonaments, el què nosaltres volem és que més socis vagin al Camp Nou. La nostra proposta és estimular que els socis sense abonaments puguin ser premiats per la seva fidelitat”.

Font: “Els socis que vagin a un mínim de partits a l’estadi, rebran un descompte a l’hora de pagar el seu abonament. I a més, els primers 2000 socis que es troben actualment en llista d’espera, el primer any rebran l’abonament per anar a l’estadi”.

Laporta: “Nosaltres serem sincers amb els socis i no podem explicar coses que no es poden fer. Hi haurà bonificacions per als socis. Sempre hem tingut els preus més baixos i volem mantenir-los”.

Participació del soci

Freixa: “El primer que cal tenir clar és que el Barça és un club de socis amb dos òrgans de govern: la junta i l’Assemblea. Nosaltres el que vam fer va ser impulsar una reforma d’estatuts per a celebrar les Assemblees en dia de partit i vam introduir el vot telemàtic No hem pogut implantar el vot electrònic perquè la Generalitat no ho permet.

Laporta: “Volem promoure la participació en les assamblees de socis compromisaris. Volem fer un sorteig per tal que hi hagi dos torns de suplents, no només un. També pretenem que hi hagi molta més interacció entre socis i club, i tenim un acord amb una companyia especialitzada en governança digital que permetrà millorar en aquesta via”.

Font: “Pretenem que el soci sigui tractat com a propietari del club, però de veritat. El nostre referent és el model suís: que certes mesures vinculants es puguin votar”.

Socis, sòcies i no abonats

Freixa: “Creiem que no s’ha d’intentar que tothom pugui ser soci del Barça. Ser-ho és una cosa especial, i si ets simpatitzant del Barça existeixen altres figures. Voler que tothom es faci soci és una mesura econòmica que no ens va bé a llarg termini”.

Font: “Volem obrir la possiblitat de ser socis i sòcies a tots els culers emocionats. La nostra proposta és que durant els tres primers anys, els nous socis, tinguin alguns drets restringits, però així i tot poder participar en consultes no vinculants, o processos participatius o de co-creació”.

Laporta: “Som partidaris de ser el club a més socis del món, i obrirem la condició de soci a qualsevol persona del món que vulgui al Barça i vulgui ser soci.”

Penyes

Font: “El nostre pla és que s’incrementi el seu pressupost. Hem d’assegurar que la raó de ser de les penyes vagi més enllà: que els joves se sentin atrets per elles. Cal tenir un pla i reforçar tots els serveis”.

Laporta: “Els penyistes són ambaixadors del Barça pel món. El projecte ‘Penyes Segle XXI’ passarà per millorar la situació actual. Tenim també la idea de crear una Assemblea Bianual de socis penyistes. Volem fomentar l’assistència amb uns serveis d’autocar des dels pobles i que hi hagi jornades familiars per a fer tallers i activitats esportives”.

Freixa: “Nosaltres tenim dos presidents de penyes integrats a la nostra junta. Tenim molta sensibilitat amb el moviment, ja que ens dóna una característica única. Hem signat el conveni per a impulsar-les i tenim la voluntat d’integrar a membres de les penyes a la junta”.Més notícies
Pedri, abans d'un partit | Europa Press

La lesió de Pedri no és greu

Notícia: La lesió de Pedri no és greu
Comparteix
Després de realitzar-li proves, el club ha fet públic el seu diagnòstic
Notícia: La lesió de Pedri no és greu - Mobile
Griezmann es lamenta durant el partit del Barça a l'Elx | Europa Press

Koeman s’afarta de Griezmann

Notícia: Koeman s’afarta de Griezmann
Comparteix
El francès encadena dues suplències consecutives, un fet inèdit amb Koeman
Notícia: Koeman s’afarta de Griezmann - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa