Món Esport
Els tres motius del ressorgiment del Barça, segons Araujo

Ronald Araujo, jugador del Futbol Club Barcelona, està a les portes de viure un dels millors partits que es poden disputar en l’actualitat. Contra el Bayern de Munic, a l’Allianz Arena i amb les ganes de revenja després dels darrers precedents. Uns precedents molt durs. Però en l’actual temporada l’equip culer ha canviat moltes coses que han emplenat d’il·lusió el barcelonisme. Araujo ha analitzat tot plegat, tot deixant clars quins són els tres motius del ressorgiment barcelonista. Ha reivindicat el paper dels components més joves de la plantilla.

Preguntat per quin creu que és el motiu principal de l’abismal crescuda d’il·lusió entre els aficionats i les aficionades, l’uruguaià ha assumit que es deu “una mica per tot: l’arribada de Xavi va tornar la il·lusió als culers, els fitxatges també va generar il·lusió, amb la qualitat dels jugadors… I la gent jove tenim més experiència, i cadascun de nosaltres està creixent. És un conjunt de coses que es dona, i que fa que els culers estiguin contents”.

D’aquesta manera, el central ha alçat la mà, en el seu nom però també en el d’altres jugadors joves, i en especial als que ja estaven la temporada anterior, com Pedri González, Gavi, Alejandro Balde, Eric Garcia o Ousmane Dembélé. Si bé tots els focus se’ls enduu, per motius obvis, el fitxatge estrella de l’estiu, Robert Lewandowski, és cert que el creixement de sensacions i de resultats també es deu al creixement de l’experiència dels jugadors esmentats.

La preferència d’Araujo en termes de posicions

Un altre jugador jove que alhora ha estat una de les grans incorporacions del mercat ha estat la de Jules Koundé. Si en una entrevista concedida recentment a El País el francès ha recalcat que malgrat les circumstàncies prefereix jugar com a central, Araujo ha fet el mateix. Ell també és central per naturalesa i també ha exercit com a lateral dret per emergències.

“Sempre que em demani el míster de jugar de lateral donaré el màxim. On em toqui jugar donaré el màxim”, ha assegurat, en primera instància. Tot i això, “em sento més còmode de central. És el que he fet sempre”. A més, l’uruguaià ha estat preguntat precisament pel seu company a la defensa Koundé: “Aporta molt. És un jugador espectacular. Els millors jugadors han de ser amb nosaltres. Estic content que ens pugui ajudar, tant ell com Andreas Christensen i tots els fitxatges que han vingut per sumar”.



Més notícies
Thomas Müller, durant un partit contra el Barça | Europa Press
El Barça ja li ha marcat un gol al Bayern abans de l’inici del partit
Notícia: El Barça ja li ha marcat un gol al Bayern abans de l’inici del partit
Comparteix
La prèvia està sent molt diferent de les darreres temporades i els bavaresos es mostren molt menys optimistes que en les ocasions recents
Julian Nagelsmann, entrenador del Bayern de Munic | Europa Press
Esclata una crisi al vestidor del Bayern abans del partit contra el Barça
Notícia: Esclata una crisi al vestidor del Bayern abans del partit contra el Barça
Comparteix
Els jugadors estan farts de la poca capacitat d'autocrítica de Nagelsman, l'entrenador
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Guardiola va estar a punt d’endur-se un dels nous fitxatges del Barça
Notícia: Guardiola va estar a punt d’endur-se un dels nous fitxatges del Barça
Comparteix
En una entrevista a El País, Koundé admet que va parlar amb el tècnic català fa un any i, a més, acaba amb el debat de la seva posició
Robert Lewandowski celebra el seu gol a Cadis | FC Barcelona
El Barça fa els deures a Cadis i ja pot pensar només en el Bayern (0-4)
Notícia: El Barça fa els deures a Cadis i ja pot pensar només en el Bayern (0-4)
Comparteix
El partit entre catalans i andalusos ha estat notícia per una aturada de més de mitja hora pel desmai d'un aficionat a la graderia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa