Món Esport
El Barça fa els deures a Cadis i ja pot pensar només en el Bayern (0-4)

El Futbol Club Barcelona ha guanyat el seu partit contra el Cadis i se situa momentàniament al capdavant de la classificació de la Lliga, a l’espera del duel del Reial Madrid contra el Mallorca (0-4). Ara bé, l’enfrontament entre el Barça i el conjunt andalús ha destacat per sobre de l’esport per una aturada de més de mitja hora a causa d’un aficionat que ha caigut desplomat a la graderia. Després de molta estona d’incertesa i maniobres de reanimació, una ambulància se l’ha pogut endur. Es desconeix l’estat en el qual es troba l’individu en qüestió, però Món Esport actualitzarà aquesta informació de seguida que sigui possible. Més enllà d’aquests fets, que es detallaran en altres notícies, aquesta és la crònica del partit.

El Barça fa una primera part de menys a més

Xavi Hernández ha fet moltíssimes rotacions en aquest partit. De fet, gairebé tots els jugadors importants han descansat d’inici pensant en el duel contra el Bayern de Munic del pròxim dimarts. Pedri, Lewandowski, Koundé o Dembélé han estat suplents. Héctor Bellerín ha debutat al lateral dret. Això s’ha notat molt als primers minuts, ja que els automatismes que fins ara havien funcionat tan bé han trigat a activar-se. Tot i això, el Cadis és un equip molt fluix que la temporada passada ja va salvar la categoria de miracle, així que no ha posat en problemes la defensa blaugrana.

A poc a poc, el Barça ha anat trobant el seu lloc sobre el terreny de joc i les ocasions han començat a arribar. La primera, claríssima, ha estat una rematada de Raphinha després d’una passada de Gavi que ha acabat impactant contra el pal. Si aquesta pilota hagués entrat, el Barça hauria estat molt més còmode. En comptes d’això, li ha costat trobar oportunitats clares. Memphis Depay, que ha estat el davanter centre titular, ha quedat molt assenyalat per cometre errades greus davant de porteria. La més flagrant, una rematada a una centrada a l’àrea petita que no ha estat capaç d’enviar entre els tres pals.

De fet, als minuts finals del primer temps ha arribat el millor moment del Barça a la primera part. Els blaugranes han posat setge a la porteria de Ledesma i s’han aproximat al gol. Balde ha caigut a l’interior de l’àrea en una jugada amb Iván Alejo que podria haver acabat en penal tranquil·lament. També hi ha hagut dues errades de Memphis i Ferran Torres a l’interior de l’àrea que posen de manifest el baix moment de forma d’aquests futbolistes. El valencià, que havia jugat bé contra el Viktoria Pilsen, ha tornat a deixar una imatge molt preocupant.

De Jong obre la llauna, Lewandowski sentencia

A la segona part, Xavi ha mantingut els mateixos jugadors, però ha fet escalfar de seguida Lewandowski, Pedri i Dembélé per si persistia l’empat a zero. Així ha estat i els ha fet entrar de seguida. Tanmateix, en la jugada anterior a aquests tres canvis ha arribat la millor notícia per al Barça. Raphinha ha fet una gran passada a l’espai per a Gavi, l’andalús ha enviat la pilota a l’interior de l’àrea petita, Ledesma l’ha tocat amb la mà i l’ha deixada morta perquè Frenkie de Jong marqués a plaer.

El gol del Barça no podria haver arribat en un pitjor moment per al Cadis, perquè ha coincidit amb l’entrada de Lewandowski, Pedri i Dembélé, que han acabat de decantar el duel a favor dels blaugranes. Els andalusos han abaixat els braços i el segon dels culers ha caigut de seguida. Raphinha ha tornat a servir una bona centrada a l’àrea, en aquest cas directament per a De Jong, i després d’un rebot ha aparegut el de sempre, Lewandowski, per empènyer la pilota al fons de la porteria. Ha estat la definició perfecta de la grandesa d’un davanter centre com ell, que sempre està atent a totes les jugades per acabar marcant.

La notícia del partit: aturada de trenta minuts pel desmai d’un aficionat

A les acaballes del partit, el futbol ha passat a un pla secundari pel desmai d’un aficionat a la graderia. Després d’uns primers instants d’incertesa, les cares de preocupació s’han accentuat entre jugadors, tècnics i seguidors quan Ledesma, porter del Cadis, ha hagut de córrer per la línia de fons per portar un desfibril·lador a la zona de l’aficionat desmaiat. Han estat fent maniobres de reanimació durant més de mitja hora i finalment ha marxat en ambulància. El Cadis ha informat que ha recuperat el pols, però es desconeix el seu estat de salut.

El partit s’ha acabat reprenent, tot i que l’àrbitre, Del Cerro Grande, ha tingut la intel·ligència d’afegir només tres minuts. En els poc més de deu minuts que s’han acabat jugant entre tot, el Barça ha tingut temps de marcar dos gols. El primer ha estat d’Ansu Fati, després d’una gran jugada individual de Lewandowski. L’últim ha estat obra de Dembélé, que també ha fet una acció sensacional per tancar la golejada.



Més notícies
Frenkie de Jong, jugador del FC Barcelona | Europa Press
DIRECTE | Cadis – Barça de Lliga (0-4)
Notícia: DIRECTE | Cadis – Barça de Lliga (0-4)
Comparteix
Jornada 5 de LaLiga Santander
Raphinha, jugador del FC Barcelona | Europa Press
La sorprenent promesa de Raphinha que agrada molt al barcelonisme
Notícia: La sorprenent promesa de Raphinha que agrada molt al barcelonisme
Comparteix
Raphinha promet complir un repte si el Barça guanya la Champions League
Joan Laporta, Mateu Alemany i Rafa Yuste, en arxiu | FC Barcelona
El Barça rep una advertència de cara a la temporada vinent
Notícia: El Barça rep una advertència de cara a la temporada vinent
Comparteix
Javier Tebas rebaixa l'eufòria culer després que el club hagi passat l'examen del límit salarial
Javier Tebas, president de LaLiga | Europa Press
Javier Tebas torna a la càrrega contra el Barça
Notícia: Javier Tebas torna a la càrrega contra el Barça
Comparteix
El president de LaLiga critica l'actitud del club blaugrana vers el límit salarial de la competició

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa