Món Esport
Araujo es mulla sobre si és el millor defensa del moment

Ronald Araujo, jugador del Futbol Club Barcelona, ha concedit una entrevista al periodista català Gerard Romero, en el seu canal de Twitch Jijantes. Allà, ha repassat diversos temes relacionats amb l’equip i, alhora, s’ha referit al seu espectacular estat de forma. L’uruguaià està sent un pilar bàsic d’un conjunt que només ha encaixat set gols en tota la Lliga, i al camp del Vila-real va deixar una absoluta exhibició defensiva.

En l’entrevista, Romero ha estat contundent amb una pregunta: “Quan a tu et diuen que ets el central del món més en forma, això és pressió? Et fa créixer?”. Una frase que podria subscriure qualsevol aficionat del Barça i, alhora, de qualsevol altre equip, que evidentment vegi els partits dels catalans. A banda de l’exhibició a l’Estadio de la Cerámica, recentment el de Rivera també ha estat clau en la final de la Supercopa contra el Reial Madrid o en la visita de Lliga al Betis, en la qual va assistir Robert Lewandowski en un gol.

Tot i això, Araujo es manté amb els peus a terra: “No, jo continuo treballant amb molta humilitat, com sempre. No soc el millor ara, ni tampoc era el pitjor abans. Continuo treballant amb molta humilitat. Sé que encara hi ha molt per treballar, molt per aprendre. Queda bastanta carrera, així que cal seguir”.

Evidentment, Araujo està a un nivell estratosfèric, però aquesta marca de només set gols encaixats en 21 jornades també es deu a l’estat d’altres defenses. En especial, al d’Andreas Christensen i al de Jules Kounde, dos homes que últimament, quan han estat sans i sense lesions, han sigut indiscutibles. Sobre el danès, Araujo ha apuntat que “és un jugador espectacular, i hem de saber que s’analitza molt abans de fitxar algú”. Una cosa que ha afegit al cas del francès: “El mateix amb Jules, que també ha arribat ara. La rivalitat és sana, i som com una família”.

Ronald Araujo i Jules Koundé, durant un entrenament | FC Barcelona
Ronald Araujo i Jules Koundé, durant un entrenament | FC Barcelona

El Barça d’Araujo i companyia, de rècord en termes defensius

Els set gols encaixats en 21 jornades fan que el Barça sigui l’equip de les quatre grans lligues europees amb menys dianes rebudes. El segueixen el Newcastle, quart a la Premier League i amb 13 gols encaixats en 22 partits disputats, i el Nàpols, amb 15 gols rebuts en també 22 partits jugats.

A Espanya, els següents a la llista són l’Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, amb 17. Per tant, defenses a banda, Marc-André ter Stegen va camí de guanyar el seu primer Trofeu Zamora, que alhora seria el primer d’un porter culer des de la temporada 2014/2015, quan Claudio Bravo el va guanyar gràcies a haver encaixat només 19 gols en 37 conteses.



Més notícies
Ronald Araujo, durant el Vila-real-Barça de Lliga de la temporada 2022/2023 | Europa Press
L’anècdota desconeguda d’Araujo que demostra una gran professionalitat
Notícia: L’anècdota desconeguda d’Araujo que demostra una gran professionalitat
Comparteix
El defensa del Barça ha revelat en una entrevista amb el periodista Gerard Romero el mètode que ha seguit per millorar la seva sortida de pilota
Ronald Araújo, saltant de cap amb Morales | Europa Press
La muralla defensiva del Barça té accent uruguaià
Notícia: La muralla defensiva del Barça té accent uruguaià
Comparteix
Ronald Araújo està a un nivell excepcional i contagia els companys amb la seva energia
Pedri i Lewandowski celebren el gol contra el Vila-real | Europa Press
Pedri allunya el Barça a onze punts del Madrid (0-1)
Notícia: Pedri allunya el Barça a onze punts del Madrid (0-1)
Comparteix
Els blaugranes han assaltat l'Estadi de la Ceràmica i han guanyat el Vila-real de Quique Setién
Ronald Araujo, jugador del Barça | Europa Press
Els tres motius del ressorgiment del Barça, segons Araujo
Notícia: Els tres motius del ressorgiment del Barça, segons Araujo
Comparteix
Malgrat que Lewandowski acapari els focus, l'uruguaià també s'adjudica la responsabilitat del creixement blaugrana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa