Món Esport
Un exmadridista dona motius a Lewandowski per reivindicar-se contra l’Inter
agraph -->

Jerzy Dudek, exjugador del Reial Madrid, ha deixat anar una crítica important al rendiment que Robert Lewandowski ha oferit durant els dos primers mesos de competició de la vigent temporada. El també polonès ha escrit un article d’opinió al diari del mateix país de l’est Przeglad Sportowy, tot criticant les diferències del davanter del Futbol Club Barcelona entre els partits que disputa contra equips més aviat petits i equips de major entitat.

“El Barça, per una banda, venç els equips més febles a la Lliga, però per una altra banda, no pot amb el Bayern de Munic i l’Inter de Milà a la UEFA Champions League“, ha recalcat el també exjugador del Liverpool, abans de posar la mira en el seu compatriota: “La qüestió també s’aplica a Lewandowski, que marca molt i regularment a la Lliga, però per ara té un problema per mostrar el seu potencial a la Champions”.

Robert Lewandowski, contra l’Inter de Milà al Giuseppe Meazza | Europa Press

“Tots estem esperant el gol de Lewandowski, sens dubte tranquil·litzaria tots els descontents que suggereixen que el polonès marca gols només contra els equips més febles. Això, òbviament, no és cert, però els partidaris d’aquesta teoria perdrien un dels seus arguments”, ha sentenciat.

Per tant, si bé ha deixat en evidència el rendiment de l’exjugador del Bayern i del Borussia Dortmund a les grans nits, s’ha posat de la seva banda i s’ha posat seriós amb els seus detractors. És veritat que contra l’Inter pràcticament no va tenir opcions d’entrar en joc, ja que la defensa italiana el va tapar molt bé i els seus companys no van saber trobar-lo. Però a l’Allianz Arena va fallar algunes ocasions clares. Sigui com sigui, aquest dimecres el killer tindrà una oportunitat per a rescabalar-se.

Robert Lewandowski, contra el Bayern a l'Allianz Arena | Europa Press
Robert Lewandowski, contra el Bayern a l’Allianz Arena | Europa Press

Les xifres de Lewandowski al nou curs

Com bé ha dit Dudek, aquest curs Lewandowski no ha pogut marcar cap gol ni al Bayern ni al Inter i, per tant, no ha pogut fer-ho en dues nits assenyalades. Ha marcat 12 gols en 11 partits. Concretament, n’ha fet dos a la Reial Societat, dos al Valladolid, un al Sevilla, tres al Viktoria Pilsen, un al Cadis (contra qui, a més, va completar dues assistències de gol), dos a l’Elx i un al Mallorca.

Tret del primer rival esmentat, la resta són equips de la part baixa; incloent-hi un Sevilla de Champions però en hores molt baixes. El Viktoria Pilsen també és un equip Champions, però és veritat que el seu nivell és molt inferior al de l’equip català. Sigui com sigui, Lewandowski és el màxim golejador del Barça aquest curs i, a més, ha marcat quasi el 50% de gols del conjunt d’un Xavi Hernández que, precisament, ja ha demanat als socis del jugador en atac que col·laborin més en la tasca golejadora.

Robert Lewandowski celebra un gol contra l'Elx | Europa Press
Robert Lewandowski celebra un gol contra l’Elx | Europa Press

La carrera de Dudek

Dudek va jugar al Reial Madrid entre 2007 i 2011. Hi va jugar pocs partits, ja que va ser el suplent d’un Iker Casillas que llavors estava en un gran estat de forma. Abans, el polonès va destacar per ser el porter titular del Liverpool que va obrar el mític miracle d’Istanbul. És a dir, que va guanyar la Champions l’any 2005 en una final històrica, empatant a tres un 3-0 inicial del seu rival, el Milan de Kaka’ i companyia, i guanyant la contesa a la tanda de penals en la ciutat turca.

L’exporter va debutar a l’elit amb el Tychy polonès i, abans de l’aventura britànica, també va tenir uns bons anys al Feyenoord neerlandès. A més, va ser internacional amb la selecció de Polònia, amb la qual va disputar el Mundial de Corea del Sud i Japó de 2002. Recentment, a la seva autobiografia, va revelar titllar Leo Messi i la resta de jugadors que van formar el Barça de Pep Guardiola de “provocadors”, tot apuntant a l’argentí, que deia “groseries” a Pepe i Sergio Ramos durant els clàssics.

Dudek, en la seva etapa al Madrid, amb Cristiano Ronaldo | Getty Images


Més notícies
Robert Lewandowski, durant el partit contra el Bayern | FC Barcelona
Cop dur del Bayern a un Barça que ha merescut moltíssim més (2-0)
Notícia: Cop dur del Bayern a un Barça que ha merescut moltíssim més (2-0)
Comparteix
Els blaugranes han estat superiors als bavaresos, però els alemanys s'han imposat a la segona jornada de la fase de grups de la Champions
L'Inter de Milà celebra un gol contra el Barça | @Inter
El Barça exhibeix la pitjor versió de la temporada i perd a Milà (1-0)
Notícia: El Barça exhibeix la pitjor versió de la temporada i perd a Milà (1-0)
Comparteix
El conjunt blaugrana ha estat del tot desencertat contra l'Inter i es complica la vida a la Champions
Robert Lewandowski, durant el partit contra el Bayern de Munic | Europa Press
El gran assenyalat de la derrota del Barça contra el Bayern
Notícia: El gran assenyalat de la derrota del Barça contra el Bayern
Comparteix
Robert Lewandowski ha fallat el dia que totes les mirades estaven posades en ell
Xavi Hernández i Robert Lewandowski | Europa Press
Xavi demana més aportació als socis de Lewandowski en atac
Notícia: Xavi demana més aportació als socis de Lewandowski en atac
Comparteix
L'entrenador del Barça espera que Dembélé, Raphinha i companyia facin més gols, tenint en compte que el polonès n'ha fet el 50% dels de l'equip

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa