El Barça exhibeix la pitjor versió de la temporada i perd a Milà (1-0)

El Barça tenia un partit crucial contra l’Inter de Milà per poder-se classificar per als vuitens de final de la UEFA Champions League, però ha fallat de mala manera. Els blaugranes han mostrat la seva pitjor versió d’aquest inici de temporada, no han pogut imposar el seu joc en gairebé cap moment i un únic gol dels italians a les acaballes del primer temps ha estat suficient per decantar el marcador a favor dels milanesos (1-0).

Ara bé, cal destacar que al final del duel hi ha hagut una acció que semblaven unes mans clares de l’Inter a l’interior de l’àrea i l’àrbitre no ha assenyalat penal, no s’entén ben bé per quin motiu. La pena màxima podria haver significat l’empat a favor dels blaugranes i és per això que molts culers, entre ells l’entrenador, Xavi Hernández, es posen les mans al cap després d’aquesta decisió incomprensible.

La crònica de l’Inter de Milà-Barça

El partit ha estat descontrolat des del primer minut. El Barça, que ha tingut el domini de la possessió, no ha sabut dominar el joc. De fet, durant tota la primera meitat no hi ha hagut gairebé cap ocasió de gol. Ousmane Dembélé ha tingut molt protagonisme per la banda dreta, però ha estat del tot desencertat. Totes les seves centrades acabaven impactant contra el cos de jugadors de l’Inter. L’acció més destacada dels primers minuts han estat unes mans d’Eric Garcia a l’interior de l’àrea que no han acabat en penal, perquè hi ha hagut un fora de joc previ del conjunt italià.

La sensació era que s’arribaria al descans amb el mateix resultat que havia començat el partit, però Hakan Çalhanoglu tenia uns altres plans. El migcampista turc ha caçat una pilota morta a la frontal de l’àrea al temps afegit i s’ha inventat un xut potent ajustat al pal que ha estat impossible d’aturar per Marc-André Ter Stegen. D’aquesta manera, l’Inter s’ha avançat al marcador. Çalhanoglu ja ho havia intentat amb un altre xut llunyà a l’inici del duel. En aquella ocasió, el porter alemany l’havia pogut enviar a córner sense gaires problemes, però aquesta altra rematada ha estat inaturable.

Raphinha remata davant De Vrij | Europa Press
Raphinha remata davant De Vrij | Europa Press

Una segona part marcada per la polèmica arbitral

A la segona meitat, la dinàmica ha estat molt similar. Molta possessió del Barça per a no res. Dembélé ha continuat del tot desencertat per la banda, tot i que ha enviat una pilota al pal, de la mateixa manera que Raphinha no ha creat cap desequilibri. Pedri González ha estat l’únic far del Barça durant tot el duel. És més, el migcampista canari fins i tot ha marcat un gol al minut seixanta-sis, però ha acabat anul·lat per unes mans prèvies d’Ansu Fati que havia entrat feia poca estona. Aquesta acció també ha estat molt polèmica, ja que la nova normativa arbitral considera que si un jugador toca la pilota amb les mans de forma involuntària a l’interior de l’àrea i no és ell mateix qui acaba marcant el gol, la diana ha de pujar al marcador.

Sí que és cert que el Barça ha rondat amb molta insistència la porteria de l’Inter als minuts finals, però tampoc no ha tingut cap ocasió clara. Ara bé, en aquest moment també ha arribat l’acció més polèmica del duel. En una centrada lateral, Denzel Dumfries ha rebutjat una pilota amb les mans, cosa que semblava un penal claríssim a favor dels blaugranes. El VAR ho ha revisat, però no s’ha assenyalat la pena màxima. El motiu pel qual s’ha pres la decisió de no xiular-ho és una gran incògnita i portarà molta cua, ja que pot condemnar el Barça a l’Europa League en cas que els blaugranes no siguin capaços de guanyar les tres finals que els queden contra Inter, Bayern de Munic i Viktoria Pilsen, en aquest ordre.

Leo Messi, com a jugador del Barça, i durant el comiat de Xavi Hernández com a jugador culer, amb el seu fill damunt | FC Barcelona