El gran assenyalat del Mundial vol reivindicar-se al Barça

El davanter francès Ousmane Dembélé ha deixat tothom bocabadat amb una decisió que tothom hauria considerat impròpia d’ell ara fa un any. El jugador de Vernon ha tornat dos dies abans del previst als entrenaments del Futbol Club Barcelona i s’ha incorporat a la dinàmica del seu tècnic, Xavi Hernández, quan només ha passat una setmana des de la final del Mundial de Qatar. Cal recordar que Dembélé va disputar el partit pel títol de la Copa del Món contra l’Argentina i va caure derrotat. El davanter francès va ser el gran assenyalat de la final, ja que, després de fer una mala primera meitat i cometre el penal que va donar el primer gol a l’albiceleste, el seleccionador, Didier Deschamps, el va substituir abans de la mitja part.

Dembélé vol oblidar la mala final del Mundial i torna abans al Barça

Aquest fet de tornar abans del previst als entrenaments del Barça s’ha llegit, doncs, com un gest per reivindicar-se en el futbol de clubs i demostrar que pot tenir un paper molt diferent de la imatge que va deixar a la final del Mundial. Cal tenir en compte que Dembélé no va fer una mala Copa del Món en línies generals. Va ser una peça fonamental de l’esquema de Deschamps i va arribar a la final. Va demostrar sacrifici defensiu i va repartir dues assistències. Si bé és cert que no va marcar cap gol, el seu torneig estava sent més que correcte. A les semifinals contra el Marroc, però, ja no va poder destacar, i a la final va sortir assenyalat.

Dembélé, després de cometre el penal a la final del Mundial | Europa Press

Xavi i Dembélé, una relació especial

D’altra banda, també cal destacar que l’actitud que Deschamps va tenir amb ell a la final ha estat molt criticada. El fet d’haver-lo substituït pocs minuts abans del descans no ha agradat a molta gent, ja que consideren que podia haver esperat fins al xiulet de l’àrbitre per no generar la imatge on va quedar tan assenyalat. El fet de retrobar-se tan d’hora amb Xavi també pot anar en aquesta direcció, perquè el tècnic terrassenc sempre l’ha tractat molt bé i ha parlat meravelles d’ell, així que ha anat tan aviat com ha pogut a un lloc on se sent estimat. Podria arribar a ser titular al primer partit del Barça després de l’aturada del Mundial, que serà el dia 31 de desembre contra l’Espanyol al Camp Nou.