Món Esport
Acord entre el Barça i l’Atlètic de Madrid per a la venda de Memphis

El Futbol Club Barcelona ha tancat la sortida del davanter Memphis Depay. L’entitat catalana ha arribat a un acord amb l’Atlètic de Madrid, a través del qual el neerlandès fitxarà pels matalassers a canvi d’un traspàs econòmic. L’operació s’ha tancat aquest dimecres, i Memphis s’ha absentat de l’entrenament del primer equip, amb el permís del club. Així les coses, es descarta un intercanvi de jugadors, cosa que havia sonat els últims dies. Per tant, Xavi Hernández perdrà un suplent de garanties, però el club ha fet els deures que havia de fer.

Cal recordar quina era la situació. El Barça tenia urgències amb Memphis. El contracte del davanter amb el Barça expirava el mes de juny vinent. Per tant, hi havia tres opcions: o se’l renovava, o se’l venia ara, o l’estiu vinent podia marxar sense deixar cap moneda a la caixa. L’opció de la renovació no semblava factible, tenint en compte que el jugador té estatus de titular, tal com ho és en la seva selecció, però des de l’acomiadament de Ronald Koeman com a entrenador culer ha anat perdent el protagonisme de forma progressiva. El gran estat de forma de Robert Lewandowski i Ousmane Dembélé, l’aposta per Raphinha i l’esperança en Ansu Fati estaven per davant.

Evidentment, l’opció que marxés lliure l’estiu vinent era l’única opció en cas que hagués continuat fins llavors i no hagués renovat. Xavi hauria disposat d’un bon jugador sis mesos més, però no sortia a compte en termes econòmics. Al final, s’ha optat per vendre’l ara. Segons el diari Sport, l’Atlètic pagarà al Barça entre tres i cinc milions d’euros. A banda d’aquest ingrés, el club alliberarà massa salarial. Un element cabdal no només per poder fer fitxatges a mitjà termini, sinó també per poder fer renovacions i inscripcions vitals, com ara la de Gavi.

La trajectòria de Memphis al Barça

D’aquesta manera, Memphis posa punt final a la seva etapa a Can Barça una temporada i mitja després. El de Moordrecht va ser el fitxatge estrella de l’estiu de 2021, i va ser important en la primera mitja temporada post Leo Messi. Era el líder d’un equip entrenat per Koeman. Tot i això, a conseqüència dels mals resultats a la Lliga i a la UEFA Champions League, el club va acomiadar el tècnic i va arribar Xavi.

Joan Laporta, amb Memphis Depay | FC Barcelona
Joan Laporta, amb Memphis Depay, en la seva presentació | FC Barcelona

Xavi va continuar apostant per Memphis fins que va arribar el mercat hivernal de fitxatges. El lateral Dani Alves a banda, el Barça va fitxar tres atacants: Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres i Adama Traoré. Amb això, i la irrupció d’Ousmane Dembélé, Memphis va anar perdent protagonisme. Durant l’estiu de 2022, va estar en la rampa de sortida fins a l’últim dia. Va sonar amb força un possible traspàs a la Juventus, però es va trencar i Memphis va romandre al club. Ho va fer malgrat que el Barça havia canviat Aubameyang per Robert Lewandowski. Al final, amb poques oportunitats, ha pres el pont aeri i ha marxat a l’Atlètic de Simeone.



Més notícies
Memphis Depay, exjugador del Barça | Europa Press
Memphis dona llum verda a la seva sortida del Barça
Notícia: Memphis dona llum verda a la seva sortida del Barça
Comparteix
L'Atlètic de Madrid és l'equip més ben posicionat, però encara no hi ha acord entre clubs
Memphis Depay, amb la selecció neerlandesa | Europa Press
Els Països Baixos avancen a quarts de final amb un Memphis decisiu (3-1)
Notícia: Els Països Baixos avancen a quarts de final amb un Memphis decisiu (3-1)
Comparteix
Denzel Dumfries ha estat l'home del partit, amb un gol i dues assistències
Memphis Depay, jugador del Barça | Europa Press
Les tres raons que fan que el barcelonisme estigui fart de Memphis
Notícia: Les tres raons que fan que el barcelonisme estigui fart de Memphis
Comparteix
El neerlandès vessa el got de la paciència del Barça, ja que desitjaria marxar-ne amb la carta de llibertat al gener
Memphis Depay, jugador del Futbol Club Barcelona, en un entrenament amb la selecció dels Països Baixos | @onsoranje
Memphis i Van Gaal envien un missatge contundent a Xavi
Notícia: Memphis i Van Gaal envien un missatge contundent a Xavi
Comparteix
El davanter del Barça, a més, explica per què va decidir quedar-se al conjunt blaugrana aquest estiu

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a gener 18, 2023 | 20:31
    Ricard gener 18, 2023 | 20:31
    Aquí som idiotes. Comprem a idiotes caríssims, com Grieszmann, i venem bons jugadors tiradts de preu. Algú d'aquí podria aprendre res?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa