Món Esport
Les tres raons que fan que el barcelonisme estigui fart de Memphis

Memphis Depay, jugador del Futbol Club Barcelona, hauria demanat al club català que se’l deixi marxar amb la carta de llibertat, com a agent lliure, en el mercat hivernal de fitxatges vinent, segons ha informat el mitjà The Express. El neerlandès ja va estar a la rampa de sortida l’estiu passat, amb algunes ofertes a sobre de la taula, però finalment va romandre. Acaba contracte l’estiu de 2023 i, per tant, si marxés aquest gener, el Barça té dret a rebre diners.

D’aquesta manera, caldrà veure què decideix el mateix Barça. És evident que el més desitjable a l’hora de desfer-se de jugadors és cobrant uns diners a canvi. Però cal tenir en compte que amb el possible comiat de Memphis, s’alliberaria massa salarial, i això seria vital per fer incorporacions, tal com Xavi Hernández i el club desitgen. A més, el neerlandès, com s’ha dit, acabarà contracte el juny vinent, i en aquell moment ja tindrà l’esmentada carta de llibertat.

Actualment, Memphis té un valor de mercat de 20 milions d’euros, segons el portal Transfermarkt. Això sí, a hores d’ara sembla difícil que un gran club, que agradi al jugador i que es pugui permetre el seu salari, decideixi pagar una quantitat similar, amb la circumstància del final de contracte.

Segons el diari Sport, el Tottenham i el Manchester United estarien interessats a contractar-lo, sempre i quan sortís a cost zero (cosa que a més faria que el club de destí pagués una important prima de fitxatge a Memphis). Això sí, un punt a favor que té Memphis és que va arribar al Barça, l’estiu de 2021, precisament com a agent lliure, i per tant no hi ha cap inversió a recuperar.

Memphis demostra haver pensat més en la seva selecció que en el Barça

El jugador va disputar el seu últim partit amb la samarreta blaugrana fa dos mesos, en la victòria per 3-0 contra l’Elx, al Camp Nou. El següent partit, ja amb la selecció dels Països Baixos, va patir una lesió que l’havia d’apartar dels terrenys de joc durant aproximadament un mes. Però aquest mes ja ha passat, ell no ha tornat a jugar i, després que el diari As informés que el club sospitava que el futbolista preferia reservar-se per al Mundial, ja és al seu país des de després del partit contra l’Almeria (amb permís de l’entitat catalana), i per tant abans de temps, ja que l’equip encara tenia un últim partit contra l’Osasuna.

Frenkie de Jong i Memphis Depay, jugadors del Barça, durant un partit amb els Països Baixos | Europa Press
Frenkie de Jong i Memphis Depay, jugadors del Barça, durant un partit amb els Països Baixos | Europa Press

L’accidentada temporada de Memphis

Aquesta temporada ha tingut una participació que ha anat de menys a més. Després d’estar a punt de marxar, es va mirar els primers quatre partits oficials de la temporada des de la banqueta. A continuació, va jugar tres partits de quatre, sumant 130 minuts de 360 possibles i per tant el 36% dels mateixos. Ha marcat un gol, en el partit contra els il·licitans.

La queixa de Memphis per tenir pocs minuts al Barça

Llavors, en l’aturada de seleccions de setembre, en una entrevista amb ESPN, va protestar per la seva situació a Can Barça: “Per descomptat que estava desitjant que arribés aquesta aturada de seleccions. Et podràs imaginar per què. He jugat menys del que és habitual i és una cosa a què no estic acostumat. Però aquí saps que jugaràs i estic hipermotivat. He començat dues vegades de titular, les dues últimes setmanes a la Lliga. No n’hi ha prou. [Contra l’Elx] vaig ser substituït al minut 60′, però jo en volia més. En els últims 25 minuts de partit és quan hi ha més espais i tinc l’energia per aprofitar-ho”.

Lewandowski celebra un gol amb Balde i Memphis | FC Barcelona
Lewandowski celebra un gol amb Balde i Memphis | FC Barcelona

Després, però, en un partit d’aquella mateixa aturada de seleccions, va caure lesionat i ja no ha tornat a jugar més, tot perdent-se dotze partits amb la xavineta. Ara, donada aquesta notícia, es podria donar la situació en la qual el davanter ja hagi jugat els seus últims minuts amb el Barça. Podria marxar-ne a cost zero… però amb el Mundial, pot passar de tot. Si hi fa un bon paper, el Barça podria donar-se el luxe d’obrir una subhasta entre clubs interessats per un jugador que sempre té mercat, i per tant esgotar les seves opcions de guanyar diners amb l’adéu de l’exjugador de l’Olympique de Lió.



Més notícies
Memphis Depay celebra un gol amb el Barça | Europa Press
El Barça té greus sospites de Memphis Depay: podria estar traint el club
Notícia: El Barça té greus sospites de Memphis Depay: podria estar traint el club
Comparteix
El diari As avança que el club blaugrana creu que Memphis està fingint la seva lesió per arribar en bones condicions al Mundial
Frenkie de Jong i Memphis Depay, jugadors del Barça, durant un partit amb els Països Baixos | Europa Press
El Barça confirma dues lesions més
Notícia: El Barça confirma dues lesions més
Comparteix
Les baixes de De Jong i especialment Memphis compliquen un mes d'octubre exigent
Memphis Depay, jugador del Futbol Club Barcelona, en un entrenament amb la selecció dels Països Baixos | @onsoranje
Memphis i Van Gaal envien un missatge contundent a Xavi
Notícia: Memphis i Van Gaal envien un missatge contundent a Xavi
Comparteix
El davanter del Barça, a més, explica per què va decidir quedar-se al conjunt blaugrana aquest estiu
Memphis Depay, jugador del Barça | FC Barcelona
L’exigència de Memphis per marxar del Barça i anar a la Juventus
Notícia: L’exigència de Memphis per marxar del Barça i anar a la Juventus
Comparteix
El futbolista demana la carta de llibertat i una compensació econòmica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa