Món Esport
La frase de Koundé que demostra l’ambició del nou Barça

Jules Koundé, jugador del Futbol Club Barcelona, ha concedit una entrevista a TV3 en la qual ha passat revista de qüestions sobre l’equip i sobre ell mateix. El francès ha deixat clar que el conjunt culer, amb Xavi Hernández al capdavant, ha canviat definitivament de rumb, després d’uns anys foscos, amb una frase molt contundent.

Som un grup jove amb molta fam de títols, amb ganes de demostrar i de fer un pas endavant. Els últims anys no han estat fàcils per al Barça. Tots ho tenim al cap. Hem de posar el Barça el més amunt possible”, ha expressat, concretament, l’exjugador del Sevilla. És una frase que s’ha estat materialitzant amb fets, ja que els resultats i el joc de l’equip durant els últims mesos han estat excel·lents, però que ara Koundé ha pronunciat.

Cal recordar que la Supercopa d’Espanya guanyada al Reial Madrid en terres saudites va significar el primer títol per als més joves de la plantilla, com Gavi i Alejandro Balde, i un dels primers per altres com Ronald Araujo, Pedri González o el mateix Koundé, que va aixecar una UEFA Europa League en la seva etapa al Sevilla Fútbol Club.

Koundé celebra les porteries a zero que està deixant el Barça a la Lliga

Una prova de la millora que ha experimentat el Barça respecte als anteriors anys és la fiabilitat defensiva. Fins ara, els blaugranes han encaixat només set gols a la Lliga, després de 21 jornades disputades, i han acabat 16 d’aquestes jornades amb la porteria a zero. Això situa el porter, Marc-André ter Stegen, com el guanyador provisional del Trofeu Zamora, cosa que cap porter culer ha aconseguit des de 2015. Sobre tot plegat, Koundé ha celebrat que “per la meva experiència, és superimportant tenir la porteria a zero. En una competició tan llarga, et dona la vida. Com a defensa, sempre tinc al cap no encaixar cap gol. I l’equip també ho té clar. Cada cop pressionem més i més amunt“.

Ronald Araujo i Jules Koundé, durant un entrenament | FC Barcelona
Ronald Araujo i Jules Koundé, durant un entrenament | FC Barcelona

Koundé torna a parlar de la seva reconversió al lateral, i enalteix Xavi

D’altra banda, el subcampió del món amb França ha repassat un tema del qual ja havia parlat: la seva posició. Si bé és defensa central, la seva polivalència i la manca de laterals drets de garanties en l’equip han fet que Xavi l’hagi desplaçat, en la majoria d’ocasions, a aquesta posició. Sobre aquesta circumstància, el jugador ha recordat que “tothom sap quina és la meva preferència. M’estic adaptant a aquesta posició. Ara toca jugar de lateral, però ho faig per l’equip. Hi ha partits que en gaudeixo més i d’altres, menys“.

Finalment, el parisenc ha posat en valor el principal artífex de totes aquestes alegries: l’entrenador, Xavi: “Transmet moltes ganes als jugadors. És el líder de l’equip. Cada dia s’aixeca amb aquesta ambició de jugar millor i de guanyar, guanyar i guanyar. Es veu en cada moment, en les xerrades, en els entrenaments”.



Més notícies
Ronald Araujo, celebrant un gol del Barça amb Leo Messi i Sergi Roberto la temporada 2019/2020 | @ronaldaraujo_4
Els dos fitxatges que faria Araujo per al Barça
Notícia: Els dos fitxatges que faria Araujo per al Barça
Comparteix
El defensa del Barça fitxaria Leo Messi i el seu compatriota Rodrigo Bentancur
Pedri i Lewandowski celebren el gol contra el Vila-real | Europa Press
Pedri allunya el Barça a onze punts del Madrid (0-1)
Notícia: Pedri allunya el Barça a onze punts del Madrid (0-1)
Comparteix
Els blaugranes han assaltat l'Estadi de la Ceràmica i han guanyat el Vila-real de Quique Setién
Ronald Araújo, saltant de cap amb Morales | Europa Press
La muralla defensiva del Barça té accent uruguaià
Notícia: La muralla defensiva del Barça té accent uruguaià
Comparteix
Ronald Araújo està a un nivell excepcional i contagia els companys amb la seva energia
Jules Koundé, jugador del FC Barcelona | FC Barcelona
Koundé, forçat a disculpar-se amb l’afició del Sevilla després del partit
Notícia: Koundé, forçat a disculpar-se amb l’afició del Sevilla després del partit
Comparteix
L'afició blanc-i-vermella va recriminar durament l'efusivitat amb la qual va celebrar el gol contra el seu exequip

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa