Món Esport
Asseguren que el Barça vol prendre una mesura dràstica amb Piqué i Alba

Dos mesos després que s’hagi tancat el mercat de fitxatges estiuenc, el Futbol Club Barcelona ha quedat fora de la UEFA Champions League donant una imatge molt trista. És per això que la junta directiva de Joan Laporta ja treballa en el mercat hivernal per tal de millorar el nivell de la plantilla i de contribuir que la temporada acabi sent bona, tenint en compte que encara queden dos títols importants en joc. Per fer incorporacions, però, és obvi que cal completar sortides. En aquest sentit, segons ha informat el diari Sport, el club estaria negociant amb Gerard Piqué i Jordi Alba unes sortides imminents.

Es tracta de dos jugadors que acaben contracte l’any 2024. Per tant, per rescindir les seves aliances amb l’entitat catalana, aquesta els hauria d’abonar una important quantitat de diners. Concretament, i sempre segons el diari Sport, Piqué hauria de rebre encara 80 milions d’euros, mentre que Alba 65. Òbviament això no és el més ideal en termes econòmics, si bé és una opció que ja es contemplava. I és que segons la font citada, part de les palanques aplicades durant l’estiu estaria destinada a això.

És evident que no és una operació fàcil, ja que caldria negociar amb les dues parts. A més, es tracta de dos capitans, i de dos jugadors que han donat moltes coses positives al Barça. El central des de 2008, i el lateral des de 2012. Serien unes sortides inesperades, tenint en compte que les llegendes dels clubs acostumen a acomiadar-se als finals de temporada. Tot i això, els seus papers testimonials d’aquest curs poden ser un motiu per accelerar-ho.

Joan Laporta i Rafa Yuste | Europa Press
Joan Laporta i Rafa Yuste | Europa Press

La baixa participació de Piqué i Alba aquesta temporada

Piqué només ha jugat set partits dels setze possibles. Ho ha fet amb la condició de cinquè central, i per tant aprofitant les tres baixes per lesió que hi ha hagut. A més, darrerament ha quedat assenyalat al partit contra l’Inter, al Camp Nou, per un error greu en el primer gol dels italians, i això va provocar una xiulada del públic culer vers el futbolista en el partit contra el Vila-real. Mentrestant, Jordi Alba ha disputat un partit més que el de La Bonanova: vuit. Ha quedat clar que per a Xavi Hernández, i per al lateral esquerre, Alejandro Balde és la primera opció i, en moltes ocasions, Marcos Alonso la segona

A més, si bé la rescissió dels contractes faria que el Barça hagués de pagar als futbolistes tota la part del sou acordada en els seus contractes, alliberaria una part important de la massa salarial. Això és un element que durant l’estiu va impossibilitar que el club incorporés més jugadors dels set que van acabar arribant, i ara, al mercat hivernal, de complir-se aquests dos comiats, hi hauria més marge.



Més notícies
Florentino Pérez, president del Reial Madrid | Europa Press
El Madrid rebrà molts milions de l’eliminació europea del Barça
Notícia: El Madrid rebrà molts milions de l’eliminació europea del Barça
Comparteix
El Reial Madrid s'emporta una quantitat extra de diners per quedar-se com a únic representant de la Lliga
L'onze titular del Barça en el partit contra el Bayern | FC Barcelona
El gran assenyalat i el gran triomfador del Barça-Bayern
Notícia: El gran assenyalat i el gran triomfador del Barça-Bayern
Comparteix
La golejada dels bavaresos al Camp Nou reforça un nom, però en deixa un altre molt tocat
Els jugadors del Barça, després de la derrota contra el Bayern | FC Barcelona
Les notes dels jugadors del Barça en la derrota contra el Bayern
Notícia: Les notes dels jugadors del Barça en la derrota contra el Bayern
Comparteix
L'1x1 dels jugadors blaugranes en la golejada rebuda al Camp Nou a la Champions League
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
Les paraules de Laporta sobre Xavi després de la derrota contra el Bayern
Notícia: Les paraules de Laporta sobre Xavi després de la derrota contra el Bayern
Comparteix
El president del Barça ha definit que l'objectiu de la temporada és la Lliga, però que també volien anar passant eliminatòries a la Champions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa