Món Esport
El gran assenyalat i el gran triomfador del Barça-Bayern

Malgrat que el Barça no es jugava res en el seu partit contra el Bayern de Munic al Camp Nou, ja que els blaugranes sabien que estaven eliminats de la UEFA Champions League abans de saltar a la gespa, l’actuació dels jugadors dirigits per Xavi Hernández contra el conjunt bavarès ha estat molt preocupant. Els alemanys han estat infinitament superiors als culers. Han aconseguit tres gols sense gairebé ni despentinar-se i s’ha posat de manifest que el Barça està molt lluny de poder competir davant els grans rivals d’Europa. Molts futbolistes han tingut actuacions decebedores, com Sergio Busquets i Raphinha, però n’hi ha hagut que han sortit més aviat reforçats, com Ousmane Dembélé i Frenkie de Jong. Ara bé, hi ha dos noms que destaquen per sobre dels altres. El negatiu és el d’Héctor Bellerín i el positiu és el d’Alejandro Balde.

Héctor Bellerín, el gran assenyalat del Barça-Bayern

El partit del lateral dret català ha estat de pel·lícula de por. Ho ha fet gairebé tot malament. El primer que ha fet ha estat quedar retratadíssim en el gol de Sadio Mané que ha obert la llauna. El davanter senegalès li ha guanyat l’esquena amb tota la facilitat del món i, en una passada que tampoc ha estat res de l’altre món, Bellerín ha estat incapaç de seguir-lo i ha rematat a plaer davant de Ter Stegen. En el segon gol també queda assenyalat, ja que trenca el fora de joc que permet la diana de Choupo-Moting.

Aquestes errades han estat molt significatives i l’han deixat molt tocat, però això no és excusa per fer tot el que ha fet a continuació. Ha disputat la resta de minuts sense ganes, sense cap mena de tensió competitiva. L’exemple més flagrant ha estat una acció en la qual Dembélé ha mogut cel i terra per evitar perdre una pilota, li ha donat a Bellerín i el lateral català l’ha perdut en menys d’un segon. Serà molt difícil que Xavi torni a confiar en ell en un partit de molta exigència i la seva renovació a final de temporada es complica seriosament.

El primer gol del Bayern de Munic en el partit contra el Barça al Camp Nou | Europa Press
El primer gol del Bayern de Munic en el partit contra el Barça al Camp Nou | Europa Press

Alejandro Balde, el gran triomfador del partit

La polaritat del rendiment dels dos laterals del Barça ha quedat simbòlicament reflectida en el fet que, si Bellerín a la dreta ha quedat retratat, Balde a l’esquerra ha brillat. El jove futbolista català ha demostrat que un partit d’aquestes característiques no li queda gens gran. S’ha atrevit contra rivals amb molta més experiència, com Joshua Kimmich, Serge Gnabry o Noussair Mazraoui. Però l’atreviment no és el que més se li valora d’aquest partit, sinó l’encert. Amb la seva arrencada ràpida, la seva velocitat i la seva rapidesa i habilitat a l’hora de driblar, ha guanyat gairebé tots els duels individuals.

És cert que el Bayern tampoc no ha atacat amb tota la cavalleria, però Balde tampoc no ho ha fet malament en defensa. Ha estat molt més concentrat que molts dels seus companys i això s’ha notat. No hi ha cap mena de dubte que s’està guanyant el dret de ser el lateral esquerre titular del Barça. De fet, ara mateix Jordi Alba i Marcos Alonso estan molt lluny del seu rendiment. El millor de tot és que Balde només té dinou anys i, si continua amb aquesta progressió, pot tenir un futur brillant al davant.

Alejandro Balde ha fet un partidàs contra el Bayern | FC Barcelona
Alejandro Balde ha fet un partidàs contra el Bayern | FC Barcelona


Més notícies
El primer gol del Bayern de Munic en el partit contra el Barça al Camp Nou | Europa Press
El Bayern confirma que el Barça mereix ser un equip d’Europa League (0-3)
Notícia: El Bayern confirma que el Barça mereix ser un equip d’Europa League (0-3)
Comparteix
Els blaugranes han començat el partit sabent que estaven eliminats de la Champions i els bavaresos han acabat de furgar la ferida
Els jugadors del Barça, després de la derrota contra el Bayern | FC Barcelona
Les notes dels jugadors del Barça en la derrota contra el Bayern
Notícia: Les notes dels jugadors del Barça en la derrota contra el Bayern
Comparteix
L'1x1 dels jugadors blaugranes en la golejada rebuda al Camp Nou a la Champions League
Sergio Busquets, capità del Barça, durant el partit entre els catalans i el Bayern al Camp Nou | FC Barcelona
Els exemples flagrants que demostren la manca de lideratge que té el Barça
Notícia: Els exemples flagrants que demostren la manca de lideratge que té el Barça
Comparteix
El Barça cau estrepitosament en l'aspecte esportiu, però a més Busquets i els altres capitans continuen sense estar a l'altura
Pedri González, jugador del Barça | Europa Press
El missatge de Pedri que els culers no haurien volgut escoltar mai
Notícia: El missatge de Pedri que els culers no haurien volgut escoltar mai
Comparteix
El migcampista del Barça ha donat la cara després de la contundent i dolorosa derrota contra el Bayern

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a octubre 27, 2022 | 12:59
    Doctor Strangelove octubre 27, 2022 | 12:59
    A veure, un paio amb bigoti no pot jugar al futbol actual, això es portava als 70 i principis dels 80. Que s,afeiti o no jugui, coi! Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa