Món Esport
Frenkie de Jong també cau lesionat després del clàssic

Després de la rauxa que ha viscut el Futbol Club Barcelona en forma d’una victòria al clàssic èpica i decisiva, aquest dilluns la ressaca està sent feixuga. Hores després que el club anunciés la lesió del defensa Ronald Araujo, ara la selecció dels Països Baixos ha anunciat la de Frenkie de Jong. El migcampista havia estat convocat pel combinat dirigit per Ronald Koeman de cara a la doble jornada de partits classificatoris per a l’Eurocopa, però finalment es quedarà a casa.

En un breu comunicat compartit a les xarxes socials, la selecció oranje ha expressat que el blaugrana, juntament amb Steven Bergwijn, “no s’afegiran a la concentració a causa de lesions. Seran substituits per Donyell Malen i Joey Veerman”. Per tant, no han detallat quina lesió té De Jong, però sí ho ha fet la premsa. Concretament, el diari As ha informat que el jugador té una sobrecàrrega a l’isquiotibial de la cama esquerra.

Frenkie de Jong, amb els Països Baixos | Europa Press
Frenkie de Jong, amb els Països Baixos | Europa Press

Per tant, si bé una lesió sempre és una mala notícia, en aquest cas, igual que en el d’Araujo, no és pas res greu. L’aturada per seleccions beneficia l’equip entrenat per Xavi Hernández. S’espera que el jugador es pugui recuperar en aquestes dues setmanes, i arribar amb garanties per al partit que està marcat en vermell en els calendaris de tots els aficionats.

És el de tornada de semifinals de la Copa del Rei, al Camp Nou i contra el Reial Madrid, en el que suposarà l’oportunitat de vèncer els de Carlo Ancelotti per tercer cop consecutiu i d’assolir una nova final. Per tant, el temps de baixa exacte seria d’unes dues setmanes. Aquest matx serà el 5 d’abril, i abans hi haurà un d’assequible, de LaLiga i al camp del cuer, l’Elx. Un partit que podrien disputar els migcampistes Sergio Busquets, Franck Kessié, Sergi Roberto i potser un Pedri González a hores d’ara lesionat.

De Jong es perdrà un partidàs i un tràmit amb la seva selecció

Per la seva banda, De Jong es perdrà, amb la selecció, dos partits de fase de classificació per a l’Eurocopa de 2024 que es disputarà a Alemanya: la visita a França i el partit a casa contra Gibraltar. El primer serà important i atractiu, ja que s’espera que neerlandesos i francesos es juguin la primera posició del seu grup. El segon, en canvi, hauria de ser un tràmit, contra una de les seleccions més assequibles del món.

Aquesta temporada està sent la millor de De Jong al Barça

Aquesta ha suposat la segona lesió de De Jong en aquesta temporada. L’anterior va ser una lesió muscular a l’inici de la temporada, que el va privar de jugar dos partits: les visites al Mallorca i a l’Inter de Milà, de LaLiga i la UEFA Champions League, respectivament, que els culers van solucionar amb victòria i derrota.

De Jong està tenint la seva millor temporada a Can Barça, gràcies, entre altres coses, a l’esquema de joc que ha establert Xavi, amb els quatre migcampistes. És l’esquema amb el qual De Jong va meravellar el continent europeu la temporada 2018/2019, amb l’Ajax d’Erik ten Hag.



Més notícies
Ronald Araujo, durant el clàssic | Europa Press
Araujo, lesionat després del clàssic
Notícia: Araujo, lesionat després del clàssic
Comparteix
El defensa central uruguaià té una sobrecàrrega a l'adductor de la cuixa esquerra
Sergi Roberto, Araujo i De Jong en una imatge d'arxiu | FC Barcelona
El Barça sentencia la Lliga amb un triomf al clàssic a l’últim minut (2-1)
Notícia: El Barça sentencia la Lliga amb un triomf al clàssic a l’últim minut (2-1)
Comparteix
Sergi Roberto i Kessie han remuntat el gol inicial del Madrid en pròpia porteria de Ronald Araujo
Els jugadors del Barça i el Madrid, abans del clàssic | FC Barcelona
El gran assenyalat del clàssic
Notícia: El gran assenyalat del clàssic
Comparteix
El Barça ha sentenciat la Lliga al Camp Nou contra el Madrid, però no tots els jugadors han estat bé
Xavi Hernández, entrenador del Barça, després de guanyar el clàssic | FC Barcelona
Xavi treu pit i reivindica els seus jugadors després de guanyar el clàssic
Notícia: Xavi treu pit i reivindica els seus jugadors després de guanyar el clàssic
Comparteix
El Barça ha guanyat el Madrid amb un gol a l'últim minut de Kessie i deixa la Lliga sentenciada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa