Món Esport
El Barça sentencia la Lliga amb un triomf al clàssic a l’últim minut (2-1)

El Camp Nou ha viscut la nit que feia anys que volia tornar a viure. Les últimes temporades no han estat gens fàcils. Només una Copa en els darrers tres anys, el Barçagate, la marxa del millor jugador de la història, Leo Messi, els temps foscos de Ronald Koeman a la banqueta i ara, darrerament, el cas Negreira. És per això que el barcelonisme necessitava amb urgència una gran alegria, una nit d’eufòria, i aquesta ha arribat al Camp Nou. El Barça de Xavi Hernández ha fet una de les coses més boniques que es poden fer en aquest esport: remuntar un partit contra l’etern rival, guanyar-lo a l’últim minut i, a la vegada, sentenciar la Lliga. El Futbol Club Barcelona, gràcies als gols de Sergi Roberto i Franck Kessie, ha guanyat el clàssic contra el Reial Madrid (2-1) i s’escapa a dotze punts al capdavant de la classificació.

La crònica del Barça-Madrid (2-1)

La posada en escena dels blaugranes ha estat espectacular. En els deu primers minuts, els culers han tingut fins a tres ocasions clares de gol. La primera ha estat de Robert Lewandowski, que ha demostrat que tenia ganes de jugar aquest partit i ha estat molt més fi que en les darreres jornades. El polonès ha provat un xut llunyà que ha aturat Thibaut Courtois amb una bona aturada. Després, Raphinha n’ha tingut una que era encara més bona i que ha fet que el porter belga del Madrid es lluís encara més. En el rebot, Sergi Roberto ha estat a punt de marcar, però la seva rematada ha marxat desviada.

Quan tot semblava encaminat a una nit plàcida i bonica al Camp Nou, tot ha canviat de cop i volta de la manera més inesperada. En una acció d’atac del Madrid que no era gens perillosa, Vinicius Júnior ha centrat una pilota, ha rebotat al cos de Ronald Araujo i amb el rebot s’ha enverinat i ha acabat entrant al fons de la porteria. D’aquesta manera, la bèstia negra del brasiler, amb mala sort i de manera absurda, ha convertit una passada inofensiva en un gol en contra.

Vinicius celebra el seu gol provocant l'afició del Barça | Europa Press
Vinicius celebra el seu gol provocant l’afició del Barça | Europa Press

Tot i que el Barça estava dominant el primer tram de duel amb claredat i només havia de continuar fent el mateix, els blaugranes han quedat molt tocats després d’un gol que arribava d’una manera tan injusta. Durant una bona estona, s’ha jugat el partit que volia el Madrid: sense control blaugrana i sense ocasions. Fins a la recta final del primer temps, el Barça només ha tingut dues bones ocasions d’Andreas Christensen a la sortida de córners.

Tanmateix, als últims deu minuts abans del descans el Barça ha posat una marxa més i ha tornat a ser un equip similar al del principi del partit. Courtois ha tornat a brillar per rebutjar a córner un xut potentíssim de Raphinha i una rematada de Lewandowski ha marxat desviada. Just abans de la mitja part, però, una jugada molt llarga del Barça amb diverses centrades a l’àrea ha acabat amb una pilota morta que Sergi Roberto ha caçat i ha enviat al fons de la porteria. Bon gol del de Reus per empatar el duel en un dels moments que fan més mal. La sensació és que s’ha fet justícia.

Segona part vibrant al Camp Nou

L’empat li ha donat molta tranquil·litat al Barça, que ha pogut sortir a la segona part sense urgències i podent fer el joc que més li agrada. Als primers minuts de la segona part, els blaugranes han arribat amb perill a la porteria de Courtois, si bé no hi ha hagut cap ocasió clara. Quan han passat quinze minuts des de la represa, Lewandowski sí que ha estat a punt de marcar, amb un xut llunyà a la mitja volta, que li ha sortit amb molta potència i no ha entrat de miracle.

Ha arribat el minut seixanta i l’empat continuava al marcador. Sembla que ha estat a partir d’aleshores que el Madrid s’ha adonat que si no guanyava el duel, gairebé podia dir-li adeu a la Lliga. Ha fet un pas endavant i això ha forçat que es trenqués el partit, per tant, ocasions a banda i banda. Tenint en compte la situació, el Barça ha estat molt valent, molt fidel a l’estil i ha regalat un gran espectacle futbolístic. Ara bé, el fet de continuar pressionant, buscant la victòria i no endarrerir-se en defensa ha estat a punt de provocar algun atac de cor al Camp Nou. De fet, el Madrid ha celebrat un gol al minut vuitanta, però el VAR, després de revisar-ho durant una bona estona, l’ha anul·lat per fora de joc.

El Barça s’ha salvat pels pèls i això ha donat oxigen a l’equip. Al minut noranta ha caigut el Camp Nou. Jugada espectacular de Lewandowski, passada per a Alejandro Balde, centrada per a Franck Kessie i gol de l’ivorià. Els aficionats blaugranes han celebrat aquest gol amb un crit que portaven guardat a la gola des de feia temps. Després de tres temporades duríssimes pel que fa a resultats, després de la marxa de Messi i després de l’esclat del cas Negreira, el gol de Kessie ha suposat sentenciar una Lliga al Camp Nou davant l’etern rival. Poc després de la diana, final, tres punts per al Barça i a dotze del Madrid.



Més notícies
Robert Lewandowski, davanter del Barça | Europa Press
DIRECTE | Barça-Madrid de Lliga (2-1)
Notícia: DIRECTE | Barça-Madrid de Lliga (2-1)
Comparteix
Jornada vint-i-sis de la Lliga Santander
Rosalia, amb la samarreta 'Motomami' del Barça | FC Barcelona
Rosalía escalfa el Clàssic amb la seva versió de l’himne del Barça
Notícia: Rosalía escalfa el Clàssic amb la seva versió de l’himne del Barça
Comparteix
La cantant catalana ha penjat un vídeo a TikTok amb la samarreta blaugrana
Toni Kroos, jugador del Reial Madrid | Europa Press
Toni Kroos carrega durament contra un company d’equip del Madrid
Notícia: Toni Kroos carrega durament contra un company d’equip del Madrid
Comparteix
El migcampista alemany no s'ha mossegat la llengua per parlar de la situació de Hazard
Florentino Pérez i Joan Laporta, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Així està aprofitant el madridisme el cas Negreira per difamar el Barça
Notícia: Així està aprofitant el madridisme el cas Negreira per difamar el Barça
Comparteix
Les mentides i difamacions de la premsa espanyola contra el Barça a partir del cas Negreira

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 19, 2023 | 23:50
    Anònim març 19, 2023 | 23:50
    Una Abraçada Dr Mengele ???
  2. Icona del comentari de: Vendetta a març 19, 2023 | 23:57
    Vendetta març 19, 2023 | 23:57
    Hahahahahahaha adeu mandril adeu hohohoho

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa