Món Esport
Surten a la llum noves irregularitats de la junta de Bartomeu

Continuen sortint a llum greus irregularitats que va cometre la junta directiva del Futbol Club Barcelona durant el mandat de Josep Maria Bartomeu. Si a principis del mes de febrer Joan Laporta va convocar els mitjans d’abast nacional i internacional a l’Auditori 1899 del Camp Nou per presentar els surrealistes resultats del Forensic i per concloure que aquest “no descarta que la junta de Bartomeu s’hagi enriquit injustament”, ara s’han publicat informacions en matèria de l’auditoria PwC. I és que la junta directiva només en va exposar cinc de les 320 pàgines que té.

Aquesta és una auditoria que va encarregar la junta de Bartomeu per desmentir de manera oficial la investigació del Barçagate. És a dir, la investigació de la contractació d’I3 Ventures, empresa consultora especialitzada en Big Data, per controlar la seva imatge reputacional i generar estats d’opinió positius a les xarxes socials.

Després que aquella junta directiva presentés part dels resultats de l’auditoria, els Mossos d’Esquadra van recalcar que l’informe resultava “insuficient pel fraccionament de la informació” i “per la falta de profunditat a l’encàrrec de PwC”. I ara, el programa Què t’hi jugues! de la Cadena SER ha tingut accés a l’auditoria sencera i ha evidenciat que Bartomeu i companyia van ocultar informacions que clarament els perjudicaven en ser il·legals.

La junta directiva de Bartomeu, doncs, i tal i com apunta el programa, va blanquejar públicament un informe que, tot i haver estat encarregat per l’expresident, ja assenyalava certes irregularitats. En termes de les activitats a les xarxes socials, la junta va afirmar públicament que no van fer cap pràctica il·legal, i que els diners que van destinar a simplement la monitorització de les xarxes socials era un “preu de mercat”.

Però realment la conclusió de l’auditoria és que allò va ser un sobrepreu. Van gastar un milió d’euros per any i, segons afirma Què t’hi jugues!, “el valor de les feines fetes està entre els 450.000 i els 620.000 euros”. El club va fer això durant tres anys. Per tant, en va pagar poc més de tres milions en total. És a dir, 1.200.000 euros més del que està previst en termes de monitorització de xarxes socials. Cal recordar que, a més, la junta directiva de Bartomeu va ocultar la utilització dels bots.

D’altra banda, en la totalitat de l’auditoria s’evidencia que els directius del Barça de llavors van mentir a PwC, entre altres aspectes, en el de la fragmentació dels contractes. L’auditoria dona constància que la junta directiva de Bartomeu va sol·licitar això, mentre que la versió que havia donat aquesta és que va ser I3 Ventures qui ho va demanar. La conclusió és que el Barça va contractar I3 Ventures de manera irregular, en saltar-se controls interns.

Segons l’auditoria de PwC, qui va validar la fragmentació dels contractes va ser Jaume Masferrer, director de l’Àrea de Presidència des de l’any 2018 fins l’esgotament del mandat de Bartomeu. Però les il·legalitats exposades van començar abans de la tardor d’aquell any, i això significa que Masferrer treballava en aquesta direcció des de fora del club.Més notícies
Josep Maria Bartomeu, durant una compareixença | FC Barcelona

Els Mossos tornaran a investigar Bartomeu per petició de la Fiscalia

Notícia: Els Mossos tornaran a investigar Bartomeu per petició de la Fiscalia
Comparteix
La denúncia del Futbol Club Barcelona a l'expresident continua endavant
Notícia: Els Mossos tornaran a investigar Bartomeu per petició de la Fiscalia - Mobile
Josep Maria Bartomeu, en arxiu | Europa Press

Bartomeu va pagar 15 milions per un jugador que no va arribar a fitxar

Notícia: Bartomeu va pagar 15 milions per un jugador que no va arribar a fitxar
Comparteix
Segons informa RAC1, el Barça va avançar aquesta quantitat a l'Atlètic per Giménez
Notícia: Bartomeu va pagar 15 milions per un jugador que no va arribar a fitxar - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Arnau Jonqueres a febrer 22, 2022 | 11:03
    Arnau Jonqueres febrer 22, 2022 | 11:03
    L'objectiu d'aquesta junta era espanyolitzar el FCBarcelona. Sembla mentida tenir l'enemic "a-por-ellos" dins de casa i no adonar-se'n, els associats del FCBarcelona els darrers anys han fotut i han deixat fer un espectacle denigrant i patètic.
  2. Icona del comentari de: JordiP a febrer 22, 2022 | 12:42
    JordiP febrer 22, 2022 | 12:42
    Sembla mentida que hi hagi tanta gent que porta la mà sucada en pegamin: si els acostes a la caixa, se'ls queden els bitlles enganxats. I no val per res dir "Home, aquest paio és de fiar, que té molts diners, no crec que ... ": quant més en tenen, més endrapen. Així que cap control és sobrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa