Món Esport
El gran assenyalat de la golejada del Barça contra el Vila-real

El Futbol Club Barcelona ha superat una setmana duríssima, amb l’eliminació virtual de la UEFA Champions League després d’empatar contra l’Inter de Milà al Camp Nou, i la pèrdua del lideratge de la Lliga amb la derrota al clàssic contra el Reial Madrid del Santiago Bernabéu. Els blaugranes han pogut deixar enrere aquesta mala ratxa amb una golejada contra el Vila-real, on, a més a més, el conjunt dirigit per Xavi Hernández ha fet un molt bon partit. En una situació com aquesta, pot haver-hi un jugador assenyalat? Doncs sí, en aquest cas no se subratlla la mala actuació d’un futbolista, sinó la bona d’un company, que en retrata un altre.

La gran actuació de Frenkie de Jong assenyala Sergio Busquets

Tant en el partit contra l’Inter, com en el del Madrid, molts culers van quedar decebuts amb el rendiment del migcampista català Sergio Busquets. No és una cosa nova, fa temps que els blaugranes consideren que ell, sent una de les vaques sagrades de l’equip, hauria de tenir molt menys protagonisme. Xavi, en canvi, ha confiat en ell com a pedra angular del seu projecte des del començament. Això, però, podria haver arribat al seu punt d’inflexió, ja que, per fi, sembla que Busquets ha trobat una competència ferotge en la seva posició.

El migcampista neerlandès Frenkie de Jong ha fet un partit descomunal contra el Vila-real. Ha estat sublim, tant en atac com en defensa. Ha fet totes les coses que fa bé Busquets, però també ha rectificat totes les que fa malament, que últimament són moltes. Ha ocupat tot l’espai que ha pogut en defensa per poder arribar a banda i banda del camp per recuperar pilotes importants. No l’han superat en els duels individuals i s’ha notat que té una velocitat i un físic extremadament superiors als de Busquets. A més a més, en atac també ha donat pausa a l’equip i l’ha accelerat quan ha estat possible, com fa el de Badia del Vallès, però De Jong hi afegeix una nova capacitat: sap conduir la pilota per trencar línies sense haver d’arriscar amb passades impossibles com ha estat fet en les darreres jornades.

Frenkie de Jong lluita una pilota amb Yéremi Pino durant el Barça-Vila-real | Europa Press
Frenkie de Jong lluita una pilota amb Yéremi Pino durant el Barça-Vila-real | Europa Press

Frenkie de Jong, el nou substitut de Busquets?

Aquesta gran actuació de Frenkie de Jong arriba en el moment més oportú. No només per la baixada de rendiment de Busquets, sinó també perquè aquest és l’últim any de contracte del de Badia del Vallès i no hi ha intenció de renovar-lo per cap de les parts. Trobar-li un relleu sempre ha estat un maldecap important per al club, així que descobrir que el seu substitut pot estar dins del mateix equip és una gran notícia. Buscar-lo al mercat de fitxatges comporta gastar diners i arriscar molt. Si Frenkie continua així i torna Nico González, actualment cedit al València, de cara a la temporada vinent, el Barça haurà resolt un problema que havia pertorbat el club des de feia temps.



Més notícies
Jugadors del FC Barcelona celebrant un gol durant el Barça - Vila-real de Lliga | @FCBarcelona_cat
El Barça goleja el Vila-real i deixa enrere una setmana de malsons (3-0)
Notícia: El Barça goleja el Vila-real i deixa enrere una setmana de malsons (3-0)
Comparteix
Dos gols de Lewandowski i un d'Ansu Fati donen els tres punts al Barça
Frenkie de Jong lluita una pilota amb Yéremi Pino durant el Barça-Vila-real | Europa Press
La demarcació més icònica del Barça ja té un nou amo
Notícia: La demarcació més icònica del Barça ja té un nou amo
Comparteix
De Jong substitueix l'assenyalat Busquets com a pivot defensiu, i completa un partit magistral contra el Vila-real, amb bones passades, velocitat i recuperacions
Lewandowski celebra un gol contra el Vila-real | FC Barcelona
Les notes del Barça-Vila-real: dos excel·lents i cap suspens
Notícia: Les notes del Barça-Vila-real: dos excel·lents i cap suspens
Comparteix
Molt bon partit dels blaugranes al Camp Nou per recuperar les bones sensacions i el camí de la victòria
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
La reacció de Xavi a la gran xiulada del Camp Nou a Gerard Piqué
Notícia: La reacció de Xavi a la gran xiulada del Camp Nou a Gerard Piqué
Comparteix
El tècnic del Barça ha dit que Piqué és un exemple dins del vestidor

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa