Les notes del Barça-Vila-real: dos excel·lents i cap suspens

El Barça de Xavi, per fi, ha recuperat les bones sensacions amb una victòria molt important contra el Vila-real al Camp Nou en la desena jornada de Lliga. El conjunt groguet era el més fort defensivament abans d’aquest partit. Només havia encaixat tres gols en els nou duels anteriors i el Barça n’ha tingut prou amb quaranta-cinc minuts per marcar-li els mateixos. La primera part del conjunt blaugrana ha sentenciat el partit i tots els jugadors que hi han participat han estat més que correctes. Cap futbolista ha tingut una actuació insuficient i n’hi ha hagut alguna d’excel·lent.

Ter Stegen (5)

No ha tingut gens de feina. Ha blocat una rematada de cap a la primera meitat i poca cosa més.

Sergi Roberto (6)

Partit correcte del lateral de Reus, sabent llegir bé quan li tocava incorporar-se en atac. Poca feina en defensa.

Jules Koundé (7)

Tampoc no ha estat gaire exigit, però quan ha hagut d’intervenir, ho ha fet amb molta solvència. És un gran central.

Marcos Alonso (5)

La peça més fluixa de la defensa, amb algun error greu, però també encerts destacables. Es nota que no es troba còmode en la posició de central.

Jordi Alba (5)

Gran jugada en el primer gol del Barça, però tota una segona meitat amb centrades a ningú. Una de freda i una de calenta, que el deixen molt lluny de poder recuperar la titularitat.

Frenkie de Jong (9)

Cal aturar-se un moment en l’actuació de Frenkie de Jong. Partit descomunal del migcampista neerlandès. Xavi li ha donat una nova oportunitat a la seva posició preferida, la de pivot, i aquest cop no ha fallat. Amb Sergio Busquets més discutit que mai, era una ocasió fantàstica per a De Jong per prendre-li la titularitat i va camí d’aconseguir-ho. En defensa ha ofert tot allò que Busquets no és capaç de fer: ha corregut a banda i banda del mig del camp per recuperar pilotes i fer cobertures i no l’han superat en cap moment. En atac ha estat atrevit i ha trobat grans passades, sense arriscar innecessàriament com fa Busquets últimament.

Frenkie de Jong lluita una pilota amb Yéremi Pino durant el Barça-Vila-real | Europa Press

Gavi (7)

Ho ha tornat a deixar tot al camp i això ha tingut els seus fruits. Ha recuperat pilotes importants i ha estirat l’equip en atac, tot i que encara continua anant una mica revolucionat.

Pedri (7)

Tot i que ha intervingut menys que en altres ocasions, ha estat fonamental per als dos primers gols del Barça.

Ferran Torres (7)

Dos partits consecutius a l’extrem dret i molt millor rendiment que quan juga a l’esquerra. Ha fet una gran jugada per al tercer gol blaugrana.

Lewandowski (9)

Ha sentenciat el partit ell solet amb un doblet que ha aconseguit en menys de cinc minuts. Els dos gols són espectaculars: en el primer dribla dos defenses i el porter amb un toc i una mitja volta i en el segon s’inventa un xut imparable des de la frontal de l’àrea.

Ansu Fati (6)

Continua progressant a poc a poc i és important no córrer amb ell. Tot i això, no acaba d’estar inspirat. Ha marcat el tercer gol després d’aprofitar un rebot que venia d’un error greu que ell mateix havia comès.

L'onze titular del Barça contra el Vila-real | FC Barcelona
L’onze titular del Barça contra el Vila-real | FC Barcelona

Héctor Bellerín (5)

Ha entrat amb el partit resolt i no ha hagut de fer gairebé res.

Sergio Busquets (5)

Els minuts que ha tingut han servit per constatar que Frenkie de Jong està molt millor que ell.

Dembélé (5)

La seva entrada ha accelerat el joc de l’equip, però no ha acabat d’aportar gran cosa.

Raphinha (5)

Mateixa descripció que Dembélé, però ha fallat una rematada clara davant de Rulli.

Piqué (-)

Pocs minuts i totalment intranscendents. Ara bé, la xiulada que ha rebut al Camp Nou serà recordada.

Jugadors del FC Barcelona celebrant un gol durant el Barça - Vila-real de Lliga | @FCBarcelona_cat
El Barça goleja el Vila-real i deixa enrere una setmana de malsons (3-0)
Notícia: El Barça goleja el Vila-real i deixa enrere una setmana de malsons (3-0)