Món Esport
El Barça vol trencar una estadística demolidora davant el Madrid

El Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid no disputen avui un clàssic més. En joc hi ha un títol: la Supercopa d’Espanya. Els culers necessiten aixecar un trofeu que els reforci la moral després de les darreres decepcions esportives. Els blancs, per la seva banda, volen tornar a guanyar el Barça a una final i és que l’estadística és clarament favorable a ells. Blaugranes i merengues s’han enfrontat en quinze ocasions a una final, amb un balanç de 10 victòries madridistes i 5 per als culers. Els homes de Xavi Hernández volen canviar la dinàmica tant sí com no i tornar a vèncer l’etern rival, com al Santiago Bernabéu la temporada passada. El que està clar és que cap dels dos conjunts arriba pletòric: els blaugranes van patir contra el Reial Betis i els blancs, contra el València. La sort dels penals va somriure a ambdós equips i avui tindrà lloc la setzena final de la història entre eterns rivals.

Els precedents són nefastos per al Barça

5 de 10 finals guanyades contra l’etern rival és un bagatge pobre per a un club com el Barça. A la Copa del Rei, la cosa està igualada: quatre finals per als madridistes i tres per als culers. L’antiga Copa de la Lliga, que ja no existeix, es va disputar una sola vegada entre aquests dos equips, amb victòria catalana. A la Supercopa és on els blancs han dominat amb autoritat: sis victòries del Madrid, per una del Barça. Si bé és cert que totes les anteriors finals han sigut a doble partit, l’estadística és demolidora en contra de l’interès barcelonista. Des que s’ha canviat el format, només hi ha hagut un clàssic a l’Aràbia Saudita, també amb victòria madrilenya: 2 a 3 a les semifinals de l’edició de l’any passat, ja amb Xavi a la banqueta del Barça.

Els jugadors del Barça, celebrant un gol d'Ansu Fati | Europa Press
Els jugadors del Barça, celebrant un gol d’Ansu Fati | Europa Press

L’equip és molt més potent que l’any passat

Xavi Hernández va disputar l’anterior edició de la Supercopa amb un equip molt diferent del que utilitzarà avui sobre le gespa del King Fahd International. En aquell partit de semifinals contra el Madrid, ara fa un any, va sortir amb tres jugadors de titular que ara ja no estan al club: Gerard Piqué, Dani Alves i Luuk de Jong. Des de la banqueta, van sortir futbolistes com Ez Abde o Nico González, els quals enguany tampoc pertanyen a la plantilla blaugrana. Amb la gran inversió feta a l’estiu, els jugadors que es veuran les cares avui amb els blancs són molt diferents. És per això que l’exigència de l’entrenador terrassenc, com també de l’afició, és màxima. Cal aixecar el primer títol de la temporada.



Més notícies
Memphis Depay, exjugador del Barça | Europa Press
Memphis dona llum verda a la seva sortida del Barça
Notícia: Memphis dona llum verda a la seva sortida del Barça
Comparteix
L'Atlètic de Madrid és l'equip més ben posicionat, però encara no hi ha acord entre clubs
Els jugadors del Barça, celebrant un gol d'Ansu Fati | Europa Press
Quan i on veure el clàssic de la Supercopa entre Barça i Madrid
Notícia: Quan i on veure el clàssic de la Supercopa entre Barça i Madrid
Comparteix
Els blaugranes volen aixecar el primer títol de l'era Xavi davant l'etern rival
Busquets, capità del Barça | @fcbarcelona
Busquets deixa la porta oberta a continuar al Barça
Notícia: Busquets deixa la porta oberta a continuar al Barça
Comparteix
El capità blaugrana ha explicat que encara no té decidit el seu futur
Xavi Hernández, entrenador del Barça, al Civitas Metropolitano | Europa Press
Xavi ‘s’oblida’ d’un jugador del Barça de forma sorprenent
Notícia: Xavi ‘s’oblida’ d’un jugador del Barça de forma sorprenent
Comparteix
De ser titular indiscutible a gairebé no comptar per a l'entrenador blaugrana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa