Món Esport
Xavi ‘s’oblida’ d’un jugador del Barça de forma sorprenent

Xavi Hernández compta amb una plantilla àmplia i, tot i que no totes les posicions estan ben cobertes, el tècnic terrassenc disposa de diverses opcions per a confeccionar les alineacions. La defensa, -juntament amb l’atac- és la parcel·la que més ha millorat en comparació a la temporada passada. Els fitxatges de Marcos Alonso, Andreas Christensen i, sobretot, Jules Koundé, han donat un salt qualitatiu enorme a la línia defensiva. A més a més, la irrupció d’Alejandro Balde des del planter ha augmentat la competitivitat a la banda esquerra. Malauradament, les lesions de mitja durada de Koundé i Araújo, al moment clau de la temporada, han perjudicat molt el Barça i, entre altres coses, han provocat la prematura eliminació europea. Amb la seva recuperació, els blaugranes tenen una defensa sòlida altra vegada. Un dels grans perjudicats del bon moment del francès i l’uruguaià és Eric Garcia. El defensa català ha passat de ser un fix als onzes de Xavi a convertir-se en el cinquè central de la plantilla.

De titular indiscutible a cinquè central

Eric Garcia va arribar al primer equip del Barça l’estiu del 2021, amb Ronald Koeman a la banqueta. El tècnic holandès li va donar confiança a poc a poc, però amb l’arribada de Xavi a l’hivern, aquesta confiança va créixer exponencialment. Al tècnic culer li agradava molt l’ex del Manchester City, per la seva gran capacitat de treure la pilota jugada. Ara bé, la seva fragilitat defensiva havia provocat crítiques d’un sector de l’afició. Després d’una temporada en blanc, els reforços d’estiu han capgirat totalment les coses. Fins abans del Mundial, Eric era titular regularment, perquè les lesions no havien permès que ni Araújo ni Koundé juguessin amb regularitat. Amb tots dos recuperats i amb Christensen a gran nivell, Eric s’ha quedat sense lloc. És més, Xavi ha preferit utilitzar Marcos Alonso de central reconvertit abans que el català. És estranya aquesta disminució sobtada de la confiança.

Eric Garcia, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Eric Garcia, jugador del FC Barcelona | Europa Press

Araújo i Koundé, inexpugnables

El gran nivell dels centrals blaugranes és l’explicació més senzilla als pocs minuts d’Eric, però és que des del retorn del Mundial -on, per cert, Luis Enrique tampoc el va fer jugar-, només ha disputat seixanta minuts, a la Copa contra l’Intercity. Christensen i Araújo sembla que s’han apoderat de la titularitat a l’eix de la defensa culer, perquè Koundé, als partits més importants, juga al lateral dret. Serà complicat per a Eric fer-se un lloc en una defensa de tant nivell, però les seves virtuts no han desaparegut. Veurem si Xavi torna a recordar-se d’ell.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi deixa clara la situació del Barça en aquest mercat d’hivern
Notícia: Xavi deixa clara la situació del Barça en aquest mercat d’hivern
Comparteix
L'entrenador blaugrana ha declarat que si marxa algun jugador, n'haurà de venir un altre
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | Europa Press
Bartomeu es pronuncia després de les acusacions per les filtracions
Notícia: Bartomeu es pronuncia després de les acusacions per les filtracions
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra apunten cap a la seva junta després de l'escàndol que té Messi i Piqué com a víctimes, i l'expresident del Barça nega tot plegat
Eric Garcia, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Eric Garcia reobre un vell conflicte entre el Barça i el Madrid
Notícia: Eric Garcia reobre un vell conflicte entre el Barça i el Madrid
Comparteix
El defensa blaugrana ha recordat l'episodi entre ell i Vinicius Jr. en el clàssic del 4-0
Eric Garcia, jugador del FC Barcelona | Europa Press
Aquestes són les greus errades que Eric Garcia ha reconegut públicament
Notícia: Aquestes són les greus errades que Eric Garcia ha reconegut públicament
Comparteix
El defensa del Barça ha dit que lluitaran fins al final i que volen fer un bon partit contra el Bayern de Munic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa