Les notes del Barça-Celta amb un suspens sorprenent

El Futbol Club Barcelona ha guanyat el setè partit consecutiu a la Lliga contra el Celta de Vigo i manté d’aquesta manera el lideratge de la Primera Divisió. Ara bé, el Barça no ha tingut una actuació gens convincent. A la primera part ha estat prou correcte, però a la segona ha mostrat probablement la pitjor imatge de tota la temporada i els gallecs no han aconseguit l’empat de miracle. Alguns jugadors han estat molt bé i han contribuït a la victòria, però n’hi ha hagut que han fet més aviat el contrari.

Ter Stegen (9)

Ha estat el millor jugador del Barça, perquè ha estat el més decisiu. Quan a la segona part el Celta ha començat a apropar-se a la seva porteria i després li ha posat setge, l’alemany ho ha aturat tot. Destaca un peu salvador que ha tret a un xut de Iago Aspas.

Alejandro Balde (5)

Ha fet un partit correcte, amb molt poques coses a destacar. Ha jugat al lateral dret i s’ha notat que no pot brillar de la mateixa manera com ho fa a la banda esquerra.

Gerard Piqué (6)

Ha estat la peça fonamental de la defensa del Barça. Ha liderat l’equip des de darrere i fins i tot s’ha apropat amb perill a la porteria rival en alguna ocasió. Es nota, però, que encara li falta molt ritme i ha hagut de jugar molt a prop de Ter Stegen.

Marcos Alonso (5)

Xavi ha innovat i l’ha utilitzat com a central. No ha desentonat i no ha comès cap errada greu, però no és una garantia de seguretat en aquesta posició.

Jordi Alba (4)

Si bé a la primera part semblava que recuperava la seva millor versió, a la segona ha estat del tot desencertat i ha tornat a confirmar que no mereix la titularitat.

Sergio Busquets (6)

Com sempre, clau en l’organització del joc del Barça.

Pedri (7)

Ha jugat a l’interior contrari del que acostuma a ocupar. Això ha fet que toqués menys pilotes, però que fossin més transcendentals. Ha marcat el gol de la victòria aprofitant un error defensiu del Celta.

Gavi (7)

De la mateixa manera que Pedri, no ha jugat en el seu lloc habitual. Ho ha fet d’allò més bé, aportant fluïdesa i ritme al joc del Barça. Ha anat de més a menys.

Raphinha (5)

També ha anat de més a menys. No ho ha deixat d’intentar en cap moment, però ha estat molt més encertat al principi del partit.

Lewandowski (4)

Suspèn per segon partit consecutiu. Ha estat totalment desaparegut durant tot el duel. A més a més, ha perdut una pilota imperdonable a la primera part que podria haver acabat amb gol del Celta.

Ferran Torres (4)

Durant els primers minuts del partit semblava que podria recuperar la seva millor versió, però de seguida s’ha tornat a mostrar molt desencertat.

L'onze titular del Barça contra el Celta | FC Barcelona
L’onze titular del Barça contra el Celta | FC Barcelona

Frenkie de Jong (5)

Ha estat el primer canvi, tornant de lesió. S’ha contagiat del mal joc de l’equip a la segona part i no ha destacat.

Ansu Fati (5)

Encara no és aquell davanter diferencial de fa temps, però no deixa d’intentar-ho.

Ousmane Dembélé (3)

Molt desencertat en atac, sense generar gairebé cap ocasió de perill més enllà d’una bona conducció i una passada a Sergi Roberto. El pitjor, però, és que en els moments en els quals el Barça estava patint més, ha perdut pilotes que podrien haver condemnat l’equip.

Sergi Roberto (5)

Ha jugat al lateral dret i ha mantingut l’actuació correcta de Balde.

Eric Garcia (6)

Malgrat que ha tingut molt pocs minuts, no ha fet res malament i ha rebutjat un xut del Celta que ja entrava a la porteria. Providencial.

Els jugadors del Barça celebren un gol contra el Celta | Europa Press
El Barça es manté líder amb un triomf poc convincent abans de l’Inter (1-0)
Notícia: El Barça es manté líder amb un triomf poc convincent abans de l’Inter (1-0)