El Madrid agreuja la crisi del Barça i li pren el lideratge (3-1)

El Reial Madrid s’ha adjudicat el primer clàssic de la temporada en un partit trepidant contra el Futbol Club Barcelona a l’estadi Santiago Bernabéu. Els blaugranes han pecat de falta d’intensitat defensiva a la primera meitat i això ha suposat els dos gols dels blancs als quaranta-cinc minuts inicials. L’entrada d’Ansu Fati a la segona part ha donat un gol als blaugranes, que han arribat a tenir opcions d’empatar, però un penal d’Eric Garcia al minut noranta, transformat pels merengues, ha acabat de rematar el duel. Amb aquesta victòria, el Madrid li pren el lideratge al Barça, que després de l’eliminació virtual de la Champions, s’enfonsa una mica més en la seva crisi particular (3-1).

La intensitat defensiva condemna el Barça a la primera part

El partit ha començat amb anades i vingudes a banda i banda. Qui primer ho ha provat ha estat Raphinha, amb un xut llunyà que ha aturat Lunin sense problemes. Després, Vinicius ha estat a punt de marcar gràcies a un rebot. Al minut deu, Pedri ha recuperat una pilota molt perillosa i ha forçat una acció de perill per al Barça, però ha acabat en res. A la jugada posterior, un error en defensa de Sergi Roberto ha permès un contraatac que Vinicius ha culminat amb una rematada a boca de canó, que Ter Stegen ha salvat amb una gran intervenció. Tanmateix, Benzema ha recollit la pilota a la frontal de l’àrea i ha rematat a plaer per avançar el seu conjunt.

Als blaugranes els ha costat refer-se, però al minut vint-i-cinc ha tingut una oportunitat claríssima de gol. Raphinha ha servit una passada lateral a l’interior de l’àrea, Frenkie de Jong no ha arribat a rematar-la pels pèls i Lewandowski, arribant des de darrere, ha posat la bota i no ha marcat de miracle. El seu xut ha marxat fregant el travesser. En comptes d’això, deu minuts més tard ha arribat el segon del Madrid. Nova errada defensiva del Barça, aquest cop d’Eric Garcia habilitant Vinicius amb un cop de cap innecessari, i Valverde ha afusellat Ter Stegen des de la frontal de l’àrea davant la passivitat dels jugadors culers.

El Barça es queda a les portes de l’empat

A la represa, el Madrid ha sortit molt millor que el Barça. Benzema ha marcat el tercer, però la seva diana ha estat anul·lada per fora de joc. Després d’uns minuts de rauxa, els blancs han anat reculant i esperant en defensa, ja que els culers tampoc no creaven gaire perill. Xavi ha hagut de fer canvis i l’entrada de Gavi, Ansu Fati i Ferran Torres ha donat una mica més de poder ofensiu. Els culers han anat trobant el seu lloc sobre el terreny de joc, però els ha costat molt fer mal a la porteria de Lunin.

Ferran Torres, durant el clàssic | FC Barcelona

No ha estat fins al minut vuitanta que ha arribat la primera ocasió clara i el Barça no ha perdonat. Després d’una gran recuperació de Gavi al mig del camp, Ansu Fati s’ha inventat una gran jugada per banda, ha donat la pilota a Lewandowski a l’interior de l’àrea, el polonès ha habilitat Ferran Torres amb l’esperó i el davanter valencià ha rematat a porteria buida. Als blaugranes els quedaven deu minuts per aconseguir un empat vital per disputar el títol de Lliga als merengues. Ansu Fati, amb una volea davant de Lunin, ha estat a punt de posar-se la capa d’heroi blaugrana, però la seva rematada ha marxat fregant el pal.

Amb el Barça bolcat en atac, un contraatac del Madrid ha sentenciat el duel. Eric Garcia ha comès un penal innocent sobre Rodrygo i el mateix davanter brasiler l’ha transformat. Els jugadors blaugranes han assegurat que no hi havia falta del català, però l’àrbitre ha consultat el VAR i ho ha vist molt clar. D’aquesta manera, els blancs han guanyat el Barça per dos gols de diferència i també tenen un avantatge important pel que fa al goal average particular.