Món Esport
Les quatre vies que té Laporta per aconseguir diners i salvar el Barça

Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, té com a gran objectiu reflotar una institució que va heretar en una situació d’alerta roja. La gestió de Josep Maria Bartomeu i l’anterior junta directiva va deixar l’entitat blaugrana en un estat crític i des d’aleshores s’ha treballat per revertir aquest panorama. Malgrat que Laporta ja ha aconseguit molts èxits en el vessant econòmic sense perjudicar substancialment l’àmbit esportiu, encara li queda molta feina per fer. S’ha de tenir en compte que el Barça continua tenint un problema financer greu, que té un marge salarial negatiu i que no està complint amb els objectius pressupostaris que es van projectar fa mesos.

Les tres primeres vies de finançament del Barça, opcions benignes

Per tant, Laporta té diverses maneres d’aconseguir un finançament extraordinari, segons ha revelat Ràdio Barcelona després d’una reunió telemàtica de la junta directiva. Les tres primeres vies són relativament benignes. Per una banda, es podria tancar un acord amb CVC Capital Partners, una entitat de capital de risc britànica, que aportaria diners al club dins del projecte de LaLiga Impulso. Després de diverses negociacions, aquesta opció s’està a punt de tancar, ja que el Barça ha aconseguit que no es comprometessin els drets televisius de l’equip culer. D’altra banda, el Futbol Club Barcelona també podria vendre o llogar una part de Barça Studios, un negoci audiovisual de la institució, o també podria fer el mateix amb Barça Licensing & Merchandising, que és una societat que s’encarrega de gestionar el mercat de marxandatge blaugrana.

La venda d’un jugador, la carta que el Barça espera no haver d’utilitzar

Finalment, però, cal tenir en compte que la junta directiva del Barça no descarta la possibilitat de vendre algun futbolista que pugui deixar una bona quantitat de diners a la caixa. És l’opció menys probable, però a la vegada no tindria cap repercussió negativa econòmica, si bé sí que afectaria el vessant esportiu. En aquest sentit, si el club es veiés en la necessitat de fer-ho, podria treure molts diners per jugadors com Pedri González, Ansu Fati, Frenkie de Jong, Pablo Gavi o Ronald Araujo. Per tant, val més per als culers que preguin perquè alguna de les altres vies tingui èxit abans d’haver d’arribar a aquest extrem.



Més notícies
Josep Maria Durán, durant un acte publicitari amb l'Espanyol | Europa Press
Terratrèmol institucional a l’Espanyol
Notícia: Terratrèmol institucional a l’Espanyol
Comparteix
Josep Maria Durán deixa de ser el conseller delegat per desavinences amb Chen Yansheng
Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona | Europa Press
Tot el que ha de passar perquè es compleixi el somni de Laporta
Notícia: Tot el que ha de passar perquè es compleixi el somni de Laporta
Comparteix
Les circumstàncies que s'han de donar perquè el miracle de la Lliga es compleixi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa