Món Esport
Del silenci total a una roda de premsa diària
  • CA

Joan Laporta va ser elegit president del Barça la nit del 7 de març d’aquest any 2021. Deu dies després, el 17 de març, va prendre possessió del càrrec i a partir d’aquest moment va iniciar un temps de silenci que es va allargar fins al passat divendres 28 de maig. En aquella ocasió, va oferir una roda de premsa on va avaluar la situació del club un cop havia acabat la temporada del primer equip masculí de futbol i va respondre durant una hora les preguntes dels periodistes. El retard es va deure, segons el mateix Laporta, a l’espera dels resultats de l’auditoria per avaluar la situació interna del club, la qual encara està pendent, però ja té algunes conclusions avançades.

Durant el cap de setmana va respectar els dies festius i no va parlar, però el dilluns hi tornava a haver sarau al Camp Nou i a l’Auditori 1899 per la presentació express del Kun Agüero. Aquell dia, Laporta va deixar molt ben encaminada la renovació de Leo Messi i va confirmar que el continuaríem veient en públic durant els pròxims dies.

No van passar ni 24 hores, que Laporta tornava a ser a l’estadi del Barça per presentar Eric Garcia, acompanyat, com no podia ser d’una altra manera, d’una roda de premsa. El president va ser molt més protagonista que el flamant fixatge i, després de rebre moltes preguntes sobre Ronald Koeman, va acabar deixant anar que estava més a prop de quedar-se que de marxar.

Només ha deixat un dia laborable de descans des del divendres, el dimecres 2 de juny, i ha tornat a prendre la paraula. Ha estat aquest dijous 3 de juny i l’expressió “prendre la paraula” ha estat gairebé literal. Hi havia una roda de premsa prevista de la portaveu Maria Elena Fort per explicar les conclusions de la junta directiva. Tanmateix, com que en aquesta reunió s’ha decidit la continuïtat de Koeman, el president ho ha volgut comunicar en persona i la gran majoria de preguntes han recaigut sobre seu. En total, són quatre rodes de premsa en set dies, cinc d’ells laborables.

Durant aquesta setmana s’ha establert un canvi de paradigma que indica les línies mestres d’aquesta nova junta directiva. Si a l’anterior, encapçalada per Josep Maria Bartomeu, li mancava moltíssima transparència i comunicació, aquesta es comença a presentar com a tot el contrari. Si se li van criticar els dos mesos de silenci mentre es realitzava la primera part de l’auditoria, Laporta ha callat totes aquestes veus de cop. De Fet, el president ha reconegut que fins i tot s’ha passat una mica de frenada, ja que no esperava “tot l’enrenou mediàtic” que ha generat el fet de no amagar les seves intencions amb Koeman. De Laporta s’espera aquesta comunicació fluida amb la premsa, els socis i els seguidors i si es manté aquesta línia, de ben segur que seran molt més fàcils d’entendre moltes coses de les coses que passen al club.



Més notícies
Joan Laporta, en roda de premsa | FC Barcelona
Laporta ratifica Koeman, però li posa pressió: “Jordi Cruyff pot ser un comodí en cas d’urgència”
Notícia: Laporta ratifica Koeman, però li posa pressió: “Jordi Cruyff pot ser un comodí en cas d’urgència”
Comparteix
El president del Barça s'ha mostrat segur de la decisió presa, però no especifica si se li allargarà el contracte
Jordi Cruyff, amb Laporta i Yuste | FC Barcelona
Jordi Cruyff torna al Barça
Notícia: Jordi Cruyff torna al Barça
Comparteix
El fill del mític Johan serà una mena d'ideòleg de l'estil al costat de Joan Laporta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa