Món Esport
Laporta pot recuperar vuitanta milions de les males decisions de Bartomeu

Joan Laporta, des que ha assumit la presidència del Futbol Club Barcelona, s’ha dedicat, principalment, a fer ressorgir el Barça de la mala situació en què es trobava quan va arribar. Tant ell, com la seva junta directiva, com tot el seu equip en general han fet grans esforços per sanejar la crisi econòmica blaugrana, cosa que han intentat combinar amb trobar l’èxit esportiu. Malgrat que això els ha costat moltíssim, des de l’arribada de Xavi Hernández al primer equip de futbol masculí s’ha avançat molt en aquesta direcció.

El problema de la massa salarial

Un dels grans problemes de la situació que van trobar Laporta i la seva junta directiva va ser la massa salarial del club. Els jugadors de la plantilla blaugrana cobraven sous desorbitats i s’havia traspassat el límit que imposa la Lliga. D’aquesta manera, el Barça ha hagut de treballar a contracorrent per desprendre’s dels salaris més elevats. Leo Messi no va poder renovar, les vaques sagrades s’han hagut de rebaixar el sou i alguns dels fitxatges més cars de l’època de Josep Maria Bartomeu han hagut de marxar.

Els exemples de Griezmann i Coutinho

És el cas de Philippe Coutinho i Antoine Griezmann. El primer va arribar a Barcelona provinent del Liverpool a canvi de 135 milions d’euros i el segon de l’Atlètic de Madrid a canvi de 120 milions d’euros. El seu rendiment, però, es trobava molt lluny del preu que es va pagar per ells i del sou que cobraven, així que han marxat cedits. Coutinho, a l’Aston Villa i Griezmann ha tornat a l’Atlètic. Tanmateix, tots dos jugadors han millorat des de la seva marxa, sobretot el brasiler, que ha fet un canvi de 180 graus, i els seus clubs estan a punt d’exercir les opcions de compra que tenen per ells.

Vuitanta milions d’euros per a tots dos

En tots dos casos, el Barça rebria 40 milions d’euros, cosa que suposaria recuperar 80 milions dels 255 que Bartomeu va gastar per ells. Continuen sent fitxatges ruïnosos, però Laporta no només ha aconseguit treure’s de sobre dos jugadors amb salaris altíssims i un rendiment pobre, sinó que també ha estat capaç de recuperar part de la despesa. En el cas de l’Atlètic, el fitxatge final de Griezmann és gairebé segur, mentre que Coutinho està disposat a rebaixar-se el sou per encaixar a l’Aston Villa. Seria tota una jugada mestra.



Més notícies
Raphinha, jugador del Leeds United | Europa Press
El Barça ja li ha trobat substitut a Dembélé
Notícia: El Barça ja li ha trobat substitut a Dembélé
Comparteix
L'extrem brasiler Raphinha ha acceptat l'oferta blaugrana i només queda tancar l'acord amb el Leeds
Ansu Fati, jugador del Barça | Europa Press
Arriben les millors notícies sobre Ansu Fati
Notícia: Arriben les millors notícies sobre Ansu Fati
Comparteix
El davanter guineà ja és a Barcelona per encarar la recta final de la seva recuperació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa