Roures dona més detalls sobre la seva contribució a l’aval de Laporta

L'empresari català desmenteix algunes de les informacions que han corregut els darrers dies

Jaume Roures, fundador i director general de la productora Mediapro, ha estat una peça clau en l’obtenció de l’aval de 125 milions d’euros que Joan Laporta va haver de presentar davant de LaLiga per poder ser investit president del Futbol Club Barcelona. Tanmateix, aquesta informació que va avançar en primer lloc El Confidencial, ha hagut de ser matisada pel mateix Roures. Primer, ho va fer en un comunicat i ara n’ha donat més detalls a Catalunya Ràdio.

Respecte a la seva aportació a l’aval del Barça, l’empresari català manifesta que “s’ajunten moltes confusions”. Ha volgut deixar clar que l’aval no consisteix “només” en posar diners, sinó que també s’hi pot contribuir “donant garanties davant d’un tercer”. Com va explicar en el seu comunicat, la seva ajuda hauria arribat en forma de pòlissa. També deixa clar que “l’aval només dura uns mesos”, ja que el novembre s’han d’aprovar uns nous pressupostos. “L’aval respon als pressupostos de la junta anterior, que no van ser aprovats en assemblea com manen els estatuts. A més, és sobre les despeses i no sobre els ingressos. Quan la nova directiva faci uns nous pressupostos, l’aval baixarà”, detalla.

En qualsevol cas, Roures explica per quin motiu ha decidit ajudar el Barça: “No es podien repetir eleccions en una institució que ha quedat en un estat molt fràgil després de la gestió de les anteriors juntes. El que passa el Barça repercuteix més enllà del que és el club”. Aleshores, comenta que “l’únic que es va fer va ser aportar un gra de sorra per sortir d’una situació que podia ser molt complexa i que és transitòria”.

Finalment, Roures desmenteix que Laporta el truqués a última hora per demanar-li l’aval, així com havien informat alguns mitjans. “No m’ho demana Laporta, ho vaig parlar primer amb el Giró i quan marxa amb el Jan”. A més a més, no està d’acord amb el que han comentat els tres candidats a les eleccions del Barça, que diuen que volen eliminar els avals per a les pròximes eleccions, ja que ell considera que “els avals són necessaris”.

Més informació

Nou comentari