Món Esport
Laporta ofereix a la mà dreta de Trapero dirigir la seguretat del Barça
  • CA

El comissari dels Mossos Ferran López, actual mà dreta del major Josep Lluís Trapero, pot ser el nou cap de seguretat del Barça. Aquesta és l’aposta del nou president del Barça, Joan Laporta. L’equip laportista va pensar en ell a l’hora de dissenyar l’estructura operativa i executiva del club i ara li ha ofert el lloc.

Laporta i el seu entorn volen López per la seva dilatada experiència en el cos en diferents destinacions i ara és el número dos de la Prefectura dels Mossos. De fet, López va ser el cap del cos durant l’aplicació del 155 i, com es va acreditar durant el judici a la cúpula d’Interior, la seva gestió va fer de tap per tal d’evitar que Madrid purgués la policia catalana en aquell període tan complicat.

López encara no ha donat resposta a la directiva. De fet, Trapero el va recuperar com a número dos del cos quan es va reincorporar com a cap de la policia de la Generalitat un cop absolt per l’Audiència Nacional. Aquest pas el va fer després que fos assessor directe dels dos comissaris en cap que hi va haver abans de la restitució del major, Miquel Esquius i Eduard Sallent. D’aquesta manera, fa anys que és a la Prefectura i tots els caps del cos l’han volgut a prop.

El comissari López (Madrid, 1967) es va incorporar al cos l’any 1990. Diplomat en magisteri i en Seguretat Pública, va entrar al cos l’any 1990. Va ser de la primera promoció del prestigiós Grup Especial d’Intervenció (GEI) i escorta del conseller d’Interior Xavier Pomés. Del seu currículum en destaca la posada en marxa de la comissaria de l’Hospitalet del Llobregat quan encara els Mossos no havien complert el desplegament a tot el territori. López, però, no és aliè al món del futbol, ni de bon tros. Havia estat jugador del Damm, el club cerveser que feia de planter per als equips catalans més punters, i després al Masnou, jugant en lligues secundàries catalanes. L’altra gran afició del comissari és el cinema.

De moment, López sospesa la proposta a la qual ha de donar resposta en pocs dies, un cop Laporta prengui possessió del càrrec aquest dimecres a la tarda, un cop ha assolit els avals per 124 milions exigits per la Lliga. El cap de seguretat és una figura clau en l’estructura del club. El seu currículum, així com el coneixement dels diferents àmbits dels Mossos, tant en ordre públic com de prevenció i logístics, són els arguments del laportisme per voler fitxar-lo.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: RAMON A a març 17, 2021 | 17:12
    RAMON A març 17, 2021 | 17:12
    Els mossos el trobaran a faltar
  2. Icona del comentari de: Manel a març 17, 2021 | 17:51
    Manel març 17, 2021 | 17:51
    És una vergonya que és pugui fer això, l´entrenament d´aquest comissaril´hem pagat entre tots els catalans a base de cursets a l´academia de policia, igual ens ha costat un mig milió d´euros o més, no s´hauria de permetre que marxi al sector privat així com així, que retorni tots els diners gastats en els seus cursos de seguretat i qualificacions primer. I després si vol que marxi.
    28
    Icona de dislike al comentari de: Manel a març 17, 2021 | 17:51 64
    Respon
  3. Icona del comentari de: Ramon a març 17, 2021 | 18:33
    Ramon març 17, 2021 | 18:33
    Espero, desitjo, confio, que la nova junta recordarà als empleats de seguretat que la llengua oficial del Barça és el català. I que en farà control de seguiment. D'entrafa, se',ns hi han d'adreçar. I si de cas canviar de llengua si l'interlocutor ho necessita.
    42
    Icona de dislike al comentari de: Ramon a març 17, 2021 | 18:33 54
    Respon
  4. Icona del comentari de: Quim, 1946 a març 17, 2021 | 20:56
    Quim, 1946 març 17, 2021 | 20:56
    Algú recorda qui era l'anterioir resp0nsable de seguretat en el primer mandat de Laporta, ?
    • Icona del comentari de: Ramon a març 18, 2021 | 00:58
      Ramon març 18, 2021 | 00:58
      Jo recordo que quan els violents que Laporta havia fet fora del camp van amenaçar la seva camília i tot, va recórrer al cunyat. Professional de l'assumpte, que de fet protegiria llur germana. També recordo que tot el sicariam mediàtic sociatonuñista va armar-la per la ideologia del cunyat. Que era com la del sogre. Però en realitat la ideologia que els rebentava als sicaris sociatonuñistes era la de tota la junta. Posteriorment també van armar-la contra Laporta per haver animat uns penyistes, per haver reclamat un penalty a Manchester i per haver celebrat un títol.
  5. Icona del comentari de: Carme a març 17, 2021 | 22:47
    Carme març 17, 2021 | 22:47
    Manel, a qualsevol que estudii carrera en una universitat pública també li paguem la formació, i a tots els nens i nenes de l'escola pública i concertada. Qué fem?, els fem a tots funcionaris i els lliguem a la seva feina i no els deixem plegar fins que retornin tota la inversió??
  6. Icona del comentari de: Jordi a març 18, 2021 | 08:36
    Jordi març 18, 2021 | 08:36
    Vaa ya empezamos a robar desde el primer día.....pero en nombre del independentismo se les perdona todo no?...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa