Món Esport
Piqué, fidel a una possible superstició blaugrana

El Futbol Club Barcelona ha fet pública la foto oficial del primer equip masculí de futbol de la temporada actual, a través de les xarxes socials. És una postal tradicional que fan els clubs i que juga la funció d’emmarcar els jugadors que formen part de l’equip durant la temporada. O, millor dit, durant la segona part de la temporada, la més transcendental, ja que hi surten les incorporacions hivernals i no jugadors que ja no hi són, com Philippe Coutinho. Una postal que fa molts anys que es fa. I que les últimes dècades ha deixat una imatge molt curiosa. Una imatge que, probablement, respon a la superstició. O, com a mínim, a una nova tradició.

Els jugadors, com es fa sempre, s’han distribuït de tal manera que a la fila del davant, i al centre, hi figuren els quatre capitans, Sergio Busquets, Gerard Piqué, Jordi Alba i Sergi Roberto. I la gran particularitat de la foto la protagonitza el mateix Piqué. El central és l’únic de tota la fila del davant que no reposa les seves mans sobre els seus genolls. Lluny de fer això, fa un peculiar gest amb les seves mans. Un gest que recorda a fotos del passat.

La foto oficial del Barça masculí de futbol de la temporada 2021/2022 | FC Barcelona

L’any passat, el mateix Piqué va fer el mateix. En la primera foto oficial del Barça de la segona etapa de Joan Laporta, Piqué, quasi en la mateixa posició, ja ho va fer. Però no va ser, ni de bon tros, la primera ocasió. Anteriorment, en la temporada del segon triplet (la 2014/2015), en el Barça de Luis Enrique, Neymar va fer la mateixa gesticulació. I el brasiler va imitar el precursor de la mateixa: Ronaldinho. Aquest va fer això en la temporada de la segona Champions, la 2005/2006.

Crida l’atenció que, en les dues primeres ocasions, la temporada del Barça va acabar de la millor manera possible. Una amb un doblet, i una amb un triplet. El primer cop que ho va fer Piqué no hi va haver tants èxits, si bé el Barça de Ronald Koeman va remuntar el vol i va acabar lluitant per la Lliga contra quasi tot pronòstic, i guanyant una Copa. Per tant, és un gest que, probablement, esdevé una superstició a Can Barça. Un gest que porta, en qualsevol cas, molts bons records, i que Piqué ha repetit. El temps dirà si torna a haver-hi sort i el Barça de Xavi guanya l’Europa League.



Més notícies
Toni Brosa (article opinió)
Any d’inflexió
Notícia: Any d’inflexió
Comparteix
L'adeu de Messi i el projecte Xavi són els motors que han impulsat el Barça en el primer any de mandat de Laporta per deixar de viure en el passat i començar a construir el futur
Els jugadors del Barça celebren un gol | FC Barcelona
El Barça encara la setmana més difícil del curs amb una golejada (4-0)
Notícia: El Barça encara la setmana més difícil del curs amb una golejada (4-0)
Comparteix
El Barça ha superat l'Osasuna amb claredat al Camp Nou en un partit que no ha tingut cap altre color que el blaugrana

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 17, 2022 | 14:18
    Anònim maig 17, 2022 | 14:18
    visca el BARÇA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa