Món Esport
Laporta posa els fonaments del Barça del futur amb dues renovacions clau

El Futbol Club Barcelona es troba en un estat de gràcia en totes les àrees. L’equip entrenat per Xavi Hernández ha completat un mes quasi perfecte en termes de joc i de resultats. Ha solucionat els sis partits que havia de disputar el mes de febrer, tots molt exigents, amb quatre golejades i dos empats. En total han sigut 19 gols a favor i 8 en contra. A més, jugadors com Adama Traoré i Pierre-Emerick Aubameyang s’han consolidat, els veterans Jordi Alba, Gerard Piqué i Sergio Busquets s’han reivindicat, i Pedri González ha tornat, després d’haver estat lesionat, amb la millor forma possible.

A la gespa, però, no només és l’únic lloc on membres del Barça brillen. També passa a les oficines. La junta directiva de Joan Laporta, amb Mateu Alemany com a estàndard, està fent els deures i els fa molt bé. Malgrat que el cas d’Ousmane Dembélé no s’ha pogut solucionar i, excepte miracle, el francès marxarà lliure l’estiu vinent, en la resta de parcel·les s’està treballant molt bé. Per una banda, en vistes d’un futur encara més il·lusionant que l’actualitat, s’estan lligant jugadors a cost zero.

Tot i encara no ser oficial, el Barça incorporarà, a partir del mes de juliol, els defenses del Chelsea FC César Azpilicueta i Andreas Christensen, i el migcampista de l’AC Milan Franck Kessié. Tots tres acaben contracte el 30 de juny i, per tant, el Barça no n’haurà de pagar traspassos a canvi. Per tant, futurs rendiments a banda, seran tres molt bones operacions.

En termes de l’actual plantilla, s’està vetllant per no només fer lloc a les noves incorporacions. Joan Laporta també blindarà els grans jugadors del Barça que està renaixent. Vetllarà perquè continuïn al club, i perquè se sentin reconeguts. Segons ha informat el diari Sport, el Barça maniobrarà aquest mes de març les renovacions de Ronald Araujo i Gavi. I podria anunciar-les després de la visita dels homes de Xavi al Reial Madrid, en el Santiago Bernabéu.

Millora de contracte de Gavi

A hores d’ara, Gavi té vigent un contracte que dura fins l’any 2023 i que va signar quan era juvenil, l’any 2020. Té un sou de poc més de 100.000 euros l’any, i una clàusula de rescissió de 50 milions d’euros. És molt baixa, tenint en compte el potencial de l’andalús, la seva edat i que hi ha equips a Europa que es poden permetre pagar aquest import. Per això, a la secretaria tècnica ja estarien treballant en renovar-lo. Segons les mateixes informacions del diari Sport, li ofereixen un contracte de cinc temporades, amb una clàusula de mil milions d’euros, igual que les de Pedri, Ansu Fati i Ferran Torres.

Continuitat de Ronald Araujo

Per la seva banda, Ronald Araujo també acaba contracte l’any que ve. I ja ha sigut temptat per diversos equips d’Anglaterra. L’uruguaià, amb una clàusula de 200 milions d’euros, i segons les informacions, només pensa en continuar al Barça. Les postures entre el seu entorn i el club s’haurien apropat darrerament, i aquest buscaria posar-li també una clàusula de mil milions d’euros. La columna vertebral del Barça, formada pels dos jugadors en qüestió, Pedri, Ansu Fati o Frenkie de Jong, cada vegada és més forta.



Més notícies
Lenglet, Mingueza i Umtiti, durant un entrenament | FC Barcelona
Els jugadors que hauran de marxar del Barça per fer lloc als nous fitxatges
Notícia: Els jugadors que hauran de marxar del Barça per fer lloc als nous fitxatges
Comparteix
El club està tancant arribades per al mercat de fitxatges d'estiu i haurà de buidar-se abans
Ferran Torres, jugador del Barça | Europa Press
Ferran Torres es reivindica amb un missatge molt contundent
Notícia: Ferran Torres es reivindica amb un missatge molt contundent
Comparteix
El davanter valencià assegura que "ho esteu enfocant tot de cara al gol, però no tot és això"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa