Món Esport
L’infern turc no espanta el Barça de Xavi i elimina el Galatasaray (1-2)

El Barça és als quarts de final de l’Europa League. Els blaugranes han hagut de superar una visita complicadíssima al Nef Stadyumu, l’infern turc del Galatasaray, abans de classificar-se per a la pròxima ronda. El duel ha estat un combat a mort en un estadi molt hostil, on els blaugranes fins i tot han hagut de remuntar un gol inicial molt inoportú. Tanmateix, Pedri González ha estat determinant des del mig del camp per conduir l’equip a la victòria amb un gol i un gran partit, mentre que Pierre-Emerick Aubameyang ha fet la diana de la victòria a la segona meitat (1-2).

Empat a la batalla tàctica entre Xavi i Torrent

La batalla pel partit s’ha jugat a les banquetes. Xavi Hernández ha disposat un onze amb capacitat de dominar la pilota i per això ha utilitzat Eric Garcia de central en comptes de Ronald Araujo, que té molt menys domini amb la pilota als peus. Ara bé, Domènec Torrent ho ha intuït i ha fet sortir Bafétimbi Gomis a l’onze inicial, un davanter pensat per fer anar de bòlit els centrals blaugranes. I aquesta ha estat la dinàmica a l’inici del duel: el Barça molt dominador i el Galatasaray aprofitant els contraatacs i les jugades més físiques per fer mal.

Frenkie de Jong ha percudit des de l’interior durant tot el duel i ha buscat rebre passades a l’espai constantment. Al minut deu n’ha tingut una de claríssima, després d’un gran control, quan ha encarat Iñaki Peña, l’ha superat, però el seu xut ha marxat fregant el pal. A partir d’aquí, al Barça li ha costat molt trobar espais entre la defensa turca, mentre que el Galatasaray aprofitava qualsevol ocasió per crear perill al contraatac. Jordi Alba ha estat providencial per evitar un xut de la davantera turca davant de Ter Stegen.

Les coses s’han posat molt lletges per al Barça a la mitja hora de partit. En una jugada aïllada, el Galatasaray ha estat capaç de forçar un córner i la conseqüència ha estat nefasta per als blaugranes. Ferran Torres s’ha adormit en defensa i Marcao ha aparegut com un míssil al mig de l’àrea per rematar la pilota al fons de la porteria. Ter Stegen no ha pogut fer res per aturar la rematada.

Anaven mal dades per als blaugranes, que s’han trobat amb un marcador advers en un dels estadis més hostils d’Europa. Pedri González, però, que ja estava liderant l’equip des del mig del camp, ho ha solucionat. Deu minuts després del gol del Galatasaray, Ferran Torres ha donat una pilota al canari a l’interior de l’àrea. A partir d’aquí ha començat el seu recital, al més pur estil Leo Messi. Ha encarat porteria, ha esperat que l’entressin, ha driblat un rival, ha fingit un xut i n’ha regatejat un altre. Finalment, només li ha faltat rematar i ho ha fet a la perfecció, amb un xut imparable pel pal curt d’Iñaki Peña. D’aquesta manera, el Barça ha empatat el partit al millor moment i abans del descans encara ha tingut una rematada de cap al travesser d’Aubameyang.

Gol decisiu d’Aubameyang

La represa no podia ser millor per als interessos dels culers. Els de Xavi han sortit amb encara més voluntat de dominar la pilota i així ha estat. Això ha provocat una jugada molt complicada al minut 50, on Iñaki Peña ha salvat el seu equip en dues vegades consecutives, amb aturades sensacionals, però no ha pogut evitar el gol d’Aubameyang, que ha empès al fons de la porteria una gran passada de cap de Frenkie de Jong.

El Barça ha aconseguit mantenir la possessió a partir del gol i això ha estat vital per als blaugranes. Pedri, que ha completat un partit sensacional, ha forçat algunes ocasions per als culers, però no han estat prou clares per sentenciar. Als deu darrers minuts, però, els de Xavi han perdut el domini del partit i el Galatasaray ha atacat amb tot. Akturkoglu ha estat un punyal per la banda esquerra i ha estat a prop de forçar la pròrroga en moltes jugades. Tanmateix, la defensa blaugrana ha estat prou segura per impedir-ho. Al temps afegit, els culers sí que han estat capaços de controlar el joc i fins i tot podrien haver fet el tercer en algunes accions.



Més notícies
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press
Dembélé i Laporta protagonitzen una imatge que fa il·lusionar l’afició
Notícia: Dembélé i Laporta protagonitzen una imatge que fa il·lusionar l’afició
Comparteix
El president ha abraçat efusivament el jugador en la prèvia al partit contra el Galatasaray
Pedri González, amb Laporta, Yuste i Alemany | Europa Press
La junta directiva del Barça s’hauria plantejat la venda de Pedri
Notícia: La junta directiva del Barça s’hauria plantejat la venda de Pedri
Comparteix
Segons Esport3, s'hauria parlat d'aquesta possibilitat per generar plusvàlua, però s'hauria descartat de seguida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa