Món Esport
El gran perill del Barça femení al Camp Nou

El Futbol Club Barcelona femení pot viure demà una autèntica festa. L’equip de Jonatan Giráldez jugarà per primera vegada en un Camp Nou amb públic. Si bé acostuma a jugar els seus partits com a local a l’Estadi Johan Cruyff, demà l’ocasió mereix fer-ho en l’estadi amb més capacitat de tota Europa. És la tornada d’uns quarts de final de la UEFA Women’s Champions League, no contra el clàssic rival de l’equip de dones del Barça però sí contra l’etern rival de l’entitat: el Reial Madrid.

L’1-3 que va aconseguir el conjunt liderat per Alèxia Putellas a l’estadi Alfredo di Stéfano la setmana passada fa presagiar la festa esmentada a Barcelona demà. L’esperat és una nova victòria d’un equip imbatut aquest curs i que va de camí de repetir el triplet de la temporada passada. Tot i això, hi ha precedents de casos similars als quals l’equip femení ha acabat naufragant. És a dir, els últims anys, quan s’ha obert la seu d’un equip masculí per al seu homòleg femení, el local n’ha sortit perdent.

Precedents de males experiències locals d’equips femenins a la seu dels seus homòlegs masculins

En dos d’ells el Barça hi va fer acte de presència. Un d’ells va ser en la temporada 2019/2020. L’equip entrenat llavors per Lluis Cortés va visitar, en el seu corresponent partit contra l’Athletic Club fora de casa, l’estadi de San Mamés. Hi van acudir 32.068 espectadors, que van emplenar el camp basc d’alegria. Tot i això, les jugadores locals no van estar a l’altura i van perdre per 0-3.

També ha passat això en el mateix lloc, però amb l’Atlètic de Madrid com a visitant. Va ser el curs 2018/2019, i en el context, aquest cop, de la Copa. 48.121 aficionats i aficionades van pràcticament omplir de gom a gom San Mamés i, a la vegada, van presenciar una derrota per 0-2 i, per tant, l’eliminació en mans de les madrilenyes.

Mateix any, i protagonistes ja esmentades

Posteriorment, el mateix Atlètic de Madrid va batre el rècord d’assistència a un partit de futbol femení espanyol. El club va obrir el Wanda Metropolitano per la visita del Barça, i 60.739 espectadors hi van acudir. El resultat? Derrota per 0-2 que va fer perillar el títol de Lliga de les matalasseres (finalment el van acabar guanyant). De fet, després d’aquell matx, la llavors capitana del Barça, Vicky Losada, va expressar, en una entrevista a 20minutos, que “tant de bo que arribi el moment d’obrir el Camp Nou. El Barça és un club molt gran, on hi ha moltes responsabilitats i quan arribi el moment, segurament el president ho tingui en compte i potser l’obri”.

Finalment, hi ha un precedent en clau catalana. La temporada 2019/2020, l’Espanyol femení, que habitualment juga a la Ciutat Esportiva Dani Jarque, va rebre l’Atlètic de Madrid amb tots els luxes: a l’RCDE Stadium. Aquell partit va marcar, fins a la data, el rècord d’assistència al futbol femení català. 20.615 ànimes van arreplegar-se al camp blanc-i-blau, però no van ajudar que les seves evitessin una derrota per 0-1.

Tot i que el Barça ja ha jugat al Camp Nou recentment, ho ha fet sense públic. Va ser contra l’Espanyol, la temporada 2019/2020 i amb motiu del cinquantè aniversari del primer partit en el mateix escenari de l’equip precursor del mateix Barça femení. Però a causa de la situació sanitària de la Covid-19, estava prohibida l’entrada d’aficionats i aficionades blaugranes a l’estadi. El Barça va guanyar aquell partit.

En la roda de premsa prèvia al matx de demà, Jonatan Giráldez ha valorat els dos partits esmentats als quals el Barça va jugar amb la presència de molta afició a les graderies: “Les jugadores estan preparades i tenen experiència i demà l’utilitzarem a favor nostre”. Tot i això, els precedents esmentats en termes de la condició de local són el gran perill del Barça, en tant que no està acostumat a jugar en un Camp Nou ple.



Més notícies
Carles Puyol fa un discurs a les jugadores del Barça femení | @FCBFemeni
VÍDEO | L’emotiu missatge de Puyol a les jugadores del Barça
Notícia: VÍDEO | L’emotiu missatge de Puyol a les jugadores del Barça
Comparteix
L'excapità blaugrana visita l'equip de Giráldez dos dies abans de rebre el Madrid en un Camp Nou ple
Mapi León atén mitjans en la prèvia del Barça-Madrid al Camp Nou | @FCBfemeni
Les papallones a l’estómac del Barça femení abans de la festa al Camp Nou
Notícia: Les papallones a l’estómac del Barça femení abans de la festa al Camp Nou
Comparteix
Les dones de Jonatan Giráldez rebran el Madrid en la tornada dels quarts de la Champions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa