Món Esport
Tots els detalls de l’últim dia del mercat de fitxatges del Barça
  • CA

Les darreres hores dels mercats de fitxatges d’estiu acostumen a guardar algunes sorpreses destacades per als clubs de futbol. Aquesta darrera finestra de traspassos, considerada la més boja de la història, no podia ser una excepció i el Futbol Club Barcelona, que ja es va convertir en protagonista a principis d’agost per la marxa de Leo Messi, també ha centrat totes les mirades en els darrers compassos del mercat estival del 2021.

El club blaugrana s’ha començat a moure a mitja tarda, quan ha fet oficials tres baixes que ja havien estat avançades. Concretament, Emerson Royal ha marxat al Tottenham Hotspur, deixant 25 milions d’euros a les arques blaugranes; Ilaix Moriba al Red Bull Leipzig, per uns 22 milions d’euros entre fixos i variables; i Rey Manaj al Spezia Calcio. Aquest darrer ho ha fet en qualitat de cedit, per 300.000 euros i una opció de compra de 2,7 milions.

Poca estona abans d’emetre tots aquests comunicats, el Barça havia anunciat la rebaixa salarial de Sergio Busquets i Jordi Alba. Els dos futbolistes deixaran de cobrar un 25% del seu sou i això ha permès el club la inscripció del Kun Agüero a la Lliga. Així doncs, amb el límit del fair play financer ampliat, el club blaugrana ha començat a contemplar, a contrarellotge, la possibilitat de fer algun moviment més.

Ronald Koeman demanava des de feia temps -de fet des que va arribar- el fitxatge d’un davanter centre golejador. A partir d’aquest punt han començat a sonar molts noms, com per exemple el Dani Olmo o també el de Joao Félix, en qualitat d’un intercanvi amb Antoine Griezmann. Aquesta darrera opció és la que ha començat a encendre-ho tot i de cop i volta el Barça ha vist la possibilitat de vendre el francès.

L’Atlètic de Madrid ha vist amb molt bons ulls el retorn del Petit Príncep i, malgrat que s’ha negat a negociar per Joao Félix o qualsevol altre jugador, ha aprofitat la venda de Saúl Ñíguez al Chelsea per invertir aquests diners en Griezmann. D’aquesta manera, el Barça l’ha cedit amb una opció de compra obligatòria d’uns 40 o 50 milions d’euros. A més d’aquests diners, el club s’estalviarà uns 120 milions d’euros per raó de sou. Tenint en compte que l’encaix de Griezmann a l’equip no ha acabat de funcionar mai, el Barça ho ha vist com una bona operació. Per substituir-lo, el club blaugrana ha incorporat, també com a cedit, el davanter neerlandès del Sevilla Luuk de Jong. No es tracta d’una gran estrella, però agrada a Ronald Koeman i és un ariet clàssic, com ell demanava.

El cas és que totes aquestes operacions no s’han fet oficials fins passada la mitjanit. De fet, la darrera, la de De Jong, s’ha comunicat a les 3:30h de la matinada. Això ha mantingut els culers en tensió fins a altes hores de la nit. Sorprèn que aquests moviments s’hagin conegut més tard de les 00h, l’hora límit del tancament del mercat, però la Lliga ha confirmat que les peticions dels clubs havien arribat a temps. D’aquesta manera, el Barça ha donat per tancat una finestra de fitxatges de pura bogeria.



Més notícies
Jordi Alba i Sergio Busquets, durant un entrenament | FC Barcelona
Confirmada la rebaixa salarial de Busquets i Alba
Notícia: Confirmada la rebaixa salarial de Busquets i Alba
Comparteix
Tres dels quatre capitans ja han arribat a un acord amb el Barça i només queda Sergi Roberto
Griezmann, amb el Barça | Europa Press
De Jong al Barça i Griezmann a l’Atlètic: el final esbojarrat del mercat
Notícia: De Jong al Barça i Griezmann a l’Atlètic: el final esbojarrat del mercat
Comparteix
El club blaugrana s'ha mogut a contrarellotge
Ilaix Moriba, amb la samarreta del Leipzig | Red Bull Leipzig
El Barça fa oficial el traspàs d’Ilaix al Leipzig
Notícia: El Barça fa oficial el traspàs d’Ilaix al Leipzig
Comparteix
L'acord s'ha tancat per setze milions d'euros més sis en variables
Koeman, Agüero i Emerson en un entrenament | Europa Press
Emerson fitxa pel Tottenham
Notícia: Emerson fitxa pel Tottenham
Comparteix
El Barça ingressa 25 milions d'euros per aquest traspàs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa