El Camp Nou abandona el seu equip i el Frankfurt elimina el Barça (2-3)

És molt difícil descriure què ha passat la nit del catorze d’abril al Camp Nou a algú que no hi hagi estat. Per començar, considerar que l’estadi on s’ha jugat el Barça-Eintracht de Frankfurt era el Camp Nou, ja resulta gairebé un error, perquè les desenes de milers d’aficionats alemanys que hi havia a les graderies han desvirtuat del tot l’aspecte del feu blaugrana, que s’ha omplert de samarretes blanques del conjunt del Main. El Barça, que s’ha trobat totalment desemparat sobre la gespa (amb tot el respecte per als pocs barcelonistes que sí que han anat al Camp Nou i sí que han animat amb totes les seves forces), no ha pogut superar el pànic escènic i ha caigut eliminat dels quarts de final de la UEFA Europa League en un duel històric per al Frankfurt, tot i que els de Xavi Hernández han estat a punt de culminar una remuntada èpica al temps afegit (2-3).

Els aficionats de l’Eintracht han guanyat el partit des de la prèvia

El Camp Nou ha presentat una imatge vergonyosa des del mateix moment en què s’han obert les portes de l’estadi una hora abans de l’inici del duel. Ja s’havia advertit en moltíssimes ocasions abans del partit que aquesta era una cita històrica per al futbol de Frankfurt i que molts aficionats s’havien desplaçat a Barcelona. Tanmateix, no ha deixat de ser sorprenent la gran quantitat de samarretes blanques que s’han vist al Camp Nou, sobretot tenint en compte que el club havia activat diversos mecanismes per impedir que els alemanys aconseguissin entrades, els quals han fallat de forma flagrant.

Els jugadors del Barça, clarament intimidats per aquest escenari inaudit, han sortit estabornits al terreny de joc per una sensació d’incomoditat que es podia sentir des de la mateixa tribuna de premsa. A la vegada, l’Eintracht ho ha aprofitat per posar la sisena marxa als primers instants i això ha passat factura als blaugranes al tercer minut, quan Eric Garcia ha comès un penal totalment evitable i Filip Kostic ha avançat els seus des dels onze metres.

Afortunadament per als interessos blaugranes, el Barça s’ha refet a partir del domini de la pilota i ha tingut dues ocasions clares abans del minut vint. Ambdues han arribat per centrades a l’interior de l’àrea de faltes laterals, però Aubameyang i Araujo han perdonat amb les seves rematades. El cert és que després del gol inicial del Frankfurt, els de Xavi han estat capaços de controlar el rival a partir del domini de la possessió i una pressió molt alta, així que les sensacions han millorat lleugerament. De fet, els alemanys només han pogut contestar amb un joc molt dur, clarament travessant la línia del límit de la legalitat, que l’àrbitre no ha sabut pacificar.

El gran desastre ha arribat al minut trenta-set, quan, després d’una estona on el Barça ha baixat la intensitat, Rafael Santos Borré ha fet l’inimaginable i ha marcat un autèntic golàs des de la frontal de l’àrea que ell mateix s’ha fabricat. El Camp Nou ha esclatat en un crit eufòric sense precedents després d’encaixar una diana en contra i les poques forces que havien tret els jugadors blaugranes han caigut a terra definitivament. El Barça ho ha fet relativament bé durant la primera meitat, però és que l’Eintracht, acompanyat pel gran suport de la seva afició, ho ha fet molt millor. Per acabar-ho d’adobar, Pedri s’ha hagut de retirar al descans, lesionat, i la grada d’animació ha abandonat la graderia durant deu minuts com a mesura de protesta legítima, però que no ha ajudat gens l’equip.

Tercer gol del Frankfurt i infern per al Barça al Camp Nou

Sigui el que sigui el que Xavi ha dit als seus jugadors al descans, això ha causat un efecte imminent, ja que el Barça, contra tot i contra tots, ha sortit molt endollat a la represa. Tan bon punt ha començat la segona meitat, Aubameyang ha tingut una ocasió claríssima després d’una molt bona passada de Dembélé, que el gabonès no ha arribat a rematar. A més a més, el mateix Auba n’ha tornat a tenir una altra poca estona després, quan s’ha quedat sol davant de Trapp i el porter alemany ha tapat tot l’espai que ha pogut a la perfecció per evitar que els culers retallessin distàncies.

Quan millor estava el Barça, l’àrbitre, que ha estat lamentable durant tot el partit, ha provocat una aturada de cinc minuts insòlita. El col·legiat ha volgut revisar unes possibles mans de l’Eintracht a l’interior de l’àrea, ha anat al VAR, el monitor no funcionava, ho ha mirat en un ordinador portàtil i finalment no ha assenyalat el penal. Aquesta decisió inexplicable del col·legiat ha frenat la rauxa del Barça i l’Eintracht ho ha tornat a aprofitar a la perfecció. En la jugada gairebé posterior a tot aquest espectacle, Kostic ha rebut una pilota a l’interior de l’àrea i ha batut Ter Stegen amb un xut creuat impossible d’aturar per fer el tercer.

Amb aquest gol al sarró i poc més de vint minuts al davant, els jugadors alemanys i els seus aficionats s’han dedicat a gaudir de la nit i a convertir el Camp Nou en un infern per al Barça. Els culers que hi havia a l’estadi, que cal dir que en molts moments han tret l’orgull de sota les pedres per animar el seu equip, han callat definitivament. Això sí, no es pot negar que els jugadors blaugranes ho han continuat intentant i ho han estat a punt d’aconseguir. L’àrbitre ha anul·lat un gol a Busquets per fora de joc i Araujo n’ha perdonat una de clara a boca de canó.

Finalment, al minut noranta, ha acabat arribant la diana culer, també de Busquets, que ha estat el millor del Barça. Malgrat que hi ha hagut un temps afegit molt extens i que els de Xavi ho han provat fins al final, ja era massa tard. A l’últim minut del descompte ha estat a punt d’arribar el miracle, ja que els blaugranes han fet el segon, gràcies a un penal que ha transformat Memphis Depay, però immediatament després del gol, l’àrbitre ha assenyalat el final del partit. El camí del Barça a l’Europa League, que a poc a poc havia anat engrescant els culers, ha acabat de la pitjor manera possible i en un escenari impensable: un Camp Nou ple d’aficionats rivals.