Món Esport
Un càstig duríssim amb un culpable assenyalat (2-0)
  • CA

Partit més que correcte del Barça al Sánchez Pizjuán. Els de Koeman han estat superiors al Sevilla en el total dels 90 minuts, però la gran defensa armada per Lopetegui, una bona actuació de Bono i la mala sort no han permès que la pilota entrés per part blaugrana. Els locals han tingut el domini en només una estona de la primera part i això fa que encara sigui molt més dur el càstig, perquè el resultat que han aconseguit els andalusos és molt bo (2-0). Dos errors gravíssims d’Umtiti han condemnat el Barça a una remuntada gairebé impossible a la tornada de les semifinals de la Copa del Rei.

De més a menys

La posada en escena del Barça ha estat molt i molt bona. Amb una pressió gairebé asfixiant, el Sevilla estava tancat a la seva àrea i la possessió era blaugrana. Les ocasions han començat a arribar i el punt àlgid s’ha tocat quan Griezmann ha donat una passada mil·limètrica a les botes de Messi i, quan tothom ja cantava el gol, Bono ha aguantat la posició amb moltíssima sang freda i ha evitat que els culers s’avancessin.

A partir d’aquesta jugada, el Sevilla ha vist el perill de rebre un gol a casa en una eliminatòria d’anada i tornada i s’ha posat les piles. Els de Lopetegui han fet un pas endavant i han anat guanyant en possessió. Tanmateix, el Barça es mantenia ben col·locat i sense patir.

Tot ha canviat quan, en un autèntic despropòsit defensiu del Barça, Busquets no ha estat capaç de seguir el ritme de Koundé, un gran jugador, però un central al cap i a la fi, i ha encarat porteria. A la frontal de l’àrea, Umtiti ha tingut l’oportunitat de treure-li la pilota, però, lluny d’això, el defensa francès del Sevilla li ha fet passar l’esfèrica per sota de les cames i ha batut Ter Stegen amb facilitat.

Després del gol, els blaugrana ja no s’han refet i no s’han assemblat a l’equip que ha començat el partit. No hi ha hagut cap altra ocasió clara per a cap dels dos equips, el Sevilla ha mantingut la possessió amb tranquil·litat i s’ha arribat al descans amb victòria local provisional.

La xerrada de Koeman funciona

La forma amb la qual el Barça ha saltat a la gespa després de la mitja part ha estat molt similar a la de la primera. Intensitat, velocitat, grans cavalcades de Dembélé per la banda, una bona pressió… però el gol s’ha resistit. Bono ha tornat a guanyar la partida a Messi en una gran acció col·lectiva que ha acabat amb un xut de l’argentí des de la frontal de l’àrea, rebutjat pel porter marroquí.

Les accions d’atac del Barça s’han anat succeint i el Sevilla ha patit per mantenir la seva porteria a zero. Tanmateix, els contraatacs andalusos arribaven carregats de perill i Umtiti ha hagut d’esmenar un error de Mingueza amb una intervenció molt segura a l’interior de l’àrea. L’única.

La insistència del Barça mereix un reconeixement. Malgrat el bon plantejament defensiu dels locals, els de Koeman ho han intentat i tornat a intentar fins al final. Vinga a generar perill, vinga a centrar la pilota des dels dos extrems, vinga a provar xuts des de la frontal, però res de res. Si el destí existeix, en cap cas havia decidit que avui era un dia en el qual els blaugrana havien de marcar.

La condemna la signa Umtiti

A les acaballes del partit, una única jugada ha dinamitat gran part de les opcions dels blaugrana d’arribar a la final. Umtiti ha tornat a cometre un error molt greu. Imperdonable. Digne d’un futbolista que no hauria de tornar a jugar més en aquest equip. Estava terriblement col·locat en un contraatac sevillista, ha trencat el fora de joc en una cursa de Rakitic, ha estat completament incapaç de seguir-lo i el croat ha batut Ter Stegen amb facilitat. No l’ha celebrat.

El Barça ha tornat a aixecar el cap, però ja no quedava temps. Els de Koeman encara han pogut forçar una falta molt perillosa a la frontal de l’àrea. Messi ha estat a punt de retallar distàncies, però Bono ha fet la millor aturada de la nit per impedir un gol que hauria capgirat del tot l’eliminatòria.

Els números dimensionen l’abast de la tragèdia. El Barça necessitar marcar un mínim de dos gols al Camp Nou i que el Sevilla no en marqui cap per forçar una pròrroga. Per passar a la final, n’han d’aconseguir tres o més i que el Sevilla no en faci cap o en faci menys d’una diferència de dos amb els blaugrana. La temporada 2018-2019 va passar el mateix i els culers van guanyar per 6-1. Tanmateix, eren altres temps i l’equip actual no té res a veure amb aquell.



Més notícies

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a febrer 11, 2021 | 06:48
    Doctor Strangelove febrer 11, 2021 | 06:48
    No hi ha res impossible per l'equip de l'Ovrebo! Només va falta un bon referee! Bé ja m'enteneu. Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa