Món Esport
Pluja de crítiques al Barça per ignorar el català

El Barça ha estat objecte de les crítiques a les xarxes socials en les darreres hores. El club blaugrana publica de tant en tant una entrevista a algun dels seus jugadors que rep el nom de ’90 seconds challenge’. Aquests vídeos consisteixen en una bateria de preguntes sobre temes diversos que fa una periodista a algun dels futbolistes del primer equip. El jugador ha de contestar el màxim de qüestions possibles en un minut i mig.

L’últim futbolista en participar en aquesta entrevista ha estat Ferran Torres. Aquest jugador és valencià i, per tant, entén i parla el català perfectament. A més, la periodista que va realitzar les preguntes al davanter és Georgina Leger, que també és catalana. No obstant això, el Barça va decidir gravar aquesta entrevista en castellà. Aquest fet no ha agradat gens als seguidors blaugranes, que no han entès per què un club que té com a idioma oficial el català no ha utilitzat la llengua catalana en una entrevista entre dues persones catalanoparlants.

Ferran Torres ja ha fet algunes entrevistes en català amb diversos mitjans de comunicació. Fins i tot, algunes d’elles van tindre lloc mentre representava a la selecció espanyola a l’Eurocopa del passat estiu. Per tant, sembla evident que el nou davanter blaugrana no té cap mena de problema per expressar-se en català.

La utilització del castellà en l’entrevista a Ferran Torres és encara més sorprenent si tenim en compte les declaracions del president del Barça, Joan Laporta, en la presentació del davanter. El màxim mandatari blaugrana va congratular-se que el nou fitxatge culer fos catalanoparlant: “És un orgull que sigui valencià, perquè catalans i valencians som cosins germans. És molt agradable poder parlar amb ell en català de forma pública i en la intimitat”. A més, el mateix president va dir quan va ser escollit per segona vegada per dirigir el Barça que “el país ha de ser un dels pilars del club”.



Més notícies
Florentino Pérez, president del Reial Madrid | Europa Press
Florentino Pérez vol robar al Barça una de les seves joves promeses
Notícia: Florentino Pérez vol robar al Barça una de les seves joves promeses
Comparteix
El president del Reial Madrid estaria molt atent a la situació de Ronald Araujo
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Manchester City
El City de Guardiola deixa pràcticament sentenciada la Premier League
Notícia: El City de Guardiola deixa pràcticament sentenciada la Premier League
Comparteix
Els citizens han guanyat el Chelsea i tenen tretze punts d'avantatge sobre el segon classificat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Deixeu de fer l'imbècil a gener 16, 2022 | 13:02
    Deixeu de fer l'imbècil gener 16, 2022 | 13:02
    El video es veu ridícul en castellà
  2. Icona del comentari de: Jordi a gener 16, 2022 | 13:57
    Jordi gener 16, 2022 | 13:57
    Amb l'entrevista en castellà a Ferran hem perdut una bona oportunitat de demostrar (per als qui encara en dubten, o volen fer dubtar) que parlem català de Salses a Guardamar i de Fraga a l'Alguer. En Laporta, com tants altres dirigents catalans, hauria de reflexionar seriosament sobre l'ús institucional que hom fa de la nostra llengua perquè això repercuteix en els hàbits lingüístics dels catalans. No paren de donar mals exemples! És així com volem salvar la llengua, parlant com els colons castellans?
  3. Icona del comentari de: vila a gener 16, 2022 | 16:42
    vila gener 16, 2022 | 16:42
    Laporta és possiblement el president més miserable que pugui tenir el Barça, només sap vendre fum, recordeu allò que dei d'en Mesi, lo arreglo con un asado", i el Barça i català ja no es parlen, directament a la merda, no hi ha cap solució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa