Món Esport
Ni distància, ni mans, ni mascareta
  • CA

Les eleccions del Barça, en termes de seguretat, han estat sobre el paper molt estrictesajornament dels comicis, implantació del vot per correu, descentralització dels centres de votació i seguretat a les votacions presencials. Així i tot, durant la jornada electoral a les diverses seus distribuïdes pel Camp Nou, i sobretot durant els primers compassos del dia, es van donar situacions inversemblants que tiren per terra la imatge d’eleccions segures davant la Covid-19.

Des de primera hora es va veure que la indicació explícita que havia donat el club d’arribar, votar i marxar, no es complia. La gent es quedava a l’esplanda del Camp Nou i a la seva rodalia per xerrar, reunir-se en grups, fer-se fotografies… Hi havia “agents Covid” contractats pel Barça que havien de disoldre aquestes situacions, però les aglomeracions eren tan grans que els sobrepassaven.

A nés a més, els tres candidats a la presidència tampoc no hi van contribuir. Des del primer moment en què van anar a votar, desenes de persones van rodejar Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa i ells, lluny de retirar-se altra vegada a les seves carpes, s’hi van posar bé i van respondre a les peticions dels aficionats, oblidant completament les distàncies de seguretat. Encaixades de mans, abraçades, i el contacte físic en general van ser la tònica d’aquests instants entre votants i candidats que es van anar repetint durant tot el dia. Fins i tot hi va haver moments en què els candidats es treien la mascareta entre la gent per fer-se les fotografies.

Víctor Font, després d’haver votat | Jordi Borràs
Toni Freixa, amb un aficionat | Fidels al Barça

Fins i tot es van poder veure diversos grups socis fumant a la rodalia de l’estadi. Una autèntica llàstima, sobretot tenint en compte el gran esforç realitzat pel club amb l’objectiu de garantir una votació segura. La manca de responsabilitat d’uns pocs no pot posar en risc la imatge d’unes eleccions històriques, les quals han representat tota una fita en temps de pandèmia.

El moment dels resultats

Un dels altres moments crítics pel que fa a la seguretat contra el coronavirus va ser el moment en què es van anar coneixent els resultats de l’escrutini. Joan Laporta va celebrar la seva victòria amb moltíssima eufòria, la qual el va dur, tant a ell com a altres membres de la seva candidatura, a deixar de banda les mesures de protecció. Si bé és cert que, en principi, totes les persones acreditades havien donat negatiu en una prova PCR i que la seva salut no estava en risc, la imatge que es va projectar podria haver estat més cuidada.

Joan Laporta celebra la seva victòria | FC Barcelona


Més notícies
Un soci vota al Palau Blaugrana | Jordi Borràs
Votar a les eleccions més estranyes de la història del Barça
Notícia: Votar a les eleccions més estranyes de la història del Barça
Comparteix
Aquest matí hem parlat amb diversos socis que s'han apropat al Camp Nou per exercir el seu dret a vot
Cues de socis abans de votar | Jordi Borràs
Les mesures de seguretat anticovid a les eleccions del Barça
Notícia: Les mesures de seguretat anticovid a les eleccions del Barça
Comparteix
El context sanitari ha obligat al Barça adaptar-se per triar el nou president

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa