Món Esport
Els discursos de Xavi que el Barça està a punt de treure a la llum

Aquest dimecres s’estrenarà la primera temporada FC Barcelona, una nova era. És una minisèrie produïda per Amazon Prime, que es podrà veure a la mateixa plataforma i que il·lustra l’època transicional que ha estat vivint els últims dos anys i mig el primer equip masculí de club, i de la qual aspira a sortir més d’hora que tard. Una minisèrie en la qual es podran veure, entre altres coses, interioritats de grans personatges que han format part d’aquesta transició o que actualment ho fan, com ara l’actual entrenador, Xavi Hernández.

El documental està dividit en cinc capítols, d’una durada de mitja hora cadascun. Va des del primer discurs de l’exentrenador culer Quique Setién a l’arribada de Xavi. Evidentment encara no ha estat publicat, però ja es coneixen alguns extractes, que ha avançat el diari Ara. I en molts d’aquests, hi surt l’egarenc adreçant-se als seus jugadors. Per exemple, en la seva primera xerrada amb la plantilla, el novembre de 2021, va dir que “he parlat amb el Busi i m’ha dit que no hi ha un codi de convivència. No seré un policia, però caldran unes normes”.

Joan Laporta, durant la presentació de Xavi Hernández | Europa Press
Joan Laporta, durant la presentació de Xavi Hernández | Europa Press

Per tant, s’hi poden veure discursos seriosos i contundents de Xavi, però també distesos. Per exemple, durant la seva primera temporada com a tècnic culer, va plantejar reptes als jugadors, com ara marcar dos gols abans del minut 30 dels partits, que, de fer-se realitat, es podien canviar per premis, com ara un dia més de vacances de Nadal o un sopar pagat per l’entrenador en el restaurant que els jugadors desitgin.

De la dura derrota contra el Bayern al dolç 0-4 al Santiago Bernabéu

S’hi poden veure discursos de Xavi però també diàlegs amb un entrevistador. De fet, en un moment el català parla de la dura desfeta dels blaugranes a mans del Bayern de Munic en la fase de grups de la UEFA Champions League de la temporada 2021/2022. I ho fa amb molta ràbia, tot reconeixent que es va “emprenyar molt” perquè “l’equip no va competir”. Fins i tot, admet que aquell va ser “un dels dies que més enfadat he estat”.

Després d’aquella dura derrota, que va ser la confirmació de la primera participació blaugrana a l’Europa League en els últims anys, va arribar una dolça ratxa de bons resultats, amb el 0-4 al Santiago Bernabeu com a punt culminant. Abans d’aquell partit, Xavi va motivar els seus homes dient-los que eren millors que els blancs.



Més notícies
Lamine Yamal, entre Pablo Torre i Ansu Fati, en un entrenament del primer equip del Barça | FC Barcelona
La joveníssima promesa del Barça de la que Xavi s’ha enamorat
Notícia: La joveníssima promesa del Barça de la que Xavi s’ha enamorat
Comparteix
Lamine Yamal ha cremat moltes etapes: amb només 15 anys, s'entrena amb regularitat amb el primer equip culer
Memphis Depay, durant un partit amb el Barça | Europa Press
El Barça rep una oferta desorbitada per un jugador descartat per Xavi
Notícia: El Barça rep una oferta desorbitada per un jugador descartat per Xavi
Comparteix
El Newcastle ofereix fins a vint milions per Memphis Depay
Robert Lewandowski i Pedri González, durant el Barça-Bayern de la fase de grups de la UEFA Champions League de la temporada 2022/2023 | Europa Press
Les mancances del Barça que l’han condemnat en la Champions, segons Xavi
Notícia: Les mancances del Barça que l’han condemnat en la Champions, segons Xavi
Comparteix
L'entrenador ha fet autocrítica i ha donat dos motius per explicar la desfeta europea d'aquest curs
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press
Xavi assenyala què ha de millorar Dembélé com a futbolista
Notícia: Xavi assenyala què ha de millorar Dembélé com a futbolista
Comparteix
L'entrenador culer també li ha dedicat uns elogis molt oportuns, en una entrevista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa