Món Esport
La joveníssima promesa del Barça de la que Xavi s’ha enamorat
  • CA

La Copa Mundial de la FIFA s’ha disputat, i per tant tots els focus mediàtics han estat dirigits a Qatar i a l’històric triomf de la selecció argentina de Leo Messi. Mentrestant, però, a Can Barça han passat coses. Després de les setmanes de vacances que l’entrenador culer, Xavi Hernández, ha establert, s’ha tornat a l’acció. El Barça ha tornat als entrenaments. I ho ha fet amb una sorpresa (entre cometes): la presència de Lamine Yamal Nasraoui, una joveníssima promesa del planter.

És un cas atípic. Lamine Yamal té només quinze anys. Va néixer el 13 de juliol de 2007. En aquell moment, Messi ja era una de les estrelles d’un Barça que estava a prop de començar la seva etapa més gloriosa, amb Pep Guardiola com a entrenador. No ha plogut gaire des d’aquella època, i això demostra que Yamal és un nen. Bé, un adolescent, en tot cas, que ja comparteix entrenaments amb futbolistes com Memphis Depay, Frenkie de Jong o Raphinha.

Xavi Hernández, entrenador del Barça | FC Barcelona
Xavi Hernández, entrenador del Barça | FC Barcelona

Yamal, doncs, encara té molts anys de formació al davant, però ja ha enamorat Xavi. L’ha enamorat des de fa temps. Perquè el seu primer entrenament amb el primer equip es va donar a principis de setembre. I l’expert del futbol base blaugrana i periodista Jaume Marcet ha apuntat a Twitter recentment que “no trobo cap precedent al Barça d’un jugador tan jove que hagi entrenat tan sovint amb el primer equip”.

Està en edat de cadet, però forma part, de manera oficial, del juvenil A del club. Per tant, competeix en partits contra jugadors d’entre un i tres anys més que ell. Tot i que la seva família és de Guinea Equatorial, ell va néixer a Mataró, i per tant juga a les categories inferiors de la selecció espanyola. Doncs bé: l’octubre passat va formar part de la convocatòria de la selecció espanyola sub-19.

Les característiques de Lamine Yamal

Yamal té moltes característiques, que el fan brillar per sobre de la resta de futbolistes de 15 anys com a mínim del Barça i d’Espanya, i que han fet que Xavi s’enamori. Juga en la posició d’extrem dret, i és esquerrà. Per tant, és un d’aquells jugadors que acostuma a fer entrades cap al centre. Com ha demostrat els últims temps, té molt de gol i una definició exquisita.

Per tant, caldrà seguir la seva trajectòria amb atenció. A hores d’ara, el futbolista més jove en debutar amb el primer equip del Barça és Ansu Fati. L’hispano-guineà ho va fer amb 16 anys. Per tant, Yamal el podria superar. Té mitja temporada per endavant. Segons el diari As, Xavi estaria meditant fer-lo debutar en l’enfrontament de setzens de final de la Copa del Rei. I segons el diari Sport, el club pretén que faci la pretemporada de l’estiu vinent amb el primer equip.



Més notícies
Ansu Fati, jugador del Barça | Europa Press
Ansu Fati confessa per què va decidir fitxar pel Barça i no pel Madrid
Notícia: Ansu Fati confessa per què va decidir fitxar pel Barça i no pel Madrid
Comparteix
El davanter blaugrana també ha recordat una dolça anècdota dels seus inicis com a professional
Gavi i Marcos Alonso, durant un partit | Europa Press
El Barça preveu quatre moviments importants a la plantilla els pròxims dies
Notícia: El Barça preveu quatre moviments importants a la plantilla els pròxims dies
Comparteix
El club blaugrana vol renovar els contractes de Balde i Marcos Alonso i actualitzar els de Gavi i Araujo
Memphis Depay, durant un partit amb el Barça | Europa Press
El Barça rep una oferta desorbitada per un jugador descartat per Xavi
Notícia: El Barça rep una oferta desorbitada per un jugador descartat per Xavi
Comparteix
El Newcastle ofereix fins a vint milions per Memphis Depay
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press
Xavi assenyala què ha de millorar Dembélé com a futbolista
Notícia: Xavi assenyala què ha de millorar Dembélé com a futbolista
Comparteix
L'entrenador culer també li ha dedicat uns elogis molt oportuns, en una entrevista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa