Món Esport
Xavi assenyala què ha de millorar Dembélé com a futbolista

Xavi Hernández, entrenador del Futbol Club Barcelona, ha parlat, en una entrevista concedida als mitjans oficials del club, de la figura d’Ousmane Dembélé. El francès, subcampió del món amb França, és un dels jugadors que més agraden al terrassenc. Així ha quedat demostrat en la teoria, en la pràctica, i fins i tot en aquesta mateixa entrevista. Això sí, també ha assenyalat allò que ha de millorar per acabar de ser un futbolista fiable.

Sobre el davanter, Xavi, en primer lloc, ha valorat que “marca diferències. Si no és cada partit, ho fa cada dos. És un jugador especial. No n’hi ha com ell”. A continuació, ha revelat que “el que intentem fer és ordenar-lo en la seva presa de decisions. No sempre ho aconseguim, perquè ell va a dos-cents per hora i no veu les opcions, però crec que és molt important per a nosaltres. L’estimo molt. Sempre he confiat en ell”.

Unes paraules que arriben en un moment molt oportú

Aquestes paraules han estat pronunciades en un moment oportú. Per una banda, perquè han assenyalat el que tothom va veure durant la final de la Copa Mundial de la FIFA. Dembélé va cometre el penal sobre Ángel di María que va servir perquè Leo Messi pogués estrenar el marcador, i en atac mai no va oferir garanties. El lateral argentí Nicolás Tagliafico el va tenir molt ben dominat. Per això, el seleccionador francès, Didier Deschamps, el va substituir quan ni tan sols havia acabat la primera part, juntament a un altre davanter, Olivier Giroud.

Ousmane Dembélé, després de cometre el penal a Ángel di María durant la final de la Copa Mundial de la FIFA de Qatar entre França i l'Argentina | Europa Press
Ousmane Dembélé, després de cometre el penal a Ángel di María durant la final de la Copa Mundial de la FIFA de Qatar entre França i l’Argentina | Europa Press

En la final, i en el Mundial en general, ha quedat demostrat i ratificat el que a Barcelona ja se sabia. Que Dembélé té moltes qualitats, però que encara té molt marge de millora. El de Vernon, tot i la seva joventut, ja té un palmarès envejable. Va sortir campió del món a Rússia 2018 amb França, i ara té una medalla de subcampió. Però especialment a Can Barça s’espera que doni una passa endavant. Que sigui més consistent. Que, com ha dit Xavi, aprengui a prendre millors decisions.

Les seves paraules, doncs, també són oportunes perquè el jugador se senti valorat. Xavi ha demostrat que l’aprecia i que confia molt en ell, i això per als futbolistes acostuma a ser essencial. Ja ho va fer fa quasi un any, quan va ser pràcticament l’única persona del club en demanar la seva renovació, i ho continua fent ara.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi revela les seves intencions per al mercat hivernal de fitxatges
Notícia: Xavi revela les seves intencions per al mercat hivernal de fitxatges
Comparteix
L'entrenador culer ja ha parlat al respecte amb el director esportiu, Mateu Alemany
Messi, Xavi i Laporta, durant una entrega de premis | UEFA
Laporta i Xavi fan encara més gran l’homenatge del Barça a Messi
Notícia: Laporta i Xavi fan encara més gran l’homenatge del Barça a Messi
Comparteix
Tots dos s'han desfet en elogis cap al seu amic després de guanyar el Mundial
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi ha de resoldre una incògnita important al Barça abans del derbi
Notícia: Xavi ha de resoldre una incògnita important al Barça abans del derbi
Comparteix
La sanció a Robert Lewandowski l'obligarà a improvisar la davantera durant tres partits
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi té clar qui hauria de ser el relleu de Busquets al Barça
Notícia: Xavi té clar qui hauria de ser el relleu de Busquets al Barça
Comparteix
A l'entrenador del Barça li encanta Zubimendi, però el preu és un problema

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa