Món Esport
Les mancances del Barça que l’han condemnat en la Champions, segons Xavi

Xavi Hernández, entrenador del Futbol Club Barcelona, ha repassat la temporada actual en una entrevista amb els canals oficials del club. A banda de parlar del mercat hivernal de fitxatges i de noms propis, el terrassenc també ha recordat la dura i nova eliminació que l’equip va patir a la fase de grups de la UEFA Champions League, i ha donat dos grans motius per explicar-ho.

El tècnic, qüestionat per aquell nou accident, ha començat reconeixent que “hem de ser autocrítics. No vam estar al nivell”. A continuació, ha lamentat dues grans mancances: “Ens ha faltat nivell futbolístic i ser més madurs. Hauríem d’haver passat de grups com a mínim. Crec que a la Lliga hem competit molt bé. Tinc moltes esperances de guanyar aquesta Lliga. Ens donaria una mica d’estabilitat com a club. És un punt prioritari”.

Xavi Hernández, entrenador del Barça | FC Barcelona
Xavi Hernández, entrenador del Barça | FC Barcelona

La manca de maduresa del Barça

Xavi, doncs, ha assenyalat una manca de nivell futbolístic i de maduresa. El punt de la maduresa és obvi. Ja ho va deixar clar en unes declaracions l’estrella de l’equip, Robert Lewandowski. A La Vanguardia, i poc després que es consumés l’eliminació, el polonès va assegurar que “cal afrontar algunes situacions amb més intel·ligència. Al futbol de vegades cal saber com guanyar, i no com jugar per guanyar. I és el que ens ha passat”.

Per tant, la manca de maduresa que diu Xavi pot estar relacionada amb això. I, evidentment, amb un punt tangible: la joventut de molts jugadors. Per exemple, Pedri González i Gavi, els interiors titulars de l’equip, tenen només 20 i 18 anys, respectivament. Una edat molt prematura. És molt difícil que un equip pugui arribar lluny en una competició tan exigent amb aquesta característica, malgrat que tinguin tanta qualitat.

Barella celebra el seu gol contra el Barça | @inter
Barella celebra el seu gol contra el Barça | @inter

La manca de nivell futbolístic del Barça

Pel que fa al nivell futbolístic, també és veritat que en moments puntuals això ha quedat evidenciat. El Barça no va ser capaç de vèncer l’Inter de Milà en dos partits, i ni tan sols d’arrencar algun punt al Bayern de Munic. Al camp dels bavaresos és cert que va completar un gran partit pel que fa al joc, però al camp dels italians va tenir moltes dificultats. També al Camp Nou contra tots dos equips. Alguns jugadors van cometre errors puntuals, però en diversos moments l’equip com a conjunt també va demostrar tenir febleses.

De cara a la segona part de la temporada, hi ha moltes possibilitats que l’equip compleixi l’objectiu de Xavi i aixequi la Lliga, ja que actualment és líder. Per tant, amb raó, en la mateixa entrevista ha revelat que va demanar al director esportiu, Mateu Alemany, que ara no toqui gaire la plantilla. Però de cara a la temporada vinent, hi ha feina a fer per revertir la manca del nivell futbolístic i de la maduresa.



Més notícies
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | Europa Press
Xavi assenyala què ha de millorar Dembélé com a futbolista
Notícia: Xavi assenyala què ha de millorar Dembélé com a futbolista
Comparteix
L'entrenador culer també li ha dedicat uns elogis molt oportuns, en una entrevista
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi revela les seves intencions per al mercat hivernal de fitxatges
Notícia: Xavi revela les seves intencions per al mercat hivernal de fitxatges
Comparteix
L'entrenador culer ja ha parlat al respecte amb el director esportiu, Mateu Alemany
Xavi Hernández, entrenador del FC Barcelona | Europa Press
El Barça, eliminat de la fase de grups de la Champions per segon any seguit
Notícia: El Barça, eliminat de la fase de grups de la Champions per segon any seguit
Comparteix
Els blaugranes cauen eliminats després de la golejada de l'Inter de Milà al Viktoria Plzen
Messi, Xavi i Laporta, durant una entrega de premis | UEFA
Laporta i Xavi fan encara més gran l’homenatge del Barça a Messi
Notícia: Laporta i Xavi fan encara més gran l’homenatge del Barça a Messi
Comparteix
Tots dos s'han desfet en elogis cap al seu amic després de guanyar el Mundial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa