Món Esport
El Barça activa la tercera palanca econòmica i rebrà 100 milions d’euros

El Futbol Club Barcelona ha anunciat aquest dilluns l’activació de la tercera palanca econòmica. Concretament, ha venut el 24,5% de Barça Studios a l’empresa Socios.com. Aquesta, a canvi, i segons la mateixa font barcelonista, transferirà 100 milions d’euros i, alhora, acceleterà el creixement de l’estratègia audiovisual i de blockchain, NFT i Web.3. El Barça, doncs, entra en una nova dimensió i rep uns ingressos vitals per continuar fent fitxatges.

L’empresa, de la qual ja havia fet al·lusió abans, en la presentació de Jules Koundé, el president culer, Joan Laporta, treballa també amb grans clubs, com el Manchester City, el Paris Saint-Germain, la Juventus o l’Atlètic de Madrid, i està especialitzada en la compraventa de NFT. Els NFT, cuyas siglas signifiquen Non-Fungible Token en anglès (tokens no fungibles), és un nou concepte d’art que s’empra a internet i que està en auge.

En canvi, el concepte Web.3 és una evolució de l’internet amb una forma descentralitzada, i que utilitza la tecnologia blockchain. I què és blockchain? És un terme que ve de l’anglès, i significa, literalment, cadena de blocs. Uns blocs que contenen una informació codificada en una transacció de la xarxa, i que permeten la transferència de dades amb una codificació segura a través de la criptografia.

El Barça, doncs, s’endinsa encara més a un món en auge, com és el de l’internet i les noves tecnologies, i alhora rep uns ingressos vitals per fer nous moviments. En total, amb les anteriors dues palanques, ja ha ingressat uns 700 milions d’euros. I ara, a mida que solucioni el capítol de les sortides, podrà pensar en incorporar nous grans jugadors a la xavineta.

Més diners per més possibles fitxatges

Tal com ha advertit Laporta durant la presentació de Koundé, ara estan centrats en registrar els nous jugadors, així com en “resoldre la situació dels jugadors amb els quals no compta l’entrenador”. Un cop passi això, “veurem què es pot fer, i si l’entrenador ens demana més reforços”. El nom que ha sonat en la pregunta que ha contestat el mateix Laporta ha estat el del talentós migcampista del Manchester City Bernardo Silva, que voldria marxar i aterrar al Barça, mentre que els britànics el deixarien marxar però mai per menys de 70 milions d’euros (segons L’Équipe).



Més notícies
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
El Barça torna a la càrrega i ja treballa a activar la tercera palanca
Notícia: El Barça torna a la càrrega i ja treballa a activar la tercera palanca
Comparteix
El club blaugrana podria fer-ho abans que acabi el mes de juliol
Joan Laporta, president del FC Barcelona | Europa Press
El Barça anuncia l’activació de la segona palanca i ingressarà 400 milions
Notícia: El Barça anuncia l’activació de la segona palanca i ingressarà 400 milions
Comparteix
El club cedeix el 15% dels drets televisius dels pròxims 25 anys a Sixth Street
Joan Laporta, en roda de premsa | FC Barcelona
Tots els detalls sobre la primera palanca econòmica que activarà el Barça
Notícia: Tots els detalls sobre la primera palanca econòmica que activarà el Barça
Comparteix
El club cedirà el 10% dels drets televisius a l'empresa estatunidenca Sixth Street durant 25 anys
Joan Laporta i Leo Messi, en arxiu | FC Barcelona
Laporta torna a pronunciar-se sobre el possible retorn de Messi
Notícia: Laporta torna a pronunciar-se sobre el possible retorn de Messi
Comparteix
El president assegura que el Barça té un "deute moral" amb l'argentí, però matitza les seves anteriors paraules

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa