Món Esport
Sis jugadors del Barça, nominats als premis The Best de la FIFA

La FIFA, l’associació del futbol mundial, ha donat a conèixer els nominats i les nominades per als seus premis: els premis The Best. Són els segons guardons més prestigiosos en clau futbolística, per darrere dels de la Pilota d’Or que entrega la revista francesa France Football. Per tant, tenen molta rellevància. Tindrà diverses categories, i la seva gala es celebrarà a Zuric, seu de la mateixa FIFA, el 27 de febrer vinent. Computen tot el que ha passat en el món del futbol des de la tardor de 2021 fins el desembre de 2022. És a dir, de la temporada 2021/2022 al Mundial de futbol masculí.

Lewandowski, candidat a guanyar el The Best al millor jugador masculí

En aquests premis hi haurà representació blaugrana. Sis representants del Futbol Club Barcelona competeixen per guanyar quatre premis. En primer lloc, en la categoria de millor futbolista home, hi ha un culer entre els catorze nominats: Robert Lewandowski. El polonès, que va obtenir el premi dels anys 2020 i 2021, va fer una estratosfèrica temporada passada en termes de xifres, que ha mantingut en l’inici de la vigent. Tot i això, els dos grans favorits seran Karim Benzema, pel seu paper a la UEFA Champions League passada, i Leo Messi, pel que va fer al Mundial. Finalment, també estan nominats Kylian Mbappé, Mohamed Salah, Sadio Mané, Erling Haaland, Kevin de Bruyne, Luka Modric, Vinicius Jr, Neymar Jr, Achraf Hakimi, Julián Álvarez, Jude Bellingham.

Aitana, Walsh i Alexia, candidates a guanyar el The Best a la millor jugadora femenina

En la categoria femenina hi ha més representació culer: les migcampistes Aitana Bonmatí, Keira Walsh i Alexia Putellas hi estan nominades. La molletana és una de les favorites, tenint en compte el seu rendiment fins a la seva lesió i que ve de guanyar la Pilota d’Or. De fet, va obtenir el premi de 2021. També estan a la llista Debinha, Jessie Fleming, Ada Hegerberg, Sam Kerr, Beth Mead, Vivianne Miedema, Alex Morgan, Lena Oberdorf, Alexandra Popp, Wendie Renard i Leah Williamson.

Alexia Putellas celebra un gol a la Champions de la temporada 2021/2022 | Europa Press
Alexia Putellas celebra un gol a la Champions de la temporada 2021/2022 | Europa Press

Sandra Paños, candidata a guanyar el premi a la millor portera

D’altra banda, l’altra blaugrana nominada és Sandra Paños. Concretament, està a la llista del premi a la millor portera. Competirà amb Christine Endler, la gran favorita, Ann-Katrin Berger, Mary Earps, Merle Frohms i Alyssa Naeher. Pel que fa a la categoria masculina, opten a guanyar el guardó Thibaut Courtois, el Dibu Martínez, Ederson, Alisson Becker i Yassine Bounou, amb el belga com a favorit, seguit de l’argentí.

Pep Guardiola, l’altre català nominat

D’altra banda, cal destacar que un altre català, Pep Guardiola, està nominat al premi de millor entrenador del futbol masculí, juntament amb Carlo Ancelotti i Lionel Scaloni, els dos favorits, i Walid Regragui i Didier Deschamps. En la categoria femenina crida l’atenció que no hi sigui Jonatan Giráldez, un dels triomfadors de la temporada passada amb el triplet espanyol i el subcampionat europeu. En detriment, hi són Sonia Bompastor, favorita per la seva feina a l’Olympique de Lió, Emma Hayes, Bev Priestman, Pia Sundhage, Martina Voss-Tecklenburg i Sarina Wiegman.

Salma Paralluelo, candidata a guanyar el premi Puskas al millor gol

Hi ha una última representació barcelonista. Salma Paralluelo està nominada al premi Puskas, que premiarà el millor gol de l’any, i que no fa distinció entre les categories masculina i femenina. L’atacant competirà amb Mbappé, Theo Hernández, Mario Balotelli, Amandine Henry, Alou Kuol, Francisco González Metilli, Marcin Oleksy, Dimitri Payet, Richarlison i Alessia Russo.

També hi ha el premi a la millor afició, pel qual competirà l’afició argentina, per la seva passió al Mundial, la japonesa, per netejar les escombraries en els estadis de Qatar, i un aficionat saudita que va acudir a Qatar des del seu país, tot atravessant el desert. Finalment, hi ha un premi al Fair Play, els nominats del qual encara no han transcendit, i es farà un onze ideal masculí i femení, amb uns contendents que es coneixeran a principis de febrer.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça, abraça el Cholo Simeone, entrenador de l'Atlètic de Madrid | Europa Press
L’opció del Barça per renovar el seu atac durant el mercat d’hivern
Notícia: L’opció del Barça per renovar el seu atac durant el mercat d’hivern
Comparteix
Memphis podria abandonar l'equip, i ha sorgit l'opció d'intercanviar-lo pel matalasser Thomas Lemar
Lewandowski i Messi, al Mundial de Qatar | Europa Press
Lewandowski fa una confessió sorprenent sobre Messi
Notícia: Lewandowski fa una confessió sorprenent sobre Messi
Comparteix
El davanter polonès admet que li agradaria jugar amb l'argentí
Alexia Putellas, jugadora del Barça | @alexiaputellas
Alexia Putellas dona la millor notícia possible
Notícia: Alexia Putellas dona la millor notícia possible
Comparteix
La jugadora del Barça comparteix un vídeo on surt corrent per primer cop des que va patir la greu lesió
Sandra Paños, jugadora del Barça | @sandra_panos1
Sandra Paños revela la fórmula de l’evolució del Barça dels darrers anys
Notícia: Sandra Paños revela la fórmula de l’evolució del Barça dels darrers anys
Comparteix
L'equip blaugrana repeteix final de Champions contra l'Olympique de Lió, després de perdre la de 2019

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa