Món Esport
Revelen les xifres de tots els contractes de Messi amb el Barça

Leo Messi, davanter argentí del París Saint-Germain (PSG), va ser jugador del Futbol Club Barcelona entre 2001 i 2021. Format a la Masia, va tenir un pas fugaç per les categories inferiors del Barça, ja que de seguida va demostrar un nivell sense precedents i va esclatar al primer equip. L’entitat blaugrana el va pescar del Newell’s Old Boys argentí i el va seduir amb un contracte que al seu país no li podien oferir. De seguida que el seu talent es va fer palès, el club el va lligar i el va convertir en el jugador franquícia. Ara, que ja fa un any que no és al Barça, el diari El Mundo ha revelat les xifres dels contractes que va anar signant com a blaugrana.

Tots els contractes de Leo Messi amb el Futbol Club Barcelona

Quan Messi va arribar al Barça l’any 2001, ho va fer amb un acord no professional. És a dir, era considerat un futbolista aficionat o amateur per la seva edat, catorze anys, i per les categories en les quals es trobava. Tot i això, ja va rebre un pagament anual de fins a 5.409 euros, els quals eren considerats com una “beca”. A més a més, també existia un compromís per part de les dues parts de convertir el seu contracte en professional a partir de 2003. En cas que això no hagués passat, la part que hagués trencat l’acord havia d’indemnitzar l’altra, però és un escenari que no es va produir.

Leo Messi, durant el seu debut amb el Barça | FC Barcelona
Leo Messi, durant el seu debut amb el Barça | FC Barcelona

Així doncs, l’any 2003 va signar el seu primer contracte com a professional, ja amb Joan Laporta a la presidència del Barça. Les xifres ja van ser una altra història. Messi va passar a cobrar 45.977 euros per temporada i una bonificació de 1.503 euros per partit oficial jugat. L’acord entre l’argentí i el club durava fins a 2012, amb un augment considerable de les quantitats a percebre cada curs. L’últim any, Messi ja cobrava 432.188 euros i una bonificació de 8.414 euros per duel disputat. A més a més, també va començar a rebre pagaments extraordinaris per drets d’imatge i per jugar un nombre concret de partits amb el primer equip.

Pep Guardiola i Leo Messi, en arxiu | FC Barcelona
Pep Guardiola i Leo Messi, en arxiu | FC Barcelona

El desembre de 2012 Messi va signar un nou contracte i les xifres ja van començar a ser astronòmiques. El Mundo ja va revelar fa un temps el sou que l’astre argentí va acordar amb el Barça l’any 2017. Consistia a rebre una quantitat fixa de 138 milions d’euros per temporada, una prima de renovació de 115 milions d’euros i una altra de fidelitat de 78 milions d’euros. Aquest va ser el darrer contracte de Messi amb el club blaugrana.



Més notícies
Josep Maria Bartomeu, amb Leo Messi | Europa Press
Les condicions que va posar Messi a Bartomeu per renovar, segons El Mundo
Notícia: Les condicions que va posar Messi a Bartomeu per renovar, segons El Mundo
Comparteix
Uns correus electrònics entre els representants del futbolista i l'expresident del Barça haurien revelat aquesta informació
Leo Messi celebra un gol amb el PSG | Europa Press
Messi provoca un canvi radical a França
Notícia: Messi provoca un canvi radical a França
Comparteix
El seu gran rendiment en aquest inici de temporada amb el PSG li ha valgut la redempció
Sergio Ramos i Leo Messi, presentats a París | Europa Press
VÍDEO | Leo Messi se’n riu de Sergio Ramos en ple partit del PSG
Notícia: VÍDEO | Leo Messi se’n riu de Sergio Ramos en ple partit del PSG
Comparteix
El davanter argentí no ha pogut contenir un somriure quan l'andalús ha fallat una xilena
Mbappé i Messi, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Les declaracions que poden fer esclatar una guerra entre Messi i Mbappé
Notícia: Les declaracions que poden fer esclatar una guerra entre Messi i Mbappé
Comparteix
El llegendari exfutbolista anglès Wayne Rooney ha carregat contra l'astre francès

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa